Bender Rodriguez, nadam se da niko nikada nije stradao i da nikad ni nece...
Ono sto sam napisao u postu se odnosi na buduce vreme...da si pazljivo citao, video bi da sam napisao da su do sada deca tu retko prolazila iz prostog razloga sto je taj deo pristanista do pre par godina (pre nego sto su magacini pretvoreni u klubove i restorane) koriscen iskljucivo kao biciklisticka/dzoging staza i prostor za pecanje. Posto bajsujem tuda vec nekih 25 godina, znam o cemu pricam. Od kada su otvoreni klubovi, uglavnom dolaze odrasli a od kada je ceo taj potez pretvoren u setaliste, mnogo je i dece. Nekoliko puta u poslednjih par meseci sam imao prilike da vidim decu kako se zalecu i penju po ogradi, tako da je moje zapazanje utemeljeno u praksi.
Osim toga, tvoje resenje sa gornje slike je elegantno ali polovicno, sto sam takodje objasnio u prethodnom postu...
Osim toga, sto se tice biciklisticke staze, svuda u normalnom svetu se staza odvaja od setalista. I u ovom slucaju je, kao sto je Igor primetio, biciklisticka staza opasnost za pesake, pogotovo decu. Pre par godina sam prisustvovao nemilom dogadjaju kod 25. Maja, kada je dete od 2 godine izletelo na biciklisticku stazu gde ga je biciklista udario u punoj brzini i odbacio 3 metra. Mali se provukao izmedju ograde i biciklista ga nije na vreme primetio zbog visine ograde i nije imao vremena da reaguje, iako je vozio propisanom brzinom...
Tako da ce tih situacija biti sve vise, nazalost. Taj problem ce se resiti razdvajanjem pesacke zone i biciklisticke staze...
Sent from my SM-A805F using Tapatalk