Šta je novo?

Beogradske reke i priobalja

AKo će zaista se isprati da nasip bude pešako biciklistička staza, oteraće to bahate debeloguze sa istog...

Заправо не. Додавање нових паркинг места генерише још већи саобраћај а то генерише још већи мањак паркинг места. Већ се десило на НБГ-у и наставиће да се дешава.

Иначе, делује ми да је бесплатан ЈГП смањио број аутомобила у шпицу. Народ нема пара.

Evo konkretno ja sam prestao da idem kolima na posao. Mogao sam da koristim plavu zonu u Dunavskoj, sad mi se ne isplati. Em je duplo skuplje, em nekoliko puta nisam mogao da nadjem po pola sata parking mesto pa su me komunalci kaznili 3 puta za 10ak dana. Pri tome mi usteda vremena nije ni 10 minuta ako ne nadjem parking odmah.

Evo konkretno ja sam prestao da idem kolima na posao. Mogao sam da koristim plavu zonu u Dunavskoj, sad mi se ne isplati. Em je duplo skuplje, em nekoliko puta nisam mogao da nadjem po pola sata parking mesto pa su me komunalci kaznili 3 puta za 10ak dana. Pri tome mi usteda vremena nije ni 10 minuta ako ne nadjem parking odmah.

Ali da li to ima veze sa besplatnim prevozom ili prosto jer ti je lakše prevozom, ne znam šta je tu besplatni prevoz značajno promenio. Čak i ta mesečna ranije je bila smešan iznos u odnosu na troškove za kola, jer ovde govorimo pre svega o prelasku redovnih vozača i vlasnika automobila na jgp za ta dnevna kretanja, a ne ljudi na ivici egzistencije koji su i ranije koristili isključivo jgp. Ja godinama koristim za 90% kretanja po gradu jgp iako imam kola, do pre par godina Bg voz jer mi je išao direktno od Pančevca do posla u NB, a sada pola pešaka pola bus zavisno od vremena i raspoloženja jer mi je sve u centru.

Dragi forumasi, mozete li mi reci kao apsolutnom laiku, kakvi su ovo placevi uz samu obalu u Progaru u okolini mosta Obrenovac-Surcin? Vidim da se to vodi kao Ostalo prirodno neplodno zemljiste. Tu su razni ljudi upisani kao apsolutni vlasnici, ne znam ko i kada je to dodeljivao i kako se to kupovalo, ali me zanima sta ce moci da se uradi s tim zemljistem u buducnosti. Da li ce moci da se npr. napravi vez za camac, da se iskrci suma ako se nalazi na tom placu i uredi obala. Da se nesto gradi pretpostavljam da nece moci jos dugo ili nikad (?), da se legalno dovlace splavovi takodje (iako ih vidim na gugl mapsu). Da li ce drzava moci da te placeve uzme uz nadoknadu jednog dana? Hvala
1741304572974.png

Malo slika od pre par nedelja od Juge do Ušća

IMG_0481.JPG
IMG_0482.JPG
IMG_0487.JPG
IMG_0488.JPG
IMG_0489.JPG
IMG_0490.JPG
IMG_0491.JPG
IMG_0492.JPG
IMG_0493.JPG
IMG_0494.JPG
IMG_0495.JPG
IMG_0496.JPG
IMG_0497.JPG

Podmornica napokon sređena.

IMG_0503.JPG

Seča onog rastinja na samom Ušću otvorila pogled ka Kališu i Kuli Nebojša

IMG_0504.JPG

Naravno, najveći splavovi su postavljeni na najudarnije mesto.
IMG_0505.JPG

I dokaz koliko su stari splavovi zaklanjali pogled. Sve ove slike u nastavku mi deluju totalno nestvarno jer su stari splavovi blokirali pogled (program za smanjenje slika je poje*******ao plavu boju)

IMG_0507.JPG
IMG_0508.JPG
IMG_0509.JPG
IMG_0510.JPG
IMG_0511.JPG
IMG_0512.JPG
IMG_0513.JPG
IMG_0515.JPG
IMG_0516.JPG
IMG_0517.JPG
IMG_0519.JPG

Прошао Парком пријатељства са колегом, прекључе - Застали шокирани првим слободним погледом на рукавац између обале и Ратног острва за наших живота, требало је 30+ година да се то деси.

Vrh