Šta je novo?

Beogradska Arena

Nećemo sponzora ali daj reklamu alta banci nećemo seljakluk stavi kiosk i mega reklamu teretana nista sa ničim ne ide

Bio sinoć u Areni.

Stepenište na Severu je bez pločica i bare su svuda bile.

Unutra nema ništa konkretno da se kupi da se jede. Samo smoki i kokice. U pitanju je bio celodnevni program (4 utakmice).

Ali zato svuda piše AltaBank. Baš svuda.

Ja sam bio pre 5 dana u Areni i moj utisak je da se ništa ne održava. Toliki raspad u ovakvom kapitalnom objektu je nedopustiv. Stepeništa kriminalna, zauzet prostor ispod stepeništa, biletarnica užasna. Dvorana kao da nikad nije očišćena. Tuga!

taman da je toliko uniste, da nadju plan za pravljenje novog boljeg komercijalnijeg objekta, tipa van grada, a ovo da sruse i naprave kvadrate za 15k evra

Zaista šteta da propadne ovakav objekat zavidnog kapiciteta.

Ako nečemu treba ozbiljan menadžment to je ovakav objekat. Pisao sam već koliko su slične hale po Evropi popunjene tokom nedelje.

Malo sam i emotivan jer sam godinama (90-ih) svakodnevno gledao iz autobusa to gradilište, a i ispratio sam dizanje krova (tada na vrlo napredan način) posle par godina stagnacije.

tek ce da propadne kada ode sns gamad sa vlasti, pa nestane para za budzenja alti banki, kladionica (zilion), titovih blizanaca.
a i koncerata je sve manje i manje

Bar se Arena konačno vratila svojoj primarnoj nameni, a to je organizacija sportskih događaja. Pre su bile tri utakmice godišnje, al si zato mogao svaki čas da ideš na Il divo ili white sensation... Nek prave koncerte na sajmu...

Primarna namena Arene je da bude višenamenski objekat i na taj način bude pogodna za organizaciju što više raznovrsnih događaja, odnosno generiše prihode.

Ovakav biznis model gde je na čelo Arene stavljen partijski uhleb Grbović Goran, a državno subvencionisani klubovi (od kojih za jedan i ja navijam svim srcem) u tom prostoru igraju praktično za dž, ne može biti održiv na duže staze.

To ne znači, naravno, proterati Zvezdu i Partizan iz Arene, ali kaošto @astrodule kaže - uz profesionalni menadžment i uigranu ekipu sasvim je moguće održavati kalendar kao u američkim i zapadnoevropskim arenama, gde bukvalno imaš košarka/koncert/šou na ledu/hokej/koncert/košarka na nedeljnom nivou :D

Valjda ćemo, ako dobijemo taj Final four Evrolige, makar očistiti Arenu, popuniti "krezave" delove tribina novim stolicama, završiti stepenište i srediti klozete koji su u kriminalnom stanju.

Arena je napravljena da bude hram košarke. Eno je lopta na platou, a ne statua neke pevaljke.

Košarka dva dana nedeljno ne ostavlja mnogo prostora za pripremu nastupa za ozbiljnu produkciju. To u Americi može jer su uigrani i rade non stop. Nemamo mi resurse za tako nešto.

Ne može sve da bude profitabilno, valjda nismo toliko bedni da ne možemo da očuvamo jednu arenu. Šta će biti tek sa nacionalnim stadionom?

Slažem se za menadžment i neodržavanje. Mada ima i do ovih orangutana, redovnih posetilaca sportskih događaja...

mislim da je lopta na platou stavljena za Eurobasket kad je bio kod nas, inicijalno nije planirana (iako je arena inicijalno bila planirana za SP u basketu 1994)
moze i mora da bude i vec jeste uigrano jer imamo 2 kluba koja igraju malim razmacima, samo to moze i mora bolje
veci je problem sto je kao i svako javno preduzece, tj firma koju je osnovala drzava/grad sluzi za uhlebljivanje partijiskih kadrova vise nego diskutabilinih ne organizacionih nego kognitivnih sposobnosti
dati arenu operateru (kao aeorodrom) pa da vidimo kako ce da izgleda, funkcionise i da li ce biti profitabilna (i koliko i kakvih zaposlenih ce da ima)

Koliko ja znam, Arena ima sve preduslove za brzo menjanje namene.

Uz dobar menadžment bi se napravila ozbiljna ekipa koja bi sve to radila efikasno

Primer toga da nemamo resurse za to viđamo posle svakog koncerta na Ušću kada našima treba par nedelja da raščiste prostor.

Skoro sve je trulo u ovoj zemlji, tako da na žalost imamo situacija kakva je trenutno.

Vrh