do organa gonjenja iz razloga jer napadnuti ne želi da prijavi
Ovde je stvar u 99% slučajeva takva da je oštećeni svestan za šta je dobio batine ili nisu čista posla, pa se ne ide na prijavu.
Mene kod svih tih napada u stilu "prebijem 25-godišnjak" zanima pozadina, zato što u 99% slučajeva postoji pozadina, a kada ĉuješ u medijima da je neko napadnut, prebijen i tako to, bez da se istraži pozadina napada, normalce to izuzetno uznemiri uprkos tome što normalci teško da bi došli u takvu situaciju s'obzirom da ne vode takav život i ne ulaze u konflikte koji bi kao epilog imali takav razvoj događaja.
U mom bivšem kraju se nažalost takve stvari dešavaju redovno, pa čak i kod ljudi 30+ ali ono što je zajedničko za sve takve situacije je uvek pozadina, koja se svesno ili nesvesno prećutkuje u medijima.
Neću iznositi konkretne primere, ali bilo je nekoliko takvih incidenata u mojem bivšem kraju koji su završili u medijima i kada tu temu spomenem sa nekim poznanikom iz bivšeg kraja, uvek mi se situacija razjasni, jer je uvek u pravili postojao razlog.
Mi nismo latinska amerika da postoje favele i krajevi u kojima se napadaju slučajni prolaznici iz čista mira da bi se opljačkali (takvi napadi su kod nas statistička greška) tako da normalci ne bi trebali da brinu da bi oni mogli biti napadnuti iz čista mira, jer prosto ne kreću se u takvim krugovima, niti se poslovno dodiruju sa tim svetom.
Ono što bi normalci trebalo da urade je da povedu pažnju o svom okruženju naročito o okruženju svoje dece (sa kim se druže, šta ko radi) ali to bi trebalo da bude nešto normalno što svako pri zdravom razumu već radi, nebitno da li živi u Beogradu ili Frankfurtu.