Šta je novo?

BEOVOZ - BG:VOZ - stanje i mogućnosti

A da li postoje renderi za ostala stajališta?

Заправо одличан пројекат.

Е сад, за наци стадион може ово али за главни аеродром у држави добијамо - Стајалиште Камендин.
Možda imaju u planu u nekoj daljoj budućnosti da urade krak i pravi terminus ispod aerodromske zgrade? 🤷

И још светло плави Тамић са мегафоном залепљеним селотејпом за арњеве са ког иде снимак "купујемо старо гвожђе, старе креке, старе веш машине, алунимијум, бакрр".

Da li radi danas bg voz???? Ostatak javnog prevoza su ukinuli zbog protesta studenata.

Radio je do skoro. Blizu sam stanice pa ću videti da li će sada da prođe.
P.S. Neće Voz koji polazi iz Resnika za Ovču u 10:30 časova, izostaje na delu relacije Resnik – Karađorđev park.

Radi BG voz bar ovi iz Rakovice. I za centar i od centra su došli na vreme(11:49)

Јел може неко да ми објасни како функционише волан на возу?
Колико има положаја лево и десно и да ли се при покретању кочнице аутоматски поништава команда за брзину.

Da li je ikako moguće uticati (i da li postoji objektivan razlog zašto već nije tako= da se redovi vožnje Resnik - Ovča (Linija 2) i Ovča - Batajnica (Linija 1) usklade tako da na stanici Karađorđev park Linija 2 u pravcu Ovče stiže nekoliko minuta pre linije 1 u pravcu Batajnice? Ovo bi omogućilo stanovnicima Rakovice efikasno presedanje u pravu NBGD i Zemuna, bez pojačavanja postojećih polazaka iz Rakovice ka tom pravcu. Po trenutnom redu vožnje, za veliki broj polazaka situacija je obrnuta, što ima malo smisla, jer niko ko je upravo došao iz pravca Ovče, neće siđi na Karađorđevom parku i preći u voz koji ide nazad za Ovču.

Verovatno niko nije o tome razmišljao kao i u većini stvari pri formiranju reda vožnje generalno u celoj državi.
Npr izmežu 8.30 i 9 nema BG voza kar. park - vuk, takt na 20 min, posle 22h nema polazaka itd itd...
Koliko znam (neka me stariji forumaši isprave ako grešim) železnički red vožnje se menja jednom godišnje 15. Decembra, tako da svaka izmena može tek tada.
A kod nas to zavisi i od želje grada i železnice da se on formira kako treba, broja garnitura, političke situacije...

Da, evo ja radim na NBG do 22h i ludim jer nema polazaka nazad ka Vukovom spomeniku posle 20.19 pa zato putujem sat i po kući na Zvezdaru, a sa bg vozom bi sa sve presedanjem to bilo duplo kraće. Poslednji polazak sa NBG je Vršački voz iz Zemuna koji prolazi u 20.55. Posle toga nema nijednog voza.

Poslednja izmena:
[Šapić mode on]

Eeeeee ali zato imaš besplatan noćni eeeee...
Šta ti teško da se strpiš dva sata do ponoći pa posle na noćni lepo, ko gospodin. Mnogo si bre razmažen. Mnogo očekuješ.

Vrh