Proslog vikenda mi se desila jedna manja neprijatnost ispred Maxima centra. I dalje ne mogu da verujem kakvi moroni tamo rade... Naime, u kasnim popodnevnim satima sam resio da malo pogledam one zute zgrade iz neposredne blizine. Namerno nisam hteo nista da fotografisem, znajuci da postoji obezbedjenje oko objekta, i da bi me oni sigurno naterali da obrisem fotografije ili nesto slicno ili gore od toga. Bez obzira na to, sa zadnje strane objekta, ka Energoprojektu me susrece jedan radnik obezbedjenja. Prvo me je slikao nekim foto aparatom, jos pre nego da bilo sta kaze, a onda mi je trazio licnu kartu. Covek je debil, zato sto je bio duzan da mi prvo pokaze legitimaciju sa znackom. Znacku mi je pokazao tek kada sam mu rekao da ne znam sa kim razgovaram. Bio je jako neprijatan i grub, kao da sam nesto lose ucinio, a samo sam stajao na onom platou ispred Maxima centra. Pokazao sam mu svoju licnu kartu, i rekao da se samo interesujem za arhitekturu i da zbog toga setam. Tek tada je malo "smeksao" i rekao da radi kao obezbedjenje nekih ljudi u zgradi (citajte Mladje i/ili Tome), na sta sam mu je rekao da nije morao tim tonom da mi se obrati za LK... I to je u principu bilo sve. Okrenuo sam se i otisao, a setnja mi je "presela"...
Inece same zgrade su prilicno dobro uradjene. Svideli su mi se veliki aluminijumski prozori i lepo uradjene staklene ograde. Lepo su odmerili dimenzije profila ograde, a i oni brisoleji ne lodjama su prilicno elegantni. Pitam se koja je visina prostorija u stanu? Za ovaj cenovni rang, bi po meni trebalo da je 3 metra ili barem 2.80...