Šta je novo?

Beogradska tvrđava i park Kalemegdan

Ja se nadam, ali vec godinama stoje skele na kapiji...ponadao sam se na pocetku da su tu zbog renoviranja, ali sam ocigledno pogresio :-/

Ne samo kapija, vec i zidine celom ovom duzinom do Nebojsa kule

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=417784#p417784:9gizr9mv je napisao(la):
boca-ica » 20 Nov 2016 01:02 am[/url]":9gizr9mv].... jer modžda kod nadležnih vec i postoji projekat za obnovu u nekoj fijoci :)

sa prethodne strane

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=415510#p415510:9gizr9mv je napisao(la):
relja » 08 Nov 2016 10:45 pm[/url]":9gizr9mv]Upravo na tu temu

http://beogradskonasledje.rs/wp-content ... opovic.pdf

maltene, trebalo bi je rastaviti (da ne kažem srušiti) i ponovo sagraditi.

Дефинитивно треба из ње изместити трафо станицу.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=417814#p417814:10hdge5h je napisao(la):
relja » 20 Nov 2016 08:36[/url]":10hdge5h] ...maltene, trebalo bi je rastaviti (da ne kažem srušiti) i ponovo sagraditi...

U poredjenju obima, zahtevnosti, visnu vremensko trajanje radova na Golubačkoj tvrdjavi ,
kapija Karla VI čini samo jednu kap zahtevnosti - što je prava sitnica te je samo pitanje volje

Nisam za obnovu i zida koj je išao uz kapijju jer on pokriva i čini nedostupne dr. tj
ostale ostatke našeg nasledja na Donjem Kalemegdanu a koj čekaju svoj red na obnovu

Logično je pretpostaviti da veca poseta Donjeg Kalemegdana nakon obnove Kapije Karla VI
bi za posedicu imalo primerenije uredjenje Donjeg grada ,
pa bi tako napokon moglo da se malo bolje i uočljive obeliže nebeski Dragutin i njegovi junaci

Treba krenuti od necega i nikakav problem nije redosled šta prvo

Ovako decenisko tapkanje u mestu Donji Kalemegdan za posledicu ima
da su nj. najverniji posetioci ,,kerovodci,, koj samo nagazno razgaznim poklonima
,obilno obogaćuju naše nasledje kulturno istoriskog spomenika
za razliku od zoo-vrta koj bar dnevnim čišcenjem uklanja takve ,,poklone,,
:sesir:

Zašto tako sporo idu radovi na zameni kaldrme od Kralj kapije do Rimskog bunara i platoa kod Pobednika.

Mislim da već 10-ak dana nema nekog napredka, a nisam ni video radnike kada sam bio pre 10 dana ni prekjuče. Razrovana kaldrma i brda peska mnogo neozbiljno izgledaju za jedan od najfrekventnijih pravaca na Kališu.

Спој старе и нове елеганције.
Док сам био редовнији сарадник у једном часопису за аутомобилизам, доста пута смо сликали возила која смо имали на тестовима и пробним вожњама, баш на Калемегдану, тамо где се могло и може. Једна од слика код Капије, са прве стране чланка кад сам радио тест овог Саба 9.3, а снимљена је у јануару 2003. године.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=417810#p417810:1hh203ax je napisao(la):
Drakche » Sun Nov 20, 2016 9:29 am[/url]":1hh203ax]Ne samo kapija, vec i zidine celom ovom duzinom do Nebojsa kule

boca-ica":1hh203ax je napisao(la):
Nisam za obnovu i zida koj je išao uz kapijju jer on pokriva i čini nedostupne dr. tj
ostale ostatke našeg nasledja na Donjem Kalemegdanu a koj čekaju svoj red na obnovu

hehe...pa Boco, sta da radimo sa zidom ako on "pokriva i cini nedostupnim druge ostatke"? Da ga potpuno uklonimo pa rekonstruisemo te neke druge ostatke a da od cijelog zida samo zadrzimo kapiju?

Zid i kapija Karla VI su dijelovi iste cjeline i zajedno se trebaju rekonstruisati.

Kaldrma popravljena od Kralj kapije do platoa kod Pobednika.

Mislim da su ovo novi reklamni panoi na sred trotoara na ulazu u park iz Uzun Mirkove

e771c51bb1169148a31c14dc957d0554.jpg

Poslato sa telefona

Taj pano mi nedjeluje kao nov Bilo je takvih panoa po gradu sa mapom grada ima ih jedno 10 tak
Mozda su i uklanjani nisam siguran

To je to samo treba da postavec mapu grada i staklo neodrzavaju ih adekvatno

Nove table za turiste

20161126_134958.jpg

stari pano sa kocko ispred

20161126_135027.jpg

ovo ukloniti koliko odmah

20161126_135201.jpg

sve table imaju istu gersku
20161126_135250.jpg

20161126_135541.jpg

20161126_135827.jpg

Postolje za raketu buranu uslisili zelju bice uskoro postavlejna

20161126_140123.jpg

20161126_140135.jpg

top dobija novo mjestu da se negura sa raketom

20161126_140645.jpg

ostalo bvk zaborvni ljudi

20161126_141453.jpg

odvaljeno par tabli

20161126_141756.jpg

fina klupica

20161126_142242.jpg

Table su dobre kvalitetne samo sve koje imaju dio vojnog muzeja imaju jugoslovensku zastvu

Druga falinga sto svako postvlja svoje table pa recimo na ovima nema qr koda
vec je on posebno postvlje ranije na drugim tablama

Treca je sto nisu stvili brojeve za zvucno slusanje vec i oni imaju svoje table

Narvno vojska svoje za svoje eksponate

Зна ли се који је тачно нови експонат за који бетонирају постоље?

Pa neka raketa koja nezna se tacno uskoro ce to postaviti

Предпостављам да је у питању или ПВО Дивна.

Ne samo da si nas poplašio nego ako ovo vidi i onaj Japanac udrice ga srcka načisto :shock:

Hvala Milose!

Hoce konacno urediti okolinu pasarele i kej kao na renderu sve do restorana na uglu? Da li je i to deo raspisanog tendera? Vidim na renderu i decije igraliste i nesto sto deluje kao deking.

Obradujte me!

Nadam se da će odustati od ove bizarne i nepotrebne skulpture i zadržati samo pasarelu.

Утврђење и насеље у првој половини 14. века.

Skulpturu placa delta fondacija mene cudi sta ce u njoj lift kad je rampa sama po sebi blagi uspon
Morace vec postojece stepenice na cosku bezon hale da sklone
Nadam se i onu baraku da ce skloniti ima dosta matrijala za sklanjanje

Vrh