жене,
лекари, судство, тужилаштво, адвокатура, наставници
U sudstvu ih ima daleko više sudija (sutkinja, sudinica?) nego što ih je advokatica (gde su i veće pare)
Nepobitna je činjenica da su muškarci i dalje u većem broju na rukovodećim pozicijama a na istim pozicijama bolje plaćeni...
I za to žena lekar ili nastavnik su morale da se izbore, a ti pričaš kao da je od vajkada tako...
Druge stvari mene tu brinu o nekima sam već i pričao a ne samo jednak pristup tržištu rada i jednaki uslovi zaposlenja, zabrana diskriminacije i seksualnog uznemiravanja na poslu...
Meni brine manipulacija na privatnom planu gde prihvataju neke obrasce još kao tinejdžerke, na kraju koliko vidim mahom ostaju same, razvoda u razvijenom svetu je 50%, brak je u krizi, očekivanja od života su prevelika i ohrabrivanja da ona može da bude sve na šta podesi svoj um i te razne gluposti koje će ih na duži rok samo učiniti nesrećnim..
Recimo, da imam ćerkicu ja bih je učio da treba da bude brižna, nežna i ženstvena, a kad stvori porodicu i požrtvovana (do određene mere naravno) ali ako vidim da joj više ide od ruke mehanika, da ima prste ka muško da je fizički zdepasta i da voli da se šiša na kratko i nosi farmerke i duks, ne bih je sprečavao da bude svoja, ali joj ne bih ni rekao wow bravo tipično si žensko, baš to treba svaka žena da bude! Rekao bih joj ti si takva i to je skroz ok, ali pokušao bih prvo da pronađem ženu u njoj ako može... Pa i nek voli hiljadu žena svejedno mi je...
Ako bi ipak bila ženstvena i lepršava, atraktivna, u pubertetu bih se trudio da bude prirodna i rasterećena a ne tatina mezimica koja kao da nosi one metalne gaće sa katancem (one za čuvanje čednosti, kako se to već zove) za druge muškarce, kako se mnogi očevi ponašaju...
Šta god ti pričao, radiće šta hoće, samo će tebi da predstavi onako kako bi voleo da vidiš, ta foliranja pred roditeljima, koliko sam se toga nagledao, mnoge su ostajale "nevine" do braka, a šta je sve imala i na koje sve načine i šta sam sve gledao po žurkama, ovde, onde, ali očevi su bili mirni, a na kraju i suprug...
Momci su tu barem šmekeri, sa nama se lepo sve zna i sve čita u tim mladim godinama, ali često kao očevi postanemo seronje, ne znam zašto je to tako...
Zapravo moje glavno ohrabrivanje bi išlo u smeru da bude seksualno rasterećena i slobodna... Da je to dobrobit druge polovine 20tog veka i ne bih voleo da bude nekakva domino bahata amazonka sem ako namučenoj duši balkanskog muškarca baš to treba i to jasno zatraži od nje, pa nek uđe u ulogu ako želi i može za potrebe njihova 4 zida... Ovako da na ulici da glumata nešto nedodirljivo :no,no
Znači pogledaj muškarca, osmehni se muškarcu, priđi muškarcu, pitaj ga da ti da broj, ne ceni ga po rolexu i skupom kaputu, nego jel ti šarmantan, privlačan, inteligentan, jel ti lepo u njegovom prisustvu...
Ako ti jeste, imaj sex sa njim imaj, vodi računa o čemu treba da se vodi računa, ako ti se ima se ovim drugim imaj i sa njim, ma probaj ih i obojicu odjednom ništa ne fali
dakle usadio bih joj neke zdrave navike
eto takav bih ja ćale bio, uostalom to je najbolji način da je odvratiš od same ideje promiskuiteta, jer ako je podesila svoj um da tako nešto proba, onda će probati ma šta rekao ili uradio, tvoji otpori će je samo zatvoriti ka tebi...
Dakle sexualno rasterećena žena koja nije manipulator nego uživa u muškarcima... Mislim da bih voleo takvu ćerku a i kao mlađi sam voleo takve žene... Mnogi muškarci misle da imaju kontrolu a one ih drže kao poslednje slepce i kao ćerkice foliraju a i kasnije kao supruge...
Vidim ja i po ovoj maloj što joj iznajmljujem stan brzo utanji glasić skoro da pređe na suze kad joj nešto nije po volji
ali ja nju tretiram kao poslovnog ortaka što sam primetio da je nervira, jer nema prostora za polno/rodno manipulaciju.. Tretiram je jednako
Ja sam slabiji na mlade momke, al eto, njoj sam izdao i držimo se strogo poslovno, drugarski ali se granice znaju.
Sad sam malo digresirao, ali ako steknu taj neki zdrav odnos gde su relaksirane da je sex nešto normalno gde treba da se prepuste i uživaju, mislim da će celo društvo od takvih žena imati koristi... (
)
Nemojte samo napisati da sam seksista, molim vas...