Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

20251213_122109.jpg

Iz srednje se usekao ispred ovoga i stao gospodin, on mora levo jbg

Ma nema veze, sve je super. Mozda mu se zuri.
Sinoc isto dok sam cekao tramvaj kod beogradjanke, vise njih hoce da skrenu levo u masarikovu i onda 2-3 tramvaja iza cekaju njega... Pa onda se nafiluju ispred semafora ovi koji hoce levo iz masarikove u resavsku...

Vec u skoli treba da se uce osnove ponasanja u saobracaju, da se vec tada pogidne svest za isto. I garantujem vam, kroz par godina, imacemo vidljivo manje nepropisno parkiranih vozila, stradalih pesaka, ostalih saobracajnih nezgoda, generalno vecu kulturu u saobracaju i sve drugo. I saobracaj deo funkcionisanja drustva, svi smo vise ili manje u saobracaju. Pa moze u onaj predmet ,,drustvena socijalizacija i domacinstvo".

Obrazovanje je srozano, pa se ja ne bih pouzdao u isto.

Sa obzirom na to, jedini lek je "spuštanje na životinjski nivo", a to je sitem kažnjavanja i nagrađivanja.

Nagrada može da bude neki popust za porez u slučaju da nemaš nijedan prekršaj, a kazne da se "shodno spuštanju na životinjski nivo" uvećavaju za ponovljenje prekršaje.

Pogledajte prilog 261152

Iz srednje se usekao ispred ovoga i stao gospodin, on mora levo jbg
U ovoj prici, ti čekaš u koloni, na semaforu koji drzi ,,5 sekundi" zeleno za kretanje u levo, a 15-ti si. I proci na prvo otvoreno zeleno verovatno nećeš. A ja sam lik sa slike u ovoj prici i sve vas sam prejahao i skrenuo, nepropisno, uštedeo svoje vreme i ispao pametan, a ti glup.

Da li si ti nagrađen što si sve uradio propisno, na bilo koji način? - Nisi.
Da li sam ja sankcionisan za učinjen saobraćajni prekršaj? - Možda ću biti, ako odmah u ulici u koji skrecem stoji patrola policije koha gleda baš to, ali u večini slučajeva neću biti.

I vremenom i ti usvajaš moj obrazac ponašanja, jer, zašto bi ti postovao propise i ispadao bu****, a ja bahat ispadao pametan?

Jedna nekultura i bahatost - vrlo brzo razmnozi mnogo novih nekultura i bahatosti.

A najbahatiji u celoj priči su oni koji su "rekonstruisali" raskrsnicu i stavili da zeleno za levo traje pet sekundi. Kao što se često pokazalo - nasilje rađa nasilje.

Vrh