Šta je novo?

Balkanska 2 - [ Stambeni objekat ]

Posto sam bio u obilasku mogu ti reci da informacija nije tacna. U potpunosti fnkcionise sistem kontrole i komunikacija. Svi ulazi se overavaju keycardom i u zavisnosti od dozvole imas pristup odredjenim zonama. Tac skrin funkcija takodje funkcionise besprekorno u vise apartmana koje smo posetili. Ono sto je na mene ostavilo najlepsi utisak je to da nema imitacije materijala nego je kamen kamen a mermer mermer i sl. Cela zgrada koliko god spolja bila tu i tamo, unutra ima neku toplinu koja i nije karakteristicna za poslovne prostore kod nas (mislim na noviju "savremenu" gradnju) Skoro pa da je tesko razlikovati stambeni od poslovnog apartmana po sadrzaju i toplini materijala i zavrsnoj obradi. Mislim da ce po kvalitetu enterijera jedino Verano 23 moci da izadje na crtu B2 i nadam se nadmasi kako se i ocekuje po najavama.
 
Keycard? Zašto keycard? Pa majku mu, Japanci čak i u podzemnoj koriste skener vena. Uređaj košta par desetina evra, mnogo je precizniji od onih što skeniraju otiske prsta, nije potreban fizički kontakt (Japanci su opsednuti higijenom) i nema zaje*******avanja sa šiframa i karticama, jednostavno lagano pređeš rukom po vazduhu ispred skenera. Jedini problem je ako neko nema obe ruke.

Ovo što je Igor opisao liči na nešto što je npr. redakcija PC Magazine-a imala negde oko 1987. :/
 
O Boze, skener vena :lol:

To je mozda praksa u Japanu, ali na Zapadu nije, tamo su uglavnom sasvim zadovoljni karticama. Postoje dosta ozbiljni problemi sa biometrijskim sigurnosnim sistemima i skenerima, lakse je da nekom jednostavno das karticu. Da ne govorimo o tome kako karticu jednostavno mozes da uzmes jednom coveku i das drugom, bez da mu prethodno skeniras vene. Mislim, lepo to zvuci sci-fi i tako to, ali je prakticnost na strani jednostavnijih resenja. Na kraju, nikada ne bih zeleo da npr. imam bankomat koji funkcionise po principu otiska prsta ili tako nesto, jer bi onda zanimacija lopova postala odsecanje ruke (mislim da je bilo takvih slucajeva) za koriscenje na bankomatu.

Ako ubacivanje kartice tooooliki problem :lol: (a ne vidim zasto bi bio :rolleyes: ) postoje RFID kartice koje se aktiviraju bezicno, kada pridjes na cetvrt metra, ili koliko vec (zavisno od toga gde se postavi odasiljac.
 
Ha, setih se sada filma Demolition man sa Staloneom, kada u buducnosti sve pobavljaju pomcu cipa u ruci i sad Stalone kaze za ludaka na slobodi (Vesli Snajps) "ne moze da krade ni od koga, osim ako nekome ne odsece ruku... nadam se da se toga nece setiti". Mada u istom filmu ima vadjenja oka, kako bi se proslo kroz skener oka.

Enivej, radije bih da mi ukradu karticu, nego da mi odseku ruku :D
 
U slucaju B2 i jeste u pitanju RFID kartica koju nije neophodno provlaciti nego samo pribliziti citacu tj prijemniku
 
U svakom slučaju ne radi se baš o poslednjem vrisku tehnologije, kako bi marketing malog kolektiva voleo da predstavi stvari, ali zgrada svakako tehnološki jeste najnaprednija kod nas, tu nema zbora.
 
true, true, ali skener vena ne može da se prevari odsečenom rukom, jer vene pune krvi i vene na odsečenoj ruci ne daju istu sliku.
Mogli su da stave i reklamu Sa našim skenerima, vaši udovi su sigurni. :lol:
 
bigvlada":33pguhvh je napisao(la):
true, true, ali skener vena ne može da se prevari odsečenom rukom, jer vene pune krvi i vene na odsečenoj ruci ne daju istu sliku.
Mogli su da stave i reklamu Sa našim skenerima, vaši udovi su sigurni. :lol:
Pitanje je koliko bi odsecenih ruku doslo pred skener pre nego sto bi potencijalni krimosi to shvatili :)

(ja se samo polu-salim - setimo se one odsecene glave na bulevaru nedavno)
 
Upaljeno je dekorativno osvetljenje, uzivo mocno izgleda

2qntst1.jpg
 
Već neko vreme radim u jednom PP u ovoj zgradi i nema nikakvih problema, ako se bilo šta pokvari ili ne radi imaju dežurnu službu koja odmah rešava stvar, Malo smara to što mora da se skenira kartica za bilo šta (pa čak i za povratak sa sprata na prizemlje) ali nije strašno. Rekli su da će urediti park ispred mislim da možda i u ugovoru ima nešto o tome, ali ne znam kako ni kad to planiraju da učine.
Sve u svemu kao PP je fantastičan a i pogled sa prozora očarava, stambeni deo nisam video ali mislim da je isti raspored kao i u ovoj kancelariji jer na LCD panelu za kontrolu sobe su obeležene kao Spavaća, Dnevna, Radna.... Samo ne znam ko će da stanuje ovde jer je renta stanova nekih 1200eur i više :shok:
 
Zna li neko ko je projektovao enterijer u poslovnom delu? Jako mi se sviđa.
 
Vrh