stex_pb
Advanced
- Učlanjen(a)
- 04.08.2019.
- Pohvaljen
- 12.798
Logicno, znam ih ja par. Vrhunski su slikari, akademci. To što se bave savremenom umetnošću ih ne čini manje vrednim. Prave izložbe, rade komercijalno slikanje, oslikavanje murala, fasada.... Sad koga to ne zanima verovatno ni nece otici da pogleda izlozbu sve da je izlažu u Narodnom Muzeju, ali to ne smanjuje neku umetničku vrednost. A ona je jako relativna može da ti se svidi ili ne. Slike nekih priznatih slikara ne bih okačio ni u podrum. Uzmite primer "tripoda" na Bogosloviji. Delo je poznatog i priznatog umetnika ali ni u jednom trenutku me nije napustio utisak da izgleda kao da su ga izvarili neki majstori u fabrici onako bez ikakvog reda i smisla. Ali nikad nisam rekao da je sada vec pokojni vajar narkoman, da ga treba uhapsiti, prebiti kako to naš sagovornik, autoritet iz sveta kulture, voli da naglasi.
Ja sam iz muzičke porodice i tu sam mnogo potkovaniji, i poznajem mnogo vise ljudi. Gotovo kompletna Rock scena posle 2000. godine u Beogradu, je nastala upravo u Bigzu, ima tu dosta danas popularnih imena. Nije Rock samo Bora i Bajaga E sad isto ponavljam, ko to ne voli verovatno mu ta imena ništa neće značiti.
Ja sam iz muzičke porodice i tu sam mnogo potkovaniji, i poznajem mnogo vise ljudi. Gotovo kompletna Rock scena posle 2000. godine u Beogradu, je nastala upravo u Bigzu, ima tu dosta danas popularnih imena. Nije Rock samo Bora i Bajaga E sad isto ponavljam, ko to ne voli verovatno mu ta imena ništa neće značiti.