Šta je novo?

BEOVOZ - BG:VOZ - stanje i mogućnosti

Управо видех на РТС-у неки прилог о Желвозу и видех да је једна, можда и две ЕМВ 412 на ремонту. Да ли је неко упознат са тим о којим гарнитурама је реч (мислим на инвентарске бројеве)? :) Да нису решили да дигну из мртвих 097/080? Камо среће да је и она међу гарнитурама које се раде, стварно би било штета бацити је!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=735306#p735306:xk88jhsb je napisao(la):
Student » 05 May 2020 03:06 pm[/url]":xk88jhsb]Trebalo bi da se radi o 017/018 i 086/088.
Tako je.

Рипањац 405":xk88jhsb je napisao(la):
... Да нису решили да дигну из мртвих 097/080? Камо среће да је и она међу гарнитурама које се раде, стварно би било штета бацити је!
Ona je među krševima u TPS Zemun a prosudi sam da li je vredi remontovati. Eno je desno, snimljena krajem oktobra.

80 97 29.10.2019..jpg

Ja bi volio da cujem objasnjenje zasto su iste dovedene u takv stepen devastacije

@ Rile
Кукууууу... :shock: Да ли је могуће да је за само неколико година доведена до тог стадијума?!
У том случају не вреди.

Da li si siguran, obzirom da je Vučić zatražio i uslišeno mu je da gradski prevoz funkcioniše u režimu kao pre uspostavljanja vanrednog stanja?

ТО је то, врло ретко и свакако недовољно.

Ako nešto ide na remont treba urediti da budu gradske garniture, gušći raspored vrata i sedišta, prostor za stajanje, kolica i bicikle kao i one koji nose prtljag.

Ja bih mu prvi dao tu peticu, ali sa jednom horizontalnom crtom ispred. :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=736265#p736265:y5j4mzqe je napisao(la):
tragac » Čet Maj 07, 2020 8:22 pm[/url]":y5j4mzqe]Ako nešto ide na remont treba urediti da budu gradske garniture, gušći raspored vrata i sedišta, prostor za stajanje, kolica i bicikle kao i one koji nose prtljag.

Neka grad kupi svoje gradske garniture, a ne da koristi garniture Srbija Voza, pa nek napravi raspored po svom nahođenju. Osnovali su svoju firmu za to - BMV - Beogradski metro i voz, pa nek urade nešto...

Верујем да би и граду и железници било лакше да град набави себи гарнитуре, па нек плаћа закуп Србијавозу за депо ако им је тешко да направе свој.

Imamo već savršen objekat za depo, može se koristiti odmah, naravno pod uslovom da se vrate šine u Savski amfiteatar i Glavna stanica dovije svoju funkciju.

Koји објекат? Колико знам, од железнице, остали су само стара ложионица, водоторањ, један димњак и зграда бивше главне железничке станице Београд.

Про депоа, ТПС Земун је планиран за 700 вагона, а то "Србијавоз" неће имати наредних пар деценија. У случају ослобођења од окупације, Београду ће требати цирка 40 гарнитура, или еквивалент 120-160 вагона.

А про повратка БГ:ВОЗ, не разумем логику укидања распона полазака. Ако се економише са бројем гарнитура, зашто аутобуси и трамваји раде до последњег редовног поласка, а воз не?

Oдустало се од њега пошто ће Земун бити довољан.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=736921#p736921:58h3ho1e je napisao(la):
Karlo del Ponte » Sub Maj 09, 2020 10:47 pm[/url]":58h3ho1e]А про повратка БГ:ВОЗ, не разумем логику укидања распона полазака. Ако се економише са бројем гарнитура, зашто аутобуси и трамваји раде до последњег редовног поласка, а воз не?

Zabranjeno je uključivanje klime u vozovima do daljnjeg. Mislim da neki Gorbačovi menjaju Štadler zbog toga, te nema dovoljno za sve polaske BG:voza.

Vrh