Ne znam je l' ovo najprikladnija tema.. Možda bolje na temi o Prokopu.. Listajući prethodne strane reklo bi se da su malo gadnije slike ovde dozvoljene pa ću se time voditi i u ovom postu.. tj. neću ih cenzurisati. Trudiću se da budem informativan ali ako nešto grešim, uvažavam sve ispravke moderatora..
Pre neka dva meseca je jedan kolega forumaš pitao drugog da mu opiše wc na Prokopu, ali ovaj iz nekog razloga to nije želeo, iako je i mene baš zanimalo kako izgleda.. Pre neki dan se ukazala prilika da se i sam uverim u stanje wc-a na Prokopu i uporedim ga sa ostalim opcijama na liniji 1 BG:voza Ovča - Batajnica..
Što se tiče stanice Beograd - centar, prvo što sam primetio, a za razliku od stare železničke stanice, ulaz je slobodan. Toalet se redovno održava, poptuno je čist, :blah: ima , sapuna ima, ubrusa ima, lepo je osvetljen.. Sve je kako inače nije u većini javnih wc-a u Srbiji i sve pohvale sa moje strane...
Pogledajte prilog 8Pogledajte prilog 7Pogledajte prilog 6Pogledajte prilog 5Pogledajte prilog 4
Što se tiče wc-a kod Pančevca, ulaz je na sopstvenu odgovornost..
Već i kod one klupe ispred opasno zaudara, ali ako te baš muka pritera ili za malu nuždu ako na minut zadržiš dah, a pogled ne skrećeš dalje od pisoara ispred tebe, možda može nekako i da prođe.. Prolaz ispod koloseka ili prostor iza stanične zgrade, vidim da služi svrsi, ali je svkako nešto što ne mogu da opravdam ili podržim kao alternativno rešenje.. Najbolja opcija je sačekati bg voz, mada su i tamo neprijatna izneneđenja moguća.. Čini se da je nešto bolja situacija u onom vozu sa plavim sedištima nalik foteljama, koji ređe saobraćaju.. U ovim drugim kompozicijama, znam da u je u wc-u u par vagona obično, providno staklo, a ne onako zamućeno.. Još jedan razlog zašto ne urinirati dok je voz u stanici..
Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
Na Vukovom spomeniku, znam da je radio ranije, kad je radio i bife, pre mnogo godina, sad nemam pojma kakva je situacija i ima li wc uopšte? Krnjača? Nikad nisam izašao tamo, ne znam ima li wc-a?
Kod Franša, tamo bih rekao da onaj zadnji deo na stanici, tj. mračni prolaz koji povezuje dva koloseka nekima posluži, ali pravog wc-a nema..
I tako dalje do Batajnice, nisam detaljno proveravao, ali rekao bih da je priroda jedina opcija u nedostatku javnih staničnih toaleta..