Šta je novo?

BEOVOZ - BG:VOZ - stanje i mogućnosti

Планираном. Сећаш се били су рендери неке станице са циглицама а испред пижони са кабриолетима ала 60те

Na istoj objavi piše kako će se u Maju raspisati tender za lokomotive, evo kraj Maja tog tendera nema, o optimizmu za 2 godine isporuke da ne pričamo..

Teško da iko zna kakva će organizacija saobraćaja biti na Expo pruzi trenutno, i kada se završi, onako da pokušam da zamislim, verujem da će linije skratiti do Aerodroma i pustiće 2 EMG da se vrte. Za vreme dešavanja i po potrebi će produžavati dole do paviljona i Nazi stadiona. Opet ništa više od nagađanja.

Inače, naši ljudi iz Direkcije i ostalih službi su na seminaru u Kini za upoznavanje održavanja garnitura CRRC, možda je vredno napisati ovde.

Na istoj objavi piše kako će se u Maju raspisati tender za lokomotive, evo kraj Maja tog tendera nema, o optimizmu za 2 godine isporuke da ne pričamo..

Teško da iko zna kakva će organizacija saobraćaja biti na Expo pruzi trenutno, i kada se završi, onako da pokušam da zamislim, verujem da će linije skratiti do Aerodroma i pustiće 2 EMG da se vrte. Za vreme dešavanja i po potrebi će produžavati dole do paviljona i Nazi stadiona. Opet ništa više od nagađanja.

Inače, naši ljudi iz Direkcije i ostalih službi su na seminaru u Kini za upoznavanje održavanja garnitura CRRC, možda je vredno napisati ovde.
Пре тог коментара сам му ускочио у дм
IMG_0872.png

merci.gif

Uuuuuu pa to su sjajne vesti!
Jel ima više detalja?

Izvinjavam se ako je već bilo, samo mi recite gde da pogledam ako ima na forumu.

A da, čuvena odiseja sa stanicama i peronima... 😄

Mislim da su pojedine zemlje lakše, brže i efikasnije izvodile prelazak na desnu stranu kolovoza ili prelazak na SI nego što Srbija i Beograd izvode prilagođavanje za nove i niže garniture.

Inače bezveze mi je što nakon uspostavljanja Stadlera kao novog standarda i radnog konja za SV se sad odjednom prelazi na kineske vozove (tu mislim i na one za Budimpeštu jednog dana).

Ali nekako sam se i navikao, jer mi ovde od vajkada imamo najšarenije vozne parkove u svemu. Uvek se setim Vatrogasaca ili JGP i njihovih vozila iz 20 različitih zemalja, jer Srbija mora svakome da se dodvori, pa makar postala buvljak.

Планираном. Сећаш се били су рендери неке станице са циглицама а испред пижони са кабриолетима ала 60те
Stanica sa ciglicama je za EXPO.
Aerodrom dobija Kamendin. Udaljen stotinak metara od kargo centra, sa suprotne strane regionalnog puta 266, bez predloženog denivelisanog prelaza. Odnosno oko 700m šetnje pod otvorenim nebom do najbližeg ulaza na putnički terminal.

Nova gradska vlast će morati da nabavlja polovne garniture sa zapada. Osposobiće se i pravac pruge ka Vrčinu, dakle barem još jedna linija će biti potrebna.

Треба жена и дете да иду около делта ситија. Да ли БГ воз ради нормално ових дана. Јер иде на време или како је? Нисам га користио сто година.

Vrh