Iz koje su godine ove slike? Neki početak 90tih rekao bih?
Bio sam skorije na par evroligaških utakmica (jedan od drugara je direktor firme koja je jedan od sponzora KK Partizan, pa sam sa njim i njegovim poslovnim partnerima nekoliko puta išao u arenu da gledamo Partizan). Slažem se da se Arena malko ofucala, ne baš ovako kako neki ljudi kažu, ali da joj treba temeljno renoviranje, treba.
Ne treba zaboraviti da je Arena zapravo projekat koji je trebalo da bude završen 1994 godine za svetsko prvetnstvo u košarci koje smo izgubili zbog sankcija, i da je na kraju završena po originalnom projektu tek 2004 godine. Što znaĉi da smo mi 2004 godine dobili objekat vizuelno i tehnički već 10 godina zastareo.
Da uprostim, to je kao da je neka zgrada 2014 ostala na 50% izgrađenosti, i onda po tadašnjen projektu i tehničkim rešenjima 2024. godine ona se i završi i preda korisnicima. Ti korisnici 2024. godine bi dobili novu zgradu, ali to nije isto kao da su 2024. dobili zgradu koja je krenula da se zida 2022. godine. Ili kao da nov auto iz salona stoji od 2014. godine do 2024. I ti sad uzmeš taj auto iz 2014. godine kao nov sa 0 km, i dobiješ nov, ali zastareo model.
Tako je isto bilo i sa Arenom. Druga je bila priča što je 2004 godina bila tek 5. godina od bombardovanja, pa su ljudi imali dosta niža očekivanja i Arena takva kakva je izgledala je kao spejs šatl, iako je u biti već tada bila zastarela, jer je završena i opremljena onako kako je trebalo da bude 10g ranije.
Prema tome, moje mišljenje je da za Arenu treba pristupiti isto kao za Sava Centar. Poniditi je nekom ozbiljnom investitoru koji će je renovirati i srediti, a posle je na njemu kako će je monetizovati. Naravno da tu mora biti dosta komercijalnog sadržaja. Neki ljudi na forumu su se žalili na Ahilej i Lidl u Sava centru, kao nije to nivo kongresnog centra, ali jednostavno da bi arena bila u fulu, mora da bude profitabilna. Država (grad) su pokazali da ne umeju da naprave profitabilan objekat koji će biti održavam po ps-u, molim lepo, nađite privatnika i prepustite to njemu, kao što ste prepustili Sava Centar i aerodrom...