Šta je novo?

Beogradski Sajam

Five countries have submitted competing candidatures to organise a Specialised Expo in either 2027 or 2028: the United States of America (in Minnesota), Thailand (in Phuket), Serbia (in Belgrade), Spain (in Malaga,), and Argentina (in San Carlos de Bariloche).

2022-05-10_17-30-44-599.png
 
Koliko sam čuo imamo veliku podršku Emirata za ovaj sajam...priča se i o nekom preuzimanju Beogradakog Sajma...samo da ne bude id strane kompletnih idiota u pola noći.
 
И онда ће да пређу на Хиподром и даље дуж булевара Патријарха Павла скроз до бившег ИМР.
 
Novi Sajam dogodine niče i tu je starom sajmu kraj priče.

 
Ja sam još pod utiskom ovogodišnjeg sajma nameštaja koji je još u toku. Po prvi put u životu nije me bilo sramota sa tražim novac od ulaznica nazad. Kao klinac moji su stalno vodili po sajmovima, od nameštaja, tehnike, automobila, lova i ribolova, turizma i ove godine smo odlučili da se podsetimo tih "dobrih starih dana" odlaskom na sajam nameštaja...bokte koliko smo se zaj*****.... neuporedivo nekad i sad! Kakvi EXPOi i sajamski gradovi za koga?
 
Hvala ti što si mi sačuvao nedelju, treba mi trosed, pa sam bio planirao da odem.

Ko da ove briga za Sajam; bitni su kvadrati, beton i čelik.
 
A malo je faillo da odem i bacim pogled na trosede i fotelju.
 
Idite, pogledajte .. garantujem da nećete izgubiti ceo dan jer ćete sve obići za max pola sata. Nema više od dva-tri kvalitetna štanda...sve sa Simpom vaskrslim.
 
Ah čuveni Simpo koji je nekako starijima ostao simbol kvaliteta. Pamtim još odlaske u Simpo radnje a posebno one sa kraja 80ih na Labudovom brdu i mislim RKB u Rakovici dok je još voz iz Resnika prolazio starom trasom sa sve rampom kod Balaševića.
 
Ah čuveni Simpo koji je nekako starijima ostao simbol kvaliteta. Pamtim još odlaske u Simpo radnje a posebno one sa kraja 80ih na Labudovom brdu i mislim RKB u Rakovici dok je još voz iz Resnika prolazio starom trasom sa sve rampom kod Balaševića.
Uhhhhh pre dve-tri nedelje sam bio u zmaju da gledam neki namestaj, iz radoznalosti uskocim u simpo radnju, strecao sam se narednih 4-5 dana od traume socijalisticke depresije, doslo mi da pozovem terapeuta.
Trebali su da ga puste da propadne i zdravo. Ono je uzas.
 
Pre par godina sam ušao u Simpo radnju kod nekadašnjeg JAT-a gde su izložili uvozni tj Italijanski nameštaj koji je cenom značajno odudarao od domaće proizvodnje osrednjeg kvaliteta i dizajna.
 
Bio sam u petak na sajmu namestaja, to mi je prva poseta sajmu namestaja i bio sam razocaran, ne znam kako je bilo prethodnih godina al ovo sad je uzas.

Sad citah ovo za EXPO 2027, procitah da se sledece godine donosi odluka gde ce biti EXPO 2027, koje su sanse da se izgradi sve ovo sto zele za manje od 4 godine?
 
Evo, bio sam i ja na sajmu nameštaja u subotu na nagovor moje majke. Htela žena da uzme fotelje.

Izbor se sveo na dve fotelje (na kraju smo dobro prošli i sa cenom), nije bilo više jer je broj izlagača bio minoran.

Prethodni put smo bili 2019. godine, i tada je bilo raznih izlagača poput Tahirovića, Numanovića, Dallasa, Matisa itd. Ove godine niko od njih 😕

Dzabe bačenih 400 kinti.
 
Plan Expo 2027 kod Nacionalnog Stadiona predviđa i preseljenje Sajma sa desne obale Save u Surčin. Nadam se da se to neće svideti. U situaciji kada moramo da uvozimo struju mi fantaziramo o nekim megalomanskim projektima od više stotina miliona evra. Vidi se i po konkurenciji da je to za bogate zemlje a ne za nas koji nemamo ni za osnovne potrebe. Bolje da ulože te pare umesto u Nacionalni Stadion i novi Sajaam u Metro i javni prevoz.
 
Која је прича са измештањем сајма? Чуо сам да Београд на води планира да узме то земљиште али и да ту није дозвољена стамбена градња. Некако ми нема смисла, шта би друго могли да изграде што доноси профит, да већ не постоји у близини а да нису стамбени квадрати? Хала 1 је један од симбола града, једна од ствари која се прво угледа када се прелази Сава.
 
Vrh