Šta je novo?

Beton hala

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=848424#p848424:2yvpkzdw je napisao(la):
Дошљак » Mon May 10, 2021 6:55 am[/url]":2yvpkzdw]Ни сам тунел више нема сврху ни смисао од како је укинута пруга. Сад треба осмислити како ти портални делови да се смишљено зазидају са обе стране. И ове лукове обавезно вратити на оригиналне прозоре, а господа нек унутра ставе гипс да глуми лук ако им је до тога баш стало.

Zasto da se zazida?

Ako nema vise zeljeznice, ne znaci da nesto drugo ne bi moglo da prolazi kroz tunel. Mogli su provuci biciklisticku stazu umjesto da se biciklisti guraju sa pjesacima ispred hale.Ili ostaviti jednostavno pjesacima I lijepo osvijetliti i oslikati tunel. Mozda sa prikazima istorijata rijecnog brodarstva i same zgrade.
Ima mnogo opcija a najvaznije je da se ostavi tunel kao nekakva komunikacija, da ne dodjemo u situaciju da je jedini prolaz ispred hale izmedju kafanskih stolova.

tunnel_ciclabile_stazione_amsterdam.jpg
 
Треба склонити столове са доњег нивоа, доста им је горњи. А тунел није баш пријатан за шетњу. Наш народ генерално избегава и тунеле и подземне пролазе. Исти су веома проблематичног одржавања те верујем да ни овде не би било другачије.
 
Nema šanse da ih sklone dok god je Vesić - kafićoustrojitelj glavna osoba u gradu. Sve to radi pod maskom poštovanja mera, brige za zaposlene, a vidimo da planira i naučne eksperimente. Kao što je već rečeno - vrlo providno.

Što se tiče (podzemnih) prolaza i tunela, imamo očiglednu fobiju od istih što samo govori da većina ljudi nikada nije otišla dalje od Paralije, i nije videla metro u životu.
 
Имамо гађење према нашим подземним пролазима. Нема то везе са путовањима и метроом.
 
A zašto se taj tunel ne bi koristio kao dostavni za sve lokale koji su tu? Lepo uteraju kombi tu, i istovaruju, samo da imaju prolaz iz tunela u lokal
 
Зато што је новим уређењем припбаља укинут било какав колски приступ тунелу. Могли су да задрже ту и прилаз комуналним возилима и паркинг туристичким аутобусима али нису мислили на време о томе.
 
Ja bih tunel pretvorio u galeriju. Fantastican prostor za izlozbe moderne umetnosti. Stakleni ulazni portali, malo prirodnog svetla da se pusti sa plafona i milina.
 
Добра идеја. Ја сам увек мислио о убацицању расходованог РВР у тунел и прављење ноћног клуба са тематиком метроа, али ми се галерија више свиђа као предлог :)
 
Бетон халу свако прекраја како хоће. Зна ли се који је локал са луковима?
 
Ovaj tunel, zajedno sa linijskim parkom se čini kao dobra prilika za izgradnju kanalizacije za BnV.
 
Није ништа неповратно уништено. Сви накарадно направљени прозори могу да се зазидају, а све накарадне доградње могу да се сруше. Овде фали управник зграде који би строго контролисао било какве радове.
 
Фали и то, али држимо се на овој теми конкретног случаја Бетон хале. Овде у последње време ради ко шта хоће, избијају се прозори и преобликују, стављају се тенде другачије од уједначених код већине локала, зида се по тунелу, зида се по крову, баште се шире на доњи ниво и поред највеће терасе у граду. Све почиње да личи на локалчиће по Првомајској из радикалског периода.
 
Beton hala je magacinski prostor sa 0 estetske vrednosti, tako da šta god menjali ne mogu ni da je unaprede, ni da je devastiraju. Opet će biti magacin.
 
Corradi":2693cn5o je napisao(la):
Beton hala je magacinski prostor sa 0 estetske vrednosti, tako da šta god menjali ne mogu ni da je unaprede, ni da je devastiraju. Opet će biti magacin.
Majko mila šta si sad rekao.


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Опет, нема потребе да се прави вашар од оригинално уредног и униформисаног објекта.
 
Синоћ, пуно паркиралиште:

















Бије музика са сплавова преко реке, трешти, иако знатно мање, и с ове стране:



 
Vrh