[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=573929#p573929:1fud44m0 je napisao(la):
stf » Čet Okt 11, 2018 8:31 pm[/url]":1fud44m0]
Да.
Сада живим на периферији, "американизовано" сам се, шта ћеш. Реформе.
Иначе, најближа пумпа ми је удаљена 3.2 км и не видим никакав проблем у томе. Те је рецимо, реда величине као да становник центра иде на Дејтонку. Јел то тако страшно? Веруј ми, није.
Nije
strašno jer auto pređe 5 km znatno brže nego pešak jelte... To je jasno. ALI gledaući širu sliku, nije isto da li ćeš do pumpe ići kroz par blokova lokalnim ulicama (npr Jevremova, Francuska, Žorža Klemansoa i eto te na pumpi...) ili ćeš, nakon dodatnih ukidanja u budućnosti, morati kroz zakrčene glavne ulice da putuješ kroz celu opštinu i nekoliko blokova (Francuska, Trg, Makedonska, Dečanska, tunel, Brankova, Brankov most, Dejtonka). Dakle strašno nije. Ali gnjavaža jeste. Ok, stoji to da ako ih ima po obodu centra, hteo ne hteo, pre ili kasnije ćeš proći pored jedne. Ali mislim da ipak i sam centar treba da ih ima par.
Btw, napisao sam da je ovo mutantski srpsko-američki urbanizam ne zato što smatram da je on apsolutno loš. Nego zato što naši gradski oci hoće svašta nešto, ali ako može preko noći i na smandrlj - metodu. A trenutno se to ogleda u isterivanju ljudi u predgrađa bez nekog konkretnog rada na tome da ta predgrađa postanu bolja i da postanu spremna za prihvat novih budućih stanara (za razliku od Američkih). A Beograd ima mnogo predgrađa koja bi mogla da budu fantastična. Međutim, kao i svaka dobra ideja, mislim da će i novi planovi da se krivo nasade i izrastu u još gori problem.
Elem, ja još uvek živim u tom centru. Zato sebi dajem puno pravo da komentarišem sve stvari koje se njega tiču. Samo kažem. Kada nešto govorim i zagovaram, to radim zato što znam kakvo je stanje, ovde i sada. Uz to, saobraćaj mi je nekad bio struka.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=573932#p573932:1fud44m0 je napisao(la):
Дошљак » Čet Okt 11, 2018 8:32 pm[/url]":1fud44m0]Искрено, већина пумпи по центру је била нефункционална због нефункционалних саобраћајница у центру.
Tu si u potpuno u pravu. Zato i rekoh da treba nakon svake treće ugašene u poslednjih 10 godina da se napravi jedna nova na adekvatnom mestu.
U kontekstu ove pumpe iznad Beton hale, ja stvarno ne vidim kako ona ometa nekoga, ili nešto. Niti se vidi sa reke, niti je dovoljno blizu stanarima da ih isparenja guše. Što se tiče divljeg parkinga na njenoj drugoj strani, pa to se reši upotrebom saobraćajne policije. Ili prosto prenamenom te površine i preuređenjem da kola više ne mogu da se parkiraju.