Cemu sad ovo?
Kolarčeva - Trg republike - Vasina - Uzun Mirkova - Pariskanema ni jedne veze terazija sa karadjordjevom i tom zonom osim kneza milosa preko narodnog fronta.
puno kruzenja.Kolarčeva - Trg republike - Vasina - Uzun Mirkova - Pariska
Zar u tekstu eKapije ne piše već da će biti dvosmerna do Terazija?Super stvar. Jos bolja bi bila kad bi produzili dva smera do terazija.
Jedan preko potrebni alternativni pravac za donji grad, nema ni jedne veze terazija sa karadjordjevom i tom zonom osim kneza milosa preko narodnog fronta.
Nisam detaljno citao ali negde sam procitao da ce biti samo do n.fronta. ako bude do terazija jos bolje.Zar u tekstu eKapije ne piše već da će biti dvosmerna do Terazija?
Nisam detaljno citao ali negde sam procitao da ce biti samo do n.fronta. ako bude do terazija jos bolje.
Šta je tačno bolje, umesto da je unaprede i humanizuju uništavaju još jednu lepu istorijsku celinu.
Pa ne znam sto unistavaju uvodjenjem drugog smera kretanja. Saobracaj nije nuzno los naprotiv ja mislim da je ideja o pravljenju pesackih zona zapravo ubija atmosferu u gradu i cini sredinu lokalnom i perifernom a ne centralnom u smislu celog grada.
Ja koliko sam bio po raznim gradovima u Evropi viđao sam da se saobraćaj preusmerava tranzitno iz jezgra preko prstenova i tunela, ovde se tranzit vuče kroz centar grada, ne znam da li je baš to normalno.
Na kraju niko ni stanovnike u Balkanskoj nije pitao da li to žele, jer će nivo buke i saobraćaja biti veći nego lani.
A što se tiče pešačkih zona, barem u Beogradskom slučaju doslovno je bilo suprotno od ubijanja atmosfere i nekog seoskog osećaja, Obilićev venac pre pretvaranja u pešačku zonu bio je upravo to, mrtvo selo. Sada je dosta urbanizovanije i življe, uistinu preteraše ga sa baštama ugostiteljskih objekata, neko slično mišljenje imam za Topličin venac.
Ne kažem da sada ceo Bg treba da bude pešačka zona (kao što mnogi gledaju crno na belo stvari), ali daleko je to od ubijanja atmosfere, ako naravno i imaš kako da privučeš ljude sa aktivnostima, npr. tu je promašaj (trenutno) Savski Trg
Ja koliko sam bio po raznim gradovima u Evropi viđao sam da se saobraćaj preusmerava tranzitno iz jezgra preko prstenova i tunela, ovde se tranzit vuče kroz centar grada, ne znam da li je baš to normalno.
Na kraju niko ni stanovnike u Balkanskoj nije pitao da li to žele, jer će nivo buke i saobraćaja biti veći nego lani.
A što se tiče pešačkih zona, barem u Beogradskom slučaju doslovno je bilo suprotno od ubijanja atmosfere i nekog seoskog osećaja, Obilićev venac pre pretvaranja u pešačku zonu bio je upravo to, mrtvo selo. Sada je dosta urbanizovanije i življe, uistinu preteraše ga sa baštama ugostiteljskih objekata, neko slično mišljenje imam za Topličin venac.
Ne kažem da sada ceo Bg treba da bude pešačka zona (kao što mnogi gledaju crno na belo stvari), ali daleko je to od ubijanja atmosfere, ako naravno i imaš kako da privučeš ljude sa aktivnostima, npr. tu je promašaj (trenutno) Savski Trg