Šta je novo?

Beogradski Sajam

Verujem da je i hala 1 (sa namenom koja treba da odmeni do daljnjeg gradnju u bloku 13) i muzej tesle ispregovaran tako da drzava ne da ni dinar (treba im ceo budzetski gep, koji dozvoljava mmf, za expo i ostale projekte).
Као што су за Ложионицу испреговарали да држава да само 40 милиона евра, а накнадно ће јој наћи намену 🤡

Šta se dešava sa ovom temom?
Zar je realno da će da sruše sajam ??

Rusiti ovo ruglo neupotrebljivo

1000010971.jpg
1000010972.jpg
1000010975.jpg
1000010976.jpg
1000010978.jpg
1000010979.jpg
1000010982.jpg
1000010983.jpg

Хале су толико добро испројектоване, мултифункционалне и испред свог времена да просечан гледалац никада не би ни помислио да ово није наменски кошаркашки објекат гледајући ово.

Свака част и ККП-у који је овим, вероватно из нехата, урадио велику ствар за очување свих сајамских хала.

Ja vidim 2 opcije ali ne nehat. Ili je 1) revolt Partizana prema vladajućoj garnituri jer su mlade selekcije Partizana izbačene iz Arene u koju je ušla Crvena Zvezda (a Čović je naprasno vratio i mlađe selekcije FMPa u svoj Basketland, FMP koji godinama praktično nije postojao u mlađim uzrastima), ili 2) možda je nekom palo na pamet da reši 2 muve jednim udarcem (skandiranje protiv Vučića i Čovića na utakmicama Partizana) i da se izvuku od najavljenih rušenja hala 2 i 3 (za koje iskreno ne znam nikoga pri zdravoj svesti da podržava).

Uslovi u koja se igraju ozbiljne utakmice u mlađim kategorijama po školama u Beogradu su skandalozni a imamo ove 2 hale koje su “kao” višak.

Da ga j… ako je nehat. Jeste pala kiša pa je KK Partizan promenio planove, ali nisu baš pali sa kruške kad su izabrali halu 3.

Poslednja izmena:
Nezamislivo je uopšte da sudbina hala 2 i 3 zavisi od KK Partizana.

Nezamislivo je uopšte da sudbina hala 2 i 3 zavisi od KK Partizana.
Zvezdaš, a? :) Šalim se naravno. Beogradu treba košarkaških hala za razne košarkaške klubove, retko ko ima iole normalne uslove kakvi se viđaju recimo u Americi. Tribine su tu manje bitne, sale po školama po pravilu imaju jednostavno premale terene za mlađe pionire i starije uzraste. A tu se kreće sa ozbiljnom košarkom. Ko ima dete u tom uzrastu koje igra kvalitetnu ili regionalnu ligu zna da je prva briga da mu dete ne polomi glavu ili kičmu na košarkaškoj utakmici…

Haha nisam odgovorio u tom nekom navijačkom kontekstu, sto se mene tiče nek bude i tako kako si rekao.

Nego sam hteo da kazem da ovo ne deluje kao pitanje kosarke tj sporta.

Zvezdaš, a? :) Šalim se naravno. Beogradu treba košarkaških hala za razne košarkaške klubove, retko ko ima iole normalne uslove kakvi se viđaju recimo u Americi. Tribine su tu manje bitne, sale po školama po pravilu imaju jednostavno premale terene za mlađe pionire i starije uzraste. A tu se kreće sa ozbiljnom košarkom. Ko ima dete u tom uzrastu koje igra kvalitetnu ili regionalnu ligu zna da je prva briga da mu dete ne polomi glavu ili kičmu na košarkaškoj utakmici…
Oces reci da tereni u školskim salama koji ima na 100 tine u bg nisu uradjeni po standardu

Veliki broj skolskih sala nisu dovoljne siroke da mozes da sutnes trojku iz kornera. Mi kojima je to bila specijalnost smo vecito bili uskraceni.

Naravno, to je manji problem u odnosu na to da igras uz zid pa kosarka nekad vise lici na hokej.

Oces reci da tereni u školskim salama koji ima na 100 tine u bg nisu uradjeni po standardu
Naravno da nisu. Često nema mesta za trojku sa strane. Po standardu mora da bude još bar 2m praznog prostora sa svih strana terena, a to nisam video bukvalno ni u jednoj školi, pa čak ni u mnogim salama jačih privatnih košarkaških klubova u Beogradu.

Sajam je toliko važan za grad, bas ovaj i na ovom mestu da nikako ne sme da se ruše ove 3-4 glavne hale…I hale 3,4 imaju veliki znacaj, arhitektonski su to vrhunski dokazi naše bogate istorije a onaj ko ne postuje svoju prošlost i dostignuća vrhunskih stvaralaca toga doba je ništa drugo do štetočina i svakako neko ko nema budućnost i ne donosi dobro. Ja verujem i dalje da će razum nadvladati pohlepu i da gradjani Beograda neće dozvoliti rusenje sajma…Pitajte bilo koga od ljudi koji su arhitektonske struke i malo poznaju naše istorijski važne gradjevine i NIKO neće biti za rusenje sajma. Prenapregnuti beton, od nekoliko centimetara…To danas ne znaju da rade ovi novokomponovani graditelji

Zavod za zaštitu spomenika isto kaže, ali odlučuju političari, a ne stručni ljudi. A što se Beograđana tiče, ne znam da li nas je bilo hiljadu na protestu protiv rušenja, jesu organizatori id***, ali to nije izgovor da se ne pojaviš ako ti je stvarno stalo. Tako da, proći će im i rušenje Sajma.

Vrh