Šta je novo?

Benzinske pumpe u centru

Директоре, ти си имао ону репортажу о обнови улице Краљице Марије код Вука. Нисам туда пролазио одавно па ме интересује, да ли је у склопу те реконструкције уклоњена она мала НИС-ова бензинска пумпа у тој улици ?
Ако је уклоњена, супер је.
 
Pumpa je uklonjena sad su tu dodatna parkihg mjesta
 
Pumpa kod Palasa ukonjena, ostao je objekat, ali nicega drugog nema.
 
И за ову пумпу ми је драго да је уклоњена. Камо среће да је и она скоро обновљена Лукоилова пумпа на Старом сајмишту уклоњена.
 
Koliko sam primjetio sklanjau se samo nisove pumpe ,dok su pumpe beopetrola odnosno lukojila bile na jos spornijim lokaacijama ,zemun ,kalis ,staro sajmiste .Mislim da je prije prodaje beopetrola trebalo dojdeliti druge lokaciej a te pumpe ukinuti
 
Сад је касно за то Директоре.
Лукоилова пумпа код Калемегдана ће бити уклоњена кад буду, и ако буду почели да раде ону спиралу !
 
Sklonjena je i nisova u cvijivcevoj dok ona u dimitrijali obnovljena i radi
 
I kod Cvetka i kod Ktitora. Pa cak i ona na raskrsnici Vojislava Ilica i Gospodara Vucica,ali pitanje je samo kada. Ocigledno primenjuju odluku o benzinskim stanicama u Beogradu sto je pohvalno jer destimulisu koriscenje kola.

Recimo na pravcu luka Beograd pa sve do Cvetka jedina benzinska pumpa ce biti u Cingrijinoj iznad gradske bolnice,ona ostaje i pretvara se u vecu stanicu.
 
yureklame60coll_zps41d6cac5.jpg

sa fpz ulicar Реч је о малој пумпи на углу Вука Караџића и Топличиног венца.
benzinska_stanica_obilicev_venac_3.jpg

blnwo.jpg
 
Ovo je bila INA-ina pumpa, a kada se Hrvatska odcepila, od INA-e se "odcepio" srpski ogranak (uglavnom pumpe) i formiran je "Beopetrol".
Beopetrol je privatizovan 2003.

Ono što je potpuno nerazumljivo je - kako je moguće da Grad dozvoli opstanak ove pumpe kada se velika Dejtonka nalazi na tačno 100 metara niz ulicu???

Po meni je nekako logično da se podigne benzinska pumpa u Vladimira Popovića pre uključenja na Gazelu i autoput, tamo gde su autoperionice, vulkanizeri i placevi sa polovnim vozilima... a može i da se natoči gorivo kada se siđe sa Mosta na Adi...
 
Po meni je grad kad nije prije privatizacije onda poslije trebao da razgovara sa lukoilom da umjesto da obnavljaju pumpe na spornim lokacijama dodjeli nove lokacije kao tu sto je relja pomenuo .A ne ovako dauloze pare u pumpe koje ce relativno skoro bar se nadam letjeti odatle
 
При обиласку радова у Војвођанској , у око ми је "упало" :D , да бензинска пумпа "Бео петрол" (сад Лукоил) у Пере Сегединца више не ради, исељена и однешени аутомати за точење. Надам се да ће склонити и сам, не баш велики објекат. Само се надам да је неће обнављати.
0641-benzinska-pumpa.jpg
 
Cvijićeva više ne postoji. Srušena i prekopana:

 
Jedva su i počeli sa radovima koliko je bilo parkiranih automobila.
 
Ovo može i u ovu temu...

Strepe zbog Molove pumpe
R. KRASIĆ | 01. novembar 2013. 21:22 | Komentara: 0
Stanari u Šumatovačkoj ulici poslednjih meseci žive neposredno uz veliko gradilište. Ljudi zabrinuti za bezbednost svoje trošne zgrade
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BG-Izgradnja-pumpe-Juzni-bu.jpg


NA prostoru između Šumatovačke i Južnog bulevara, u toku je izgradnja benzinske pumpe mađarske kompanije "Mol" koja bi trebalo da bude gotova do kraja novembra. Plac na kom se gradi nekada su koristili stanari u Šumatovačkoj 134.

