Šta je novo?

Beogradski Sajam

Због природе посла обилазим сајмове бар 2-3 пута годишње. У протеклих годину дана био сам у Амстердаму, Барселони и Лондону. Лаик сам за грађевинарство и архитектуру, али сматрам да Београдском сајму једино недостаје адекватан јавни превоз - метро, а било би добро да је на самом улазу и (регионални) воз. Сама величина сајма, локација и садржаји су сасвим добри за величину Београда. Можда је потребна само реконструкција, освежавање и то је то.

1752843090545.png

Kažu da je usvojena primedba i da Hale 2 i 3 ostaju i da će biti raspisan arhitektonski konkurs za njihovu prenamenu.

Moja teorija kaže da im takvi objekti trebaju da bi u njih ubacili neke objekte od javnog značaja jer im je to jeftinije nego da ih grade od nule.

Zato su i sačuvali onu zgradu gde će da stave Teslin muzej.

Iz RERI-ja kažu da možda ipak nije sve gotovo, i da mogu opet da promene odluku, mada sam ja uveren da su još davno odlučili da ostave i hale 2 I 3, a da su ostavili da to provuku ovako kako bi javnosti dali neki osećaj pobede i lakše progutali usvajanje celokupnog plana.

Bilo kako bilo, očekuj rendere za halu 2 I 3 uskoro na Instagramu Siniše Malog :D

Ha! Dobro je!
Sada lepo mogu da iskoriste moj masterplan koji drže u fioci i predvidja očuvanje hala 1 2 i 3. Imaju gotovo rešenje i skoro identičan broj stanova. A i onako su se inspirisali njime, sad mogu da ga urade da bude baš ovakav. Grad u zelenilu sa unutrašnjim promenadama izmedju blokova.
IMG_6923.jpeg

Poslednja izmena:
Moći će uz još jedan šator/montažni objekat i dalje da organizuju Sajam knjiga na starom Sajmu. Pošto uglavljivanje Opere u halu sajma nije ništa drugo da naučne fantastike.

Ajde sad da spamujemo mailove da usele u te dve manje hale muzej automobila.

Nek imaju luksuzne limuzine uz taj royal luxus koji promovišu....

Moći će uz još jedan šator/montažni objekat i dalje da organizuju Sajam knjiga na starom Sajmu. Pošto uglavljivanje Opere u halu sajma nije ništa drugo da naučne fantastike.

Biće sajam knjiga u Surčinu na livadi, ove hale ostaju radi ambijenta budućim bnv stanarima.

Kažem ja, turiće u njih neki projekat što im stoji dugo u fioci.

Šta ono beše u Halu 1 - Filharmoniju?

E tako će i u Hale 2 i 3.

Na žalost, ipak se plašim da će ipak biti neodržavanje dok se čeka da se izvrši prenamena :(

• Sviđa mi se
Reagovanja: ink
Koliko dugo, npr, stara železnička stanica stoji prazna nakon rekonstrukcije? Koliko dugo je stajala ne korišćena i pre rekonstrukcije?

E pa tako će biti i sa halama beogradskog sajma... Ako se ne promeni vlast u međuvremenu ;)

Ne dozvolite da vam zamute razum kroz ovakve odluke. Tamo i dalje nije mesto za stambene zgrade i nije samo poenta da ostanu hale, ako će oko njih da nadžidžaju 50 zgradurina.

To tu je Sajam, dole je reka, to je to. Treba sve da bude sređeno i renovirano, treba urediti zelene površine, treba urediti šetalište uz reku i to je to.

Ne dozvolite da vam zamute razum kroz ovakve odluke. Tamo i dalje nije mesto za stambene zgrade i nije samo poenta da ostanu hale, ako će oko njih da nadžidžaju 50 zgradurina.

To tu je Sajam, dole je reka, to je to. Treba sve da bude sređeno i renovirano, treba urediti zelene površine, treba urediti šetalište uz reku i to je to.
Moramo biti zadovoljni i ovim.
Investitor je dobio prostor za gradnju, građani Sajam.
Za zabranu bilo kakve gradnje je sada kasno, a plašim se da bi mogli samo više da teraju inat ako bude traženo više od ovoga.

Jedino na čemu treba insistirati je da arhitektura bude kvalitetna, da dizajn bude prijatan...

Vrh