[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=801297#p801297:xaad7sp7 je napisao(la):
relja » Сре Дец 09, 2020 1:02 pm[/url]":xaad7sp7]
Pa jes', "pobednički nam se rugaju i bodu nas pravo u oči"... ups... jedan ubijen od žandarma pri nameštanju pojušaja bega, izbio skandal, na kraju istraga o ubistvu okončana naređenjem, jedan poginuo od nemačke bombe a namestili mu agneti NDH, jedan se udavio u Dunavu zbog nemačke mine, jedan izgubio celu porodicu Holokaustu... baš su "pobednici koji nam se rugaju" ....ali je lakše nazivati ih prosto "komunistima" i "okupatorima" umesto nosiocima ordena Narodnog heroja, lakše ih je posmatrati kao smetnju da park na tvrđavi bude prazan i gotovo sterilan, umesto da se zna po čemu su zaslužni.... Još će da ispadne da su za života uselili ui bogataške vile na Dedinju, nekima najveći greh koji su mogli da počine...
Ja sam pri stavu da u startu nisu trebali da ih tu sahranjuju, ali potpuno razumem zašto su to uradili (ne bih da se ponavljam), i mislim da ih sada ne treba pomerati. I socijalizam i NOR su deo naše istorije.
na grobovima, kada od komunizma odavno više nema ništa, u vreme kapitalizma, koji smo toliko željno čekali a doneo nam je pljačku, grabež, bedu i posrnuće u svakom pogledu ...