Šta je novo?

Bezbednost u gradu i kriminal

Tačno je da je i u Americi bilo slučajeva isključivanja ili čak i petljanja sa kamerama.

Ali onda se u normalnoj zemlji automatski pokreće istraga o tome pa se ispituje ko je, kako i zašto isključivao.

Svaki sistem i svaki zakon se mogu izvrdati. Ali to nije razlog da se ništa ne implementira i ne menja na bolje. I te normalne zemlje nisu preko noći postale normale i uređene, nego se kroz duže vreme uvodilo sve i svašta i insistiralo na sprovođenju i poštovanju toga.

Stvarno postajemo kao Amerika, ne znam ni da li je bilo potrebe da panduri uđu u poteru u centru grada i tako izazovu ovakav haos:

Mislim da znam ko je taj paćenik, jednom kad sam se vozio tramvajem u Nemanjoj vidim lika koji se onako divljačko-trkački provlači kroz automobile u smeru ka Slaviji, da svira drugima, seče i vozi kao naloženi pavijan. I zapalo mi je za oko da nije imao pojas. I baš kad sam pomislio čoveče šta sve neću videti ovde, kad smo došli do Slavije, vidim da ga je murija zaustavila i legitimiše ga nasred onog iscrtanog ostrva ispred Meka, gde prolaze tramvaji. A on naravno manji od makovog zrna, sedi i ćuti. Više nije bio tako k...čevit. Sećam se da je bila tamna Corsa.

Ako uporedim boju, model i navedene godine debilčine (28) ne bi me čudilo da je to upravo taj. I možda je opet bio napravio neki prekršaj pa bio u opasnosti da ostane bez dozvole, pa je pokušao da im pobegne. Verujem da je to taj.

Cela situacija je još tragikomičnija kad se uzme u obzir da je ceo Beograd prepun kamera, a on bio u centru grada. Tako da šanse da im pobegne su minimalne. Ali džaba kad je neko nezreli bolid koji i u 28 godina i dalje proživljava pubertet.

A što se kazne tiče, ja bih ga na mestu sudije bacio na maksimalnu moguću robiju i trajno mu oduzeo dozvolu. Naravno, pošto je ovo rupčaga od zemlje, verovatno će dobiti neku smejuriju a roditelji povređene dece će biti ti koji će primeniti adekvatnu pravdu i meru. Svakako se nadam da će pravda biti izvršena, na ovaj ili onaj način.

Tradicionalno vikend bodenje, pucnjave... zaposlenih momaka koji jedva izdvoje vreme subotom uveče da se malo opuste kao ljudi i zabave.

Ne bih ovom prilikom u tu priču uključivao momke koji su napadnuti jer ne znamo da li su uopšte nešto krivi, a svakako nisu krivi da ih neko izbode nožem, pričam isključivo o ovim herojima što pucaju i ubadaju.

Najgore od svega što je Beograd i dalje jedan mali grad u kome se sve zna i tačno se zna za svaku ovu budalu i ništa se ne preduzima. Nije kao da smo neka urbana džungla kojom gmižu milioni gde je teško pohvatiti svaku budalu koja se tu negde prikrila. Jok, ovi se ni ne kriju i u svakom kraju se tačno zna koji su.

Vrh