Šta je novo?

Beogradski Sajam

Због природе посла обилазим сајмове бар 2-3 пута годишње. У протеклих годину дана био сам у Амстердаму, Барселони и Лондону. Лаик сам за грађевинарство и архитектуру, али сматрам да Београдском сајму једино недостаје адекватан јавни превоз - метро, а било би добро да је на самом улазу и (регионални) воз. Сама величина сајма, локација и садржаји су сасвим добри за величину Београда. Можда је потребна само реконструкција, освежавање и то је то.

1752843090545.png

Шушка се шушка да Сајам остаје.
Цео комплекс, пренамена једино.

Надам се да ће ускоро стићи и званичне лепе вести.

Kažu da je usvojena primedba i da Hale 2 i 3 ostaju i da će biti raspisan arhitektonski konkurs za njihovu prenamenu.

Moja teorija kaže da im takvi objekti trebaju da bi u njih ubacili neke objekte od javnog značaja jer im je to jeftinije nego da ih grade od nule.

Zato su i sačuvali onu zgradu gde će da stave Teslin muzej.

Iz RERI-ja kažu da možda ipak nije sve gotovo, i da mogu opet da promene odluku, mada sam ja uveren da su još davno odlučili da ostave i hale 2 I 3, a da su ostavili da to provuku ovako kako bi javnosti dali neki osećaj pobede i lakše progutali usvajanje celokupnog plana.

Bilo kako bilo, očekuj rendere za halu 2 I 3 uskoro na Instagramu Siniše Malog :D

Ha! Dobro je!
Sada lepo mogu da iskoriste moj masterplan koji drže u fioci i predvidja očuvanje hala 1 2 i 3. Imaju gotovo rešenje i skoro identičan broj stanova. A i onako su se inspirisali njime, sad mogu da ga urade da bude baš ovakav. Grad u zelenilu sa unutrašnjim promenadama izmedju blokova.
IMG_6923.jpeg

Poslednja izmena:
Moći će uz još jedan šator/montažni objekat i dalje da organizuju Sajam knjiga na starom Sajmu. Pošto uglavljivanje Opere u halu sajma nije ništa drugo da naučne fantastike.

Ajde sad da spamujemo mailove da usele u te dve manje hale muzej automobila.

Nek imaju luksuzne limuzine uz taj royal luxus koji promovišu....

Moći će uz još jedan šator/montažni objekat i dalje da organizuju Sajam knjiga na starom Sajmu. Pošto uglavljivanje Opere u halu sajma nije ništa drugo da naučne fantastike.

Biće sajam knjiga u Surčinu na livadi, ove hale ostaju radi ambijenta budućim bnv stanarima.

Kažem ja, turiće u njih neki projekat što im stoji dugo u fioci.

Šta ono beše u Halu 1 - Filharmoniju?

E tako će i u Hale 2 i 3.

Na žalost, ipak se plašim da će ipak biti neodržavanje dok se čeka da se izvrši prenamena :(

• Sviđa mi se
Reagovanja: ink
Koliko dugo, npr, stara železnička stanica stoji prazna nakon rekonstrukcije? Koliko dugo je stajala ne korišćena i pre rekonstrukcije?

E pa tako će biti i sa halama beogradskog sajma... Ako se ne promeni vlast u međuvremenu ;)

И када се распадну, рећи ће: најбоље да то срушимо.

Vrh