Šta je novo?

BIP

Могло је да је остала стара Вајфертова пивара, радити то од погона из 60их нема смисла. То може у Скадарлији у Бајлонијевој пивари, али ту ваљда амери хоће да убуџе тржњак.
Taj američki projekat odavno nije aktuelan. Pivara u Skadarliji je sada u rukama Nebojše Šaranovića, vlasnika Jaffe. Čini se da, zasad, nemaju neke konkretne planove za taj prostor, ali sigurno neće tako ostati zauvek.

Може да доноси лепе паре, али нам фали креативности код власника комплекса.

Mislim da bi bilo odlicno kada bi se ovako nesto uradilo u Beogradu.

Saobracaj ispod a park iznad (Boston).

1000037919.jpg

Po meni savrsena lokacija za tako nesto...

1000037921.jpg

Da dodam ovde link ka javnom uvidu:

Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове Градске управе града Београда, у складу са закључком Kомисије за планове Скупштине града Београда која је на седници одржаној 24.10.2024. године, упутила Елаборат за рани јавни увид за потребе израде Плана детаљне регулације комплекса БИП-а, ГО Савски венац, на рани јавни увид и на основу чл. 45а. Закона о планирању и изградњи ("Службени гласник Републике Србије" бр. 72/09, 81/09, 64/10, 24/11, 121/12, 42/13, 50/13, 98/13, 132/14, 145/14, 83/18, 31/19, 37/19, 9/20, 52/21 и 62/23)

https://www.beograd.rs/cir/gradski-...izrade-pdr-kompleksa-bip-a-go-savski-venac_2/
Postojeća namena:
1731413656620.png

Planirana namena:
1731413619464.png

pakao. cak nema ni ostavljanja vizure ka stanici na mestu parcele 1, ocekivao sam makar neku manju zelenu povrsinu u toj zoni. Ovo je uzas nad uzasima. Takodje br. 5 sam ocekivao da bude ploca sa zelenom povrsinom, ne da bude izgradjena. Pristupi i ulice. posebna tema.

Не разумем зашто је проблем што ће се ту градити стамбено- пословни комплекс?
Сасвим ми је логично да се уз железничку станицу формира једно саобраћајно чвориште са пословним квартом, још када би постојала метро веза са другим деловима града...

Svako normalan je za to da izmesti fabrika i izgradit nesto lepo ali ovde nije rec o tome.

Ljudima na n1 i nova s je u opisu posla da stvaraju iskljucivo negativne vesti. Oni su placeni da to rade. Problem je sto mnogi veruju u sve te glupost sto plasiraju.

Ljudima na n1 i nova s je u opisu posla da stvaraju iskljucivo negativne vesti. Oni su placeni da to rade. Problem je sto mnogi veruju u sve te glupost sto plasiraju.
Šta više rekao bih da je problem što obrazovana i urbana populacija veruje u te gluposti koja se plasira. To je mnogo veći problem od stvari koje objavljuju Informer i Happy, u koje veruju niskoobrazovani i zatucani.

Lično voleo bih da se na mestu BIP-a izgrade kule visine 150-350 m. Voleo bih da na toj lokaciji dobijemo nešto poput Moskva City-a, ali naravno sa manjim brojem zgrada. Pogotovo imajući u vidu da će metro stanica Mostarska petlja biti praktično na pešačkoj distanci, tako da problem saobraćaja ne bi trebao da bude izražen posle prolaska metroa.

A i atrhitektonski ovakav (ali manji) kompleks zgrada na tom mestu, bio bi logičan sled razvoja tog dela grada, imajući u vidu BNV, Skyline, prokop i nove delove BNV oko sajma.

Ovakvim razvojem BG ide ozbiljno ka tome da postane lepši grad od Varšave i Istanbula, makar tako meni deluje da će biti.

Prilozi

• Moscow_(52078730783).jpg
    Moscow_(52078730783).jpg
    318,5 KB · Pregleda: 82
Guinness factory postoji dan danas u centru Dublin-a. Radi, proizvodi pivo, plus je napravijen još komercijalni sadržaj. Organizuju se ture kroz pivaru gde se gosti upoznaju sa procesom proizvodnje, postoje restorani, barovi.

Detaljnije možete videti na:

Proizvodi li se ovde pivo?
Reče mi jedan drugar da je BG jedini glavni grad u evropi koji nema pivaru!

Мислим да је квас у понуди оно што је остало у залихама. А срамота је што производњу нису наставили у Крњачи. Мада бунар на Мостару има веома квалитетну воду за пиво.

Можда је бунар био добар, ал’ све од бунара до флаше је било да те бог сачува. Лакше ћу разумети носталгију за слетом и штафетом младости, него за БИП пивом.

• Sviđa mi se
Reagovanja: h2o
Мислим да је квас у понуди оно што је остало у залихама. А срамота је што производњу нису наставили у Крњачи. Мада бунар на Мостару има веома квалитетну воду за пиво.
Koliko sam ranije čuo problem je što nema kanalizacije, pa je problematičan tretman otpadnih voda, pogotovo prilikom proizvodnje alkoholnog sirćeta.

Vrh