Šta je novo?

Beogradske reke i priobalja

Ne postoji ni zakonska regulativa o dozvoljenoj visini izgradnje splavova
sdruge strane i te kako postoji regulativa za visinu izgradnje objekata u gradu (kopnu)

Vizura na kopnu jeste bitna u Beogradu
Vizura na vodi nije bitna u Beogradu

Zasto ? :roll:

Mislim da oni koji zele da zastite reke treba da prestan da upotrebljavaju industrijske sapune.
U prodavnicama zdrave hrane moguce je kupiti jeftine domace spaune bez fragransa.

Sobzirom na kolicinu kiselina i ulja prisutnih u našim vodama pranje ruku upotrebom bilo kakvim sapunom kao rastvarača doprinosi kolko tolko njihovom razblaživanju.
:sesir:

A što je najzanimljivije, neki od tih prirodnih preparata koriste svinjsku mast.

Rio Tinto uskoro otvara rudnik i kod nas. Bice unistenih reka.

У Рађевини код Лознице, највећа рударска компанија на свету Рио Тинто, планира да у наредом периоду почне са експлоатацијом јадарита из ког се добија литијум. И док такав пројекат представници државе подржавају, мештани су више пута протестовали, јер страхују од еколошке катастрофе. Поједине еколошке организације поручују и да ће због тога у опасности бити реке Јадар и Дрина, као и здравље људи.

Подршку компанији Рио Тинто годинама пружају представници државе. Влада Србије и рударски гигант су пре више од три године потписали меморандум који предвиђа да ископавање руде почне 2023. Упркос томе, мештани кажу да страхују од еколошке катастрофе. Како би на то указали, више пута су протестовали. У томе их подржавају и бројне еколошке организације, које поручују да Србији није потребан рудник литијума, јер ће угрозити животе и здравље људи, као и животну средину.

„Овај пројекат би био изузетно опасан не само за Јадар, него би био опасан и за низводно реку Дрину, реку Саву, а у крањој инстанци он би угрозио и Београд, тако да у том смислу чињеница да Рио Тинто врши ова истраживања, односно да Рио Тинто планира да отвори овај рудник у сарадњи са Владом Србије, осим чињенице да је сам рудник литијума опасан, додатно је опаснија због тога што Рио Тино има изузетно лошу истоију својих рударских активности по свету“, наводи Звездан Калмар, из Коалиције за одрживо рударство

DSC_0044.JPG

boca-ica":24u2ey5m je napisao(la):
sdruge strane i te kako postoji regulativa za visinu izgradnje objekata u gradu (kopnu)

Naravno da postoji, ali da li se poštuje to je druga stvar...

BlokBrateBlok

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=816636#p816636:ahr5uo5y je napisao(la):
SerbPacker » 25 Jan 2021 10:27[/url]":ahr5uo5y]
boca-ica":ahr5uo5y je napisao(la):

Naravno da postoji, ali da li se poštuje to je druga stvar...

BlokBrateBlok

Pa sta kaze ta regulativa ?

meni nije poznata ,
osim onog dela koj je vezan za ,,stabilnost,, - bezbednost objekta na vodi i koliko se prisecam ni ona nije precizna
da postoji regulativa o visini vodnih objekata
frankestajni tipa ,,Kolosa, a i vecina onih skalamerija pri Savskom keju ne bi mogli da postoje

Ajd okaci ovde , mozda nesto se i nesto pokrene , na postovanju zakonitosti tj. te regulative

Baš sam juče gledao kako radi ovaj bager. Ovim tempom, sa samo jednom "kašikom" zaista ne znam kada misle da očiste ceo rukavac. Radni sati se verovatno uredno fakturišu.

Malčirala, malčirala, kralja Pe.... ne to nije ta pesma:
20210130_144005.jpg

Ovo može da prođe i kao instalacija, i kao "instalacija":
20210130_144522.jpg

Nadje li neko tu zakonsku regulativu o visini splavova privezanih na keju ?
Ako je ima baš cudno ...
nko da je okači ovde , ko da nikog ne interesuje vizura reke :(

boca-ica":2px0mw7h je napisao(la):
Nadje li neko tu zakonsku regulativu o visini splavova privezanih na keju ?
Ako je ima baš cudno ...
nko da je okači ovde , ko da nikog ne interesuje vizura reke :(
U gužvi sam sećam se da sam gledao, ovih dana ću okačiti

Sent from my Redmi 8 using Tapatalk

hvala unapred :D

Poslednji put kad sam gledao vodnu regulativu, smučilo mi se i batalio :(

Mnogo što sta su promenili
na zalost samo radi bolje i vece naplate , drugih razloga nije bilo,
Na haračlijske promene reakcija je smanjen broj ,, običnih,, ljudi na vodi. Imucniji popunjavaju brojnošcu tu rupu tako da je to u Bgd. manje vidljivo.

Al regulativa je za svu teritoriju , te u unutrašnjosti je i te kako vidljivije.

Za sad mi ostade samo da gledam reku
al i to od visokih splavova nije moguce

колико су бизарно рађене ове старе слике боја реке испада као на Бори Бори

Vrh