Šta je novo?

Beogradska Arena

Dekorativno osvetljenje krova Arene je u potpunosti promenjeno i sada su postavljene LED sijalice koje daju nekada ljubičastu, nekada belu svetlost. Sa ulaza su skinuti neonski natpisi "Beogradska arena" i verovatno će narednih dana biti postavljeni natpisi sa novim imenom.

Nakon toga će verovatno uslediti zvanična promocija sponzorstva kada ćemo, nadam se, saznati koji su tačno planovi za ovaj objekat u bliskoj budućnosti.

Postavljen natpis sa novim imenom Arene. Fotografisao mirza-sm sa SSC foruma:

ou5gk8.jpg

Natpis je prevelik i isuviše napadan za moj ukus. I zar nije mogao nekako da se ukloni trag od starog natpisa!? Ovako izgleda vrlo neuredno.

Moglisu su tragovi da se uklone da je predhodno ociscena cjela povrsina ovako cekamo da se sve zaprlja zasto mora tako traljavo

gadni natpis i jos gadnija ideja sa promenom imena.

Не видим да се Бајерн буни што им се стадион зове Алијанц арена.

Natpis je neukusan, ali "promena imena", tj. sponzorski ugovor, je bilo lako i efikasno rešenje koje se primenjuje širom sveta kako bi se olakšalo funkcionisanje ovako skupih objekata. Postaje zamorno objašnjavati da je održavanje Arene skupo, da je gradski budžet preopterećen, a da broj događaja u Areni i dalje nije dovoljan da bi donosio značajniji profit - i da je ovakav potez u takvim okolnostima poprilično racionalno rešenje.

Voleo bih da kada pojedini forumaši kritikuju - a u ovom slučaju konkretno mislim na 11030 - da uz svoju kritiku prilože i rešenje problema, pa makar ono bilo utopijsko i neizvodljivo. Čisto da znamo umeju li još nešto osim da kritikuju "po defaultu".

Možda i ja previše gunđam i solim pamet, ali ako je jedna North Greenwich Arena u Londonu, koji je evropska prestonica kulturnog života (naročito kada je pop muzika u pitanju), mogla sebi da "priušti luksuz" da nosi ime sponzora - O2 Arena, ne vidim zašto bi jedan Beograd bio gadljiv na takvo rešenje.

Pri tom je londonska O2 (isto ime imaju i arene u Berlinu i Pragu) najaktivniji objekat ovakve vrste na svetu - godišnje se proda više od dva miliona karata za događaje u ovom kompleksu!!! U okviru kompleksa se nalaze i brojni drugi sadržaji - kafići i restorani, klubovi, muzejska postavka o britanskoj muzičkoj sceni, muzejska postavka o britanskom sportu, multipleks bioskop sa 11 sala itd. I uprkos svemu tome i dalje nosi ime sponzora!

Onda nek se i hala pionir zove po sponzoru, pa stadion partizana i zvezde nek promene naziv u Hemofarm stadion na primer. Evo resenja, utopistickog- nek ostane beogradska arena, a zastavice ispred i dekor u areni nek nose naziv i boje sponzora, zar nije dovoljno?

11030":2x8p8giu je napisao(la):
Onda nek se i hala pionir zove po sponzoru, pa stadion partizana i zvezde nek promene naziv u Hemofarm stadion na primer. Evo resenja, utopistickog- nek ostane beogradska arena, a zastavice ispred i dekor u areni nek nose naziv i boje sponzora, zar nije dovoljno?

Kad bi tako svet funkcionisao...

Nema ništa bez sponzora i to mora da se prihvati. Tako je uvek bilo i biće...

Da se u Pioniru održava toliko koncerata i događanja koliko u Areni, i on bi promenio ime. Ipak su Pionir i stadioni Zvezde i Partizana više sportski objekti nego Arena. Kad budu Zvezda i Partizan budu igrali Ligu šampiona videćeš kako će lako da se promene nazivi njihovih stadiona.

Kaко год да је назову она ће увек бити једноставно Арена. Најважније од свега је да се добро одржава, колико год изгледа моћно сада токио би изгледала језиво када би била запуштена.

Mocno? Ta musava spodoba je najruznija zgrada (za te pare) koju sam skoro video...

11030":3cl6c7cm je napisao(la):

када је Пикси био председник ФКЦЗ било је приче да Маракана промени име у Тојота стадион или Тојота арена, не сећам се, због спонзорског уговора. наравно, Пикси је отишао, уговор пропао, па тако није промењено име. исто је било и приче да се зове Газпром Арена, али то је на дугом штапу, јер је питање колико ће да траје то спонзорство.
исто тако, може и хала Пионир да се зове Телеком Арена, ако би био потписан спонзорски уговор са Телекомом.
имаш и пример у баскету. колико је само пута КК Партизан додавао име спонзора? или у ватерполу, зове се Партизан Рајфајзен, управо због спонзора. то је сасвим нормална ствар

човече, ја сам скроз заборавио како је тај део града изгледао пре арене. имаш ли неку слику пре отварања арене?

Ah naviru sećanja iz detinjstva kako sam iz autobusa koji je išao Bulevarom Lenjina (tadašnjim) gledao nastanak Arene i podizanje krova metar po metar. Tada je postojala i "prašuma" pored iste...

Ako naleti postavljam naravno ovo je radila vojno gradevinska direkcija

Mislim de je najbolje za Arenu da na te fasade nakace video zidove ,tako da bi cela arena mogla da menja boje ,da reklamira dogadje i sl.

JohnnyLee":2qy6cjmn je napisao(la):
човече, ја сам скроз заборавио како је тај део града изгледао пре арене. имаш ли неку слику пре отварања арене?

Ево пар слика које имам и ископао их са старог хард диска, пошто чувам старе слике Новог Београда:

Почетак/средина седамдесетих година, нема још ни блока 21 где је сад Грчко-Кипарски центар, а нема још ни Сава Центра, ни блока 19а. Сликано из хеликоптера, а била је нека тмина па се слабије види !

Сликано са крова једне од оне четири зграде на углу Владимира Поповића и Булевара Милутина Миланковића. У блоку 25 где је Београдска Арена само се види телефонска централа. Мислим да је слика са краја седамдесетих или почетка осамдесетих година.

Градња Арене:

Pitao sam mislim na ovoj temi a da li neko ima snimak ili fotku predizbornog skupa sps-a koji je odrzan cini mi se pred izbore 2000god

Iz ove perspektive se cini da je arena u osi SIV-a ali to nije slucaj, malo bezi na levu stranu.

Neverovatan propust da ovako 2 impozantna objekta ne budu u osi i da ih ne spaja jedna velika pesacka aleja sa lepim drvoredom.

Игоре покушаћу да пронађем.
За тај скуп СПС-а знам да је било неких проблема око плаћања Арени !

Hvala Gago na trudu

Bio je svojevremeno neki screenshot koji vise ne mogu da nadjem na google pretrazi. Koliko me secanje sluzi ni krov posteno nije zavrsen bio a pogotovo nisu bile zavrsene bocne strane i stolice su bile postavljene samo ne delu donjih tribina bez teleskopa koji nisu bili postavljeni.

Teleskom je posle bio iznajmljen ako se dobro sećam jer arena nije imala svoj. A krov je beše menjan?

Vrh