Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Руси у мање битним зонама користе овакве полукугле од бетона. Фарбају их по потреби.

1747744227648.png

1747744282506.png

1747744313941.png

Где су полу-кугле, нема паркираних возила.

Po meni je ovo ekstremno lose resenje za nase podrucje, a pogotovo za Rusiju.
Slicne kugle su postavljene kod Sava Centra i zimus kada je bilo makar nesto snega njega bace preko ovih kugli, pa ti ako krenes malo van ugazenog mozes da zavrsis u sudaru sa jednom. Cak iako nisi planirao da se uparkiras na trotoar.

Stubici moraju biti vidljivi zimi kada ima snega ako im je namena da sprece parkiranje.

Руси у мање битним зонама користе овакве полукугле од бетона. Фарбају их по потреби.

Pogledajte prilog 238745

Где су полу-кугле, нема паркираних возила.

ja stalno vidjam. i to sve na skupim autima. i stvarno mi ne idu glavu da je to zbog parkinga (tj cene parkiranja)

ja stalno vidjam. i to sve na skupim autima. i stvarno mi ne idu glavu da je to zbog parkinga (tj cene parkiranja)
Da se ne bi dobila kazna o komunalaca/OkaSokolova - Ovako parkiras na sred kneza, stavis papiric i postajes nevidljiv za sluzbe.
Ako snines tablice onda si vec u problemu. Ovako je mozda neki nevaljali klinac zaglavio papir na tvoju tablicu.

komunalac ako prolazi, skinuce papir, kao sto sam i vidjao.
oko sokolovo kako se secam, naplacuje samo na parkinzima koji su zonirani (a ne nelegalno parkirane), tako da je onda problem cena parkiranja? ok imas zone gde ima maximu, ali fazon kazna je manja od 15evra, i onda mi to ne ide u glavu sa skupim automobilima

znaš li ti koliko je 13e? Generalno ljudi ne znaju da oko snima samo zone, a možda će komunalca da mrzi da izadje iz auta i skida papir. Uglavnom to je nečitljiva tablica i trebao bi ili pauk ili kazna za nepropisno parkiranje + kazna nečitljiva tablica.

Da se promeni kolektivna svest o tome gde iz ovog ili onog razloga ne treba da se parkira, sve i da krene sada, procice najmanje 20 godina. A ono što može i što je surovo, ali delotvorno, je korišćenje više načina za kontrolu nepropisnog parkiranja. Brze procesuiranje i velike kazne. Naravno da se neće iskoreniti, ali ce se značajno smanjiti.

I eto veće protočnosti saobracaja (koliko puta je saobracaj usporilo neko vozilo koje hoće nedge da se markira u mm i to traje i traje...) i eto dobrog prihoda za grad i još po nekog benefita.

Цео град треба зонирати, забранити ауто плацевима/нерегистрованим аутомобилима да буду на јавним паркинзима и вози.
Поштовати закон приликом регистрације, ЕГР, ДПФ, издувни гасови да буду у складу са прописима, ако није тако имаш времена да средиш, ако нећеш иде ауто на отпад.

Преполовио би се број аутомобила и ето паркинга.
Ове скриваче таблица кажњавати на дневном нивоу. Раније ниси смео ни прљаву таблицу да имаш, сад кријеш таблицу маском, папирићем итд.

Али авај, гураћемо проблем под тепих да би одржали привид социјалног мира.
А све се распада, све због картела на власти.

Većinski se slažem.

Pričali smo par puta o tome na temi (al ne smeta mi opet) - oni preko labavih parking polisa i aljkavosti kupuju socijalni mir i glasove.

Smeta delu ljudi ovaj haos i anarhija, ali ipak velikom broju i odgovara i radije daju glas nekome ko je labav po tom pitanju nego da sutra pristanu da plaćaju kazne 10 puta dnevno i da menjaju navike i mentalitet.

Nije samo kazne, treba malo i regulacije grada. Eto komšinica zvala parking servis, htela