Mislim da Arena veceras nece proci test navijaca Partizana. Tacnije, ako Partizan ostvari nepovoljan rezultat (a to je poraz ili bilo koja pobeda ispod 19 razlike), da ce navijaci krivicu da svale na neadekvatnu dvoranu. Buduci da Arena ima kapacitet tri Pionira, veceras ce u publici biti dosta ljudi kojima je ovo prva kosarkaska utakmica u sezoni, ako ne i u prethodnih nekoliko godina, zatim kontam da ce biti malo i matoraca, malo i ljudi sa decom, malo i klinki sponzorusa, malo i estradnih zvezda, malo i kontroverznih biznismena, malo i predstavnika naroda u vlasti - dakle, sve u svemu sama atmosfera ce biti pacifikovana u odnosu na Pionir - formirace se kop na jugu (zuto na mapi), tu ce verovatno biti ludnica i pevanje sve vreme. Ostatak hale ce verovatno sedeti, s vremena na vreme aplaudirati, zvizdati, psovati ili skandirati - 'ajmo. 'ajde, svi u napad.
Meni iskreno to ne smeta, iz dva razloga. Kao prvo, nisam navijac Partizana
Drugo, lepo je imati vatrenu atmosferu u dvorani, i to zaista moze da pomogne, ali mislim da je uticaj navijaca cesto i precenjen, te ako se bira izmedju komfora i atmosfere, ja radije biram komfor. Mislim da je sasvim normalno da dovedes dete na utakmicu, i da ako mu se piski mozes uljudno da dignes petoro ljudi, odvedes ga do WC-a, kupis mu sokic pri povratku na tribine i na miru nastavis da pratis mec i da kada se sve zavrsi u roku od 10 minuta vec budes u svojim kolima, palis motor i kreces gajbi.
Ali kazem, navijaci ce standardno iracionalno svaliti krivicu na Arenu za nepovoljan rezultat, jer da je bilo u Pioniru, Grci bi izgoreli u vatrenoj atmosferi, uprkos
cinjenici da je PAO kvalitetniji tim i da ih je tukao u tom istom Pioniru sa sve najvatrenijom, najlepsom, najboljom, najglasnijom, najvernijom publikom u Evropi.