Šta je novo?

BEOVOZ - BG:VOZ - stanje i mogućnosti

Ima li nekih insajderskih informacija, da li će sutra krenuti bg voz normalno? Pošto reda vožnje još nema.
 
Ima li nekih insajderskih informacija, da li će sutra krenuti bg voz normalno? Pošto reda vožnje još nema.
Teško da će krenuti sutra, pošto je puštanje pruge BG-NS u saobraćaj planirano za 19. mart. Valjda će se ove dangube sa sajta Srbija Voza do tada setiti da ažuriraju red vožnje. Treba da ubace i nova stajališta Altinu i Kamendin u pretraživač.
 
Danas je stanica Vukov spomenik bila zatvorena sa svih strana, ne znam da li je bg voz uopste i saobracao? Radnici kazu da je neki problem sa strujom.
465392ED-19AD-449D-8793-C2750B8F3C8B.jpeg
5A463972-B1A2-45A5-AFE2-3FB749BB0632.jpeg
D0FE43E6-6907-4F75-AF09-88C552026236.jpeg
 
Po Srbijavozu BG voz se sutra ne vraća na staro pošto i dalje stoji onaj osakaćeni red vožnje. Ali pošto znamo koliko su oni tamo ažurni, ostaje nada da će sutra/prekosutra/nakosutra sve krenuti po novom redu vožnje.
 
Ове Беовоз надстрешнице (сличне само мање су биле и у Панчеву на Стрелишту и Војловици) су биле фарбане прашкастом бојом. Како су ови сад префарбали то у црно, и на шта личи, баш ме копка..
 
Званично, са сајта градског Секретаријата за јавни превоз. Бахато, без речи објашњења, оправдања, било каквог датума... Без БГ воза за Батајницу до даљњег:


Невероватне размере организационе и управљачке неспособности, бахатости и расула.
 

Prilozi

  • Izmene Bg voz.jpg
    Izmene Bg voz.jpg
    76,6 KB · Pregleda: 107
Garantovano nemaju dovoljno kapaciteta da održavaju onakav red vožnje.
Ne znam šta bi drugo mogao da bude razlog.

Да, али возова "до даљњег" уопште неће бити. Без икаквог објашњења.

Ако немају капацитета за возове на 15 мин, могли су да их пусте на пола сата... На крају крајева, могли су да их "до даљњег" пусте и по досадашњем редукованом реду вожње - све је боље од овог тренутног стања.
 
Можда Јелена није мислила на капацитете у домену превозних средстава...

Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока
 
Kako nema vozova za red vožnje kad već nedelju dve simuliraju red vožnje od 15 minuta. Na Tošinom bunaru pored mene svakih 15 minuta prolazi i iz jednog i iz drugog smera BGvoz
Pa otkud znam, šta drugo može da bude razlog? Eto, ja nisam znala da već dve nedelje isprobavaju prugu.
Doduše, sad mi pade na pamer da su to ostavili za vreme taman pred izbore, da se malo odobrovolje Beograđani.
 
Ne rade ni svi vozovi za Novi Sad, i takođe za Šid i Zvornik i dalje ne idu iz Beograda.
Očigledno je problem i sa prugom.
 
Ne vidim šta bi to mogao biti tehnički problem sa prugom, da novosadski vozovi njome mogu da saobraćaju, a šidski, zvornički i BG Vozovi ne mogu? Izgleda da visokostručni kadar Srbija Voza ne ume da konstruiše red vožnje na dvokolosečnoj i remontovanoj pruzi, možda je to razlog zašto ni Pančevo nema BG Voz čak ni u najavi.
 
Вероватно нешто није завршено на скретницама и колосецима за одвајање ка Голубинцима.
 
Na mnogim mestima skretnice su tehnički neispravne. Moraju da se ručno prekreću i zaključavaju dok voz ne prođe. Pa sad ako bi to remetilo potpun red vožnje…
 
Ja mislim da je vise problema. Svaki od tih koji ste naveli - problem je u skretnicama, nesposobnosti uklapanja vise vozova sa razlicitim brzinama u red voznje, plus nedostatak voznih sredstava. Puno garnitura je u kvaru, a puno su linija i otvorili (za Mladenovac, Lazarevac), a broj garnitura sve manji (secate se nedavnog pozara i iskakanja svakodnevnih sirom Srbije).
 
Zna li neko jel ide voz do Novog Sada. Juče bio i kažu ne radi, biće od sutra, e sad da li je istina da radi danas normalno po redu vožnje.
 
O tome u temi Modernizacija železnice.
 
Beogradski metro i voz prop'o. Predizborna je kampanja, a više niko o tome ni ne priča. Ugovore koje su najavili da će potpisati do kraja prošle godine, pa u februaru, pa u martu...maca pojela jezik.

Nakon aprilskih izbora treba napraviti ozbiljan i prvenstveno realan plan šta sa BG vozom.
 
Kada bi "Soko" stajao na stanici Vukov Spomenik, to bi vec bilo nesto.
 
Kako je moguće da de facto uništenje BG Voza nije tema za novinare? Ili evo bar za uredništvo Beobuilda.
 
Vrh