Neobično je što će njihova zgrada imati ne samo pogled, već će im i bukvalno pumpa biti nadohvat ruke. Stanari smatraju da su ugroženi ne samo budućim radom pumpe, već i statikom zgrade koja je građena pre više od 100 godina.

- Zgrada u kojoj je 14 stanova i svi su vlasnici, građena je sa minimumom uslova za život. Strahujemo da može da se sruši jer je gotovo bez temelja. Ne daj Bože da se nešto zapali ili se neko razboli, teško će nam prići u skučenom prilazu iz Šumatovačke - kaže Dušan Bošković, zastupnik stanara. - Sve je počelo, za nas nelagalnim parcelisanjem 2005. godine. Čudno je da se, i pored kako kažu legalnih dozvola, linija parcele postavi tik uz stambenu zgradu. Prethodno su porušili dva stana, te stanare obeštetili, počeli da kopaju i iskopali su rupu od šest metara.

U toj rupi se planira postavljanje 60 tona teške cisterne u kojoj će biti skladišten benzin. Kako nezvanično saznajemo, cisterna je nova, biće obezbeđena i duboko u zemlji.

- Borimo se da nekako živimo u 60 kvadrata, ali vidite da su uslovi sve gori. Pumpa mi je i bukvalno pred nosom - kaže Vesna Ivanovski. - Živim ovde 30 godina, strahujem za svoje zdravlje.

Kako su nam rekli i stanari sa strane Južnog bulevara, gradilište je posetilo sijaset inspekcija koje su zvali. Međutim, one su utvrdile da je sve legalno, da se gradi po savremenim standardima i dobili su uveravanja da niko neće biti ugrožen. U ovom bulevaru se nalaze još tri benzinske pumpe i one normalno rade godinama.

RADOVI GOTOVI KRAJEM NOVEMBRA

IZGRADNJA pumpe počela je 17. septembra a treba da se završe 25. novembra ove godine. Angažovani su radnici preduzeća "Alfing" dok su pupmu projektovali iz firme "Bates". Građevinsku dozvolu je izdala Gradska uprava Beograda, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove. Kako smo nezvanično saznali, proces za dobijanje dozvole i odobrenja da se gradi, trajao je preko dve godine.

"MOL SRBIJA": SVE PO PROPISIMA

- "MOL Srbija" je posvećena odgovornom poslovanju i poštovanju važećih propisa. U vezi predmetne gradnje primenjujemo najsavremenije tehnike, uključujući i sve preventivne mere koje se mogu preduzeti u cilju izbegavanja štete na okolnim objektima, bez obzira na to da li su građeni prema pravilima struke i uslovnosti da budu korišćeni za stanovanje u skladu sa važećim propisima - rekli su u "MOL Srbija".

Izvor: Večernje novosti

Kada zavšre ovu pumpu, Ameri će bombardovati Južni bulevar jer će u njemu biti više nafte nego u Iraku :D Šalu na stranu, zaista mi nije jasna potreba za toliko benzinskih pumpi na relativno kratkoj deonici kao što je Južni bulevar.
 
Bulevarac":2awxrl3l je napisao(la):
Pumpa kod Palasa ukonjena, ostao je objekat, ali nicega drugog nema.

Nema vise ni objekta. Ostao zaravnjen, prazan prostor, ali i dalje opasan gradjevinskom ogradom.
 
Sto se tice Juznog Bulevara,problem je sledeci. Nis-ova pumpa kod raskrsnice sa Maksima Gorkog leti(mislim na onu staru). Za novu ne znam(ona non stop automatizovana). Takodje leti i ona na pocetku Juznog Bulevara kod Obilicevog stadiona.

Pre verujem da ce ostaviti jednu pumpu po smeru. Dakle tu molovu i verovatno nisovu non stop mada bi bilo bolje da je premeste drugde, ovako smeta jer je blizu prometne raskrsnice
 
Otvorena je pumpa u juznom bulevaru. Izgleda da joj nije tamo mesto mada je bolje nego kao ona NIS-ova pre raskrsnice sa juznim bulevarom koja ce valjda uskoro da leti.
 
pumpa u dzona kenedija ostaje i renovira se
dsc08701.jpg

carlija caplina takodje
dsc08702.jpg

cara dusana ,francuske pumpa takodje ostaje
dsc08709.jpg
 
Vrh