Šta je novo?

Beogradska tvrđava i park Kalemegdan

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=807391#p807391:2pb023hr je napisao(la):
Дошљак » Суб Дец 26, 2020 4:18 pm[/url]":2pb023hr]Немојте тражити икакву логику у вандализму.

Што се тиче вандализма од стране левичара, био је један похвалан и морам признати веома смео, у Мадриду :D

1785199_skoj_ls.jpg

Комуњаре и усташе су другари, тако да шарач није баш информисан...

Secam se nedavne rasprave u vezi obnove dvorca despota Stefana. Najzesci protivnici bili su ovi isti sto sada velicaju komunisticku borbu i kojima ne smetaju grobovi komunista na Kalemegdanu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=807614#p807614:66cq9wqy je napisao(la):
Прле » Нед Дец 27, 2020 2:24 pm[/url]":66cq9wqy]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=807391#p807391:66cq9wqy je napisao(la):
Дошљак » Суб Дец 26, 2020 4:18 pm[/url]":66cq9wqy]Немојте тражити икакву логику у вандализму.

Што се тиче вандализма од стране левичара, био је један похвалан и морам признати веома смео, у Мадриду :D

1785199_skoj_ls.jpg

Комуњаре и усташе су другари, тако да шарач није баш информисан...
Били другари или не, ови самозвани СКОЈевци су нагрдили главни усташки споменик више него и једна равногорска, четничка, монархистичка или националистичка организација икада. Лако је шарати по Србији.

Па ако ћемо право у тај гроб су га ставили четници, то је ипак нешто јаче од шарања :)
Иначе НКПЈ јесте била изненађујуће просрпска за разлику од других поститоистичких комунистичких партијица, бар док сам пратио (док је Бранко Китановић био жив).

Са друге стране очигледно је да кад око овакве тривијалности као што је споменик комунистима на Калемегдану не постоји консензус, да смо као народ и даље неспособни да превазиђемо идеолошке калупе у које су нас угурали, па да судимо по свеопштим вредностима. Највише кривим САНУ која се скаменила у мишјој рупи уместо да је залечила историјске расцепе, лажи и непознанице.

Истина, тадашњи прави и аутентични четници су тешко ранили злотвора Павелића што га је и отерало у раку. Правио сам само парлелу између данашњих самозваних четника и самозваних СКОЈеваца. :)

Што се тиче наслеђа, мислим да не треба одбацивати било какву прошлост због данашњих погледа на политику. Уклањање комунистичких споменика данас било једнако погрешно као што је било ондашње послератно уклањање монархистичких споменика. Мада опет мислим да се за њихову гробницу може наћи боље место. Ево мени пада на памет Кућа цвећа. Шта би фалило да другови народни хероји буду сахрањени у близини Броза?

.... Шта би фалило да другови народни хероји буду сахрањени у близини Броза?...

Kako bi se onda takva grupna situacija a i kuca u Bg-žargonu zvala ?
:lol:

Nije losa ideja.

Samo, verovatno bi onda na njihovom mestu dobili neko novo megalomansko Faberzeovo jaje.

На њихово место вратити споменик који је ту био пре.

Iako je za mene komunizam paradigma zla i odvratnosti a njihova deca i unuci talog ovog drustva samoproklamovani u nekakvu gradjansku elitu sa druge strane isto toliko prezirem lazne rodoljube kao ove njuske koje zvrljaju
EqZPYm0XcAADo4T.jpeg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808174#p808174:2l99cdzo je napisao(la):
Дошљак » 29 Dec 2020 10:43 am[/url]":2l99cdzo]На њихово место вратити споменик који је ту био пре.

Што каже наш народ "докон поп и јариће крсти"... слично као и са прохујалом идејом на форуму да се измештају кошаркашки терени, да се на основу цртежа на нивоу детета измишљају грађевински пројекти за кулису Деспотовог замка...

За то време, усвјајау се планови за градњу у Макишу, за градњу на зеленим површинама у савским блоковима, крчи се Топчидер... фабрике гума у Војводини, загађење у Бору и Смедереву, рудници никла, дроге у изобиљу, власт се енормно богати, на улици могу да те премлате и убију и ником ништа ако си добар са властима.
Најлакше је кривца тражити у људима који су мртви већ 70-80 година, који су се у своје време борили против истог оваквог зла и нису већ одавно били међу живима када су неки трећи обесмислили њихове идеале. Док ви ратујете преко тастатуре против споменика давне историје, историја вам се понавља пред вашим очима.

Misterija resena. Poceli smo i da uvozimo neonaciste.

Prilozi

• Photo 29.12.20, 12 55 34.jpg
    Photo 29.12.20, 12 55 34.jpg
    635,7 KB · Pregleda: 1.465
Ваљда "антифа" и "анти-антифа"... јер "антифашисти" и "анти-антифашисти" (?!?!) је предугачко ... :)
А можда и је и данас политички коректније некога назвати да је "фа" уместо "фашистом" :)

Међутим, питање је заиста како то да полиција, комунална, обезбеђење Тврђаве.... могу да чувају приватне угоститељске објекте и забавне паркове, а не могу да спрече, похапсе и процесуирају пред судом умишљену фашистичку стоку која дивља по гробовима и споменицима под "заштитом државе"?

Pogled sa tvrdjave

Prilozi

• 57FAB2AD-6212-432E-9FB6-7FAC9FCD161E.jpeg
    57FAB2AD-6212-432E-9FB6-7FAC9FCD161E.jpeg
    330 KB · Pregleda: 1.375
Evo i jedne moje panorame od danas malo niže.
28f8c55c814a23d57bad504a31f36ea6.jpg

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Znaci misterija resena zna se ko je počinilac samo jos da ih policija pohapsi makar kad pokusa da ode iz srb ...bag** americko domaca

Данас око пола четири; обезбеђење и радници за чишћење жврљотина - зашто нису тако брзи и организовани и другде?

...................................

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808413#p808413:37n6rxye je napisao(la):
Саша » 29 Dec 2020 07:18 pm[/url]":37n6rxye]Данас око пола четири; обезбеђење и радници за чишћење жврљотина - зашто нису тако брзи и организовани и другде?

Одговор знаш и сам.

Vrh