Zvucis kao neko ko je arenu video samo na slikama a ne uzivo. Projekat jeste star i to stoji i izvedba fasade pre svega stednja na fasadnom materijalu je ispod svakog nivoa. Sa bojom sedista mogu skroz da se slozim iako recimo zagrepcani smatraju da recimo njihova siva sedista nisu bas pravi odabir sto se boje tice.Lucifer":kwx1doth je napisao(la):Pokusao sam da kazem da je za svoje vreme (vreme projektovanja) funkcionalno odlicna, ali ruzna i to zato sto je u tom periodu arhitektura u svcetu generalno posrnula u oblike koji su se samo u tom prelaznom trenutku posle 80ih ljudima ciinili lepim. Na primeru splitke arene ili zadarske moze lepo da se vidi koliko znaci pravilan izbor boje sedista, a da podsetim sedista su narucena posle 2000. Dakle to je promasaj bez opravdanja. Nasoj areni najpre fali jedna celovitost. To nema nikave veze sa brojem sedista i velicinom, vec je predimenzioniranjem vodoravnih elemenata, neadekvatnim izborom okvira za stakla od loze, neadkvatnim pozicioniranjem loza stvoren utisak jedne velike klanice u kojoj je eto stalo 20 000 ljudi bez prilike i mogucnosti da postanu u na utakmcii ili koncertu u trenutku nekog vrhunca, jedno.
Montazne tribine. Svojevrmeeno je propao tender za iste.KimIlSin":y2xtqzu1 je napisao(la):^^ Pa naravno da postoji... Ali ne znam da li bi to bile baš tribine, ili obične stolice....
Semafor se može lako i jeftino ugraditi, to nije nikakav problem; što WC-a tiče, pa i montažni toaleti služe svrsi... :laugh:severian":gekcvu1o je napisao(la):Montazne tribine. Svojevrmeeno je propao tender za iste.KimIlSin":gekcvu1o je napisao(la):^^ Pa naravno da postoji... Ali ne znam da li bi to bile baš tribine, ili obične stolice....
Jedini veci problem Arene je da u slucaju otvaranja partera za posetioce ne postoje projektovani prolazi do toaleta iz partera, niti toaleti u samom parteru. Ovo se resava otvaranjem prolaza preko tribina do toaleta u gornjem nivou (kada mogucnosti dozvoljavaju) i, cesce, montaznim toaletima na ulazu u parter. Oba resenja nisu dobra, tj. predstavljaju krpez.
I jos nesto - oni sto ste svi primetili: ne postoji semafor.
Inace, sama Arena je u svom domenu, za grad poput Beograda, sasvim, sasvim ok.
misljenja su razlicita :kafa:mitadigimon":1ufafs0m je napisao(la):A sto se tice praznog prostora, jeste, teleskopi (one donje montazne tribine) se spuste skroz do terena ali zaista ostaje 2-3 m praznine. Medjutim, meni je to bas cool, sto zbog bezbednosti, sto zbog samog komfora. Ne svidja mi se onaj fazon u USA arenama kada tribine i stolice idu skroz do aut linije terena, bzvz...