Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Баново брдо, угао парка у Пожешкој улици, кафић "Парк", данас:

image3319.jpg

image3321.jpg

image3320.jpg


Полицијска кола тачно преко пута. На питање у вези с паркирањем на зебри и тротоару преко пута, полицајац који седи у њима одговара: "Шта ћеш, такви смо ми људи."! И - ништа.

image3318.jpg
 
Просто дозива неки молотовљев коктел који био га избрисао одатле.
 
Ма ја бих одувао те полицајце који ми увек нешто слично одговоре када им укажем на безобразно паркиране аутомобиле.
 
Бахати камионџија из Пољске. Оставио камион и на трави и на пола уличице + што је ушао у погрешном смеру, код паркинга у блоку 12, а ту одмах изнад је и хотел Адреса у Енјуб центру. Снимио сам 22. априла у 18:10 часова.
На слици десно овај Фолксвагенов Сув-ићћћ "Туарег", који скреће у гаражу, се једва провукао између камиона и правилно паркираног Волвоа.
Само ме интересује како је овај камионџија у опште ушао у град са овим камионом ? Једино ако је имао неку дозволу.

 
Samo da prijavim da je nakon više meseci od moje prijave, najzad pravilno obeleženo javno parking mesto u Starca Vujadina 17, iako je Beograd put tvrdio da (šac metodom) tamo nema dovoljno prostora ni za jedno javno parking mesto (a ima za 2 privatna na trotoaru), pre neki dan su formirana 2 javna parking mesta, kakva su tu postojala decenijama, pre nego su ih novopridošli oteli.
Ostalo je je još jedno mesto u kraju koje je i najdrastičniji primer, jer im je okućnica baš mala, pa volzilo koje su tu parkira skoro kompletno zauzme trotoar. U pitanju je Kajmakčalanska 13.

g0D5o2x.jpg


I dalje se nelegalno parkiraju u okviru okućnice, nekada ovako, a kada dođe veći džip, onda i pola trotoara bude zauzeto.
 
Moze li neki pravnik da mi objasni clan 66 tacka 13 zakona o bezbednosti u saobracaju.
Konkretnije me zanima drugi deo recenice koji kaze ako se vozilo parkira na trotoaru i ako ostane najmanje 1,60 m slobodno za pesake pritom ne uz ivicu kolovoza. Da li je onda dozvoljeno parkirati na trotoaru, a da nisu ugrozni pesaci, nije blokirana, odnosno ne postoji biciklisticka staza, zelena povrsina i slicno?
 
Mislim da je nekim aneksom pre par godina definisano da se ne sme parkirati ako ne postoji izričiti znak koji dozvoljava parkiranje.

Tako da ne treba razmišljati jer ako ima znaka nema bojazni da će biti kazne.


Poslato sa telefona
 
astrodule":1xuuxwv8 je napisao(la):
Mislim da je nekim aneksom pre par godina definisano da se ne sme parkirati ako ne postoji izričiti znak koji dozvoljava parkiranje.
Tako da ne treba razmišljati jer ako ima znaka nema bojazni da će biti kazne.
Poslato sa telefona

Pitam posto treba da pocnem da radim a tamo slabo ima parkinga okolo pa ne bih da imam problema, a ima jedno parce trotoara koje je odokativnim merenjem oko 10 metera sirine poplocano. http://www.mup.gov.rs/cms/resursi.nsf/Zakon o bezbednosti saobracaja na putevima.pdf
Citao sam i poslednje izmene iz 2014-te godine ali se clan 66 tacka 13 nije menjala. Kada se cita deluje dvosmisleno, a hteo bih da budem spreman ukoliko zaiste do nosenja dodje.
Возач не сме да заустави или паркира возило:
13) на тротоару, осим ако је то дозвољено (регулисано) саобраћајном сигнализацијом, и
ако на тротоару, када је возило паркирано, остане слободан пролаз за пешаке најмање
ширине 1,60 метара, који не сме бити уз ивицу коловоза
,

Ono sto mene zanima je da li to znaci da je dozvoljeno parkiranje ukoliko se ostavi prostora za pesake ili je poduslov za postavljanje parkinga da mora da ispunjava i ovaj uslov. (ovo drugo mi je cudno, s'obzirom na mnogo mesta po gradu gde je prostor za pesaka izmedju kola i zgrada daleko manji od 1.60m)?
 
Ja mislim da ne smeš da parkiraš na trotoaru ako nema znaka koni to dozvoljava.

Na žalost, najbolji način da to proveriš je da parkiraš vozilo na tom mestu :(
 
Ili da pita MUP zvanicnim dopisom evo malo bahate stoke

20150424213118.jpg

I to vino sluzbenim kolima na vecernju kafu
20150424213129.jpg


20150425181129.jpg
 
U Jurija Gagarina prekoputa Piramide među silnim automobilima koji se parkiraju u krajnjoj desnoj traci sada su počeli da se parkiraju i policajci sa svojim kolima. Idu u Grinet na kafu.
 
Za to parkiranje bi trebalo svakog vozača osuditi na doživotnu zabranu upravljanja bilo kakvim vozilom. Samo čekam kada će neko da se tu zakuca u auto i pogine.
Jedno veče sam išao tim putem, i neki mamlaz je parkirao auto tu, i to ispod bandere na kojoj je crkla sijalica. Dobro je da sam ga video, jer nije ostavio ni upaljene pozicije ni sva 4 žmigavca.

Sent from my Asus ME572 using Tapatalk
 
Parkiraju i u skroz desnoj traci ispred pijace u J. Gagarina
 
Наравно. Откако је сређена пијаца свако јутро је паркинг. А чињеница да постоји паркинг поред пијаце не смета никоме у назови градској управи.
 
Mislim da sam se vozio tom limuzinom khm somi sledeci put ides busom
 
Vrh