mradulovic
Higher intermediate
cek, cek, zar pre neki dan nije bila pricha po medijima kako ce vlada NR Kine tu da gradi Kineski kulturni centar, tek drugi u Evropi, posle onog u Parizu?
.... lud zbunjenog
.... lud zbunjenog
Ти се наравно шалиш.vucko":1eui04dd je napisao(la):Ja bih recimo prva 4 sprata upotrebio za kineski centar a gornja 4 za stanovanje.Naravno centar i stambeni deo bi imali odvojene ulaze,mislim da bi to bio dobar kompromis.Verovatno bi privatni investitor i kinezi mogli da se dogovore o toj podeli.
![]()
Juče je u prostorijama Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda održano otvaranje ponuda za zakup zemljišta na Novom Beogradu na lokaciji na kojoj se nalazila nekadašnja Kineska Ambasada uništena u NATO bombardovanju 1999. godine.
U pitanju je građevinska parcela, u Ulici trešnjinog cveta, u Bloku 11a u Novom Beogradu, ukupne površine 5.999m2, gde je predviđena izgradnja objekata za komercijalne sadržaje i stambenu namenu, spratnosti prizemlje plus 8 spratova ukupne površine od oko 24.000m2 od čega je 51% površine namenjeno za komercijalne sadržaje, a 49% za stambenu namenu.
kompletnu vest mozete pogledati na linku http://www.beobuild.rs/read.php/487.html
skrorz se slazem. plus informacija da je firma koja je zakuila zemljiste osnovana pre mesec dana. ne razumem i zasto plasiraju pricu o kulturnom centru par dana pred javnu ponudu, kao da nisu znali za njumradulovic":2q656wz0 je napisao(la):ja sam pre da na tom delu bude samo kineski centar, jer sam siguran da bi nekakvo zdanje koje bi trebalo da svedochi o kulturi i moci, jedne civilizacijske drzave kakva je Kina, bilo kvalitetnije arhitektonsko dostignuce nego josh jedno zdanje srpske tajkun-investitor-alukobond arhitekture
Evo mesto delijeIgor":sg3zgtyg je napisao(la):@Delija
molim te navedi izvor te vesti jel je to korektno sa nase strane
Molim vas da to uvazite kao obaveznu praksu prilikom prenosenja vesti sa drugih sajtova
Depresivno, a sve iste visine i monotono... po meni su krivi i urbanisti, ubudzivanje moze a neka veca vertikala ne moze!Johnest_Hon":2aaekll4 je napisao(la):,,Ubudžiti'' je klucna rec u ovom bloku izgleda!
Hvala,nisi trebao,prepravio sam moj post jos juce i dodao izvor.MilisaV":xop6k0p6 je napisao(la):Evo mesto delijeIgor":xop6k0p6 je napisao(la):@Delija
molim te navedi izvor te vesti jel je to korektno sa nase strane
Molim vas da to uvazite kao obaveznu praksu prilikom prenosenja vesti sa drugih sajtova
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/252389/Kineski-kulturni-centar-na-mestu-srusene-ambasade
a šta ako investitor sazida zgradu proda stanove i ugasi firmu. ko nastavlja narednih 96 godina da plaća zakupninu....belka":2p9dtnl0 je napisao(la):. Dakle, batica koji je izlicitirao tih 3,9 miliona evra treba da ih plati u narednih 99 godina u mesecnim ratama uskladjenim sa rastom cena na malo, a ne odmah. Tako da je ostecenje i zarada za prodavca (zakupodavca) - Grad Beograd drasticno veca nego u poredjenju sa privatnim prodavcima na Vracaru.
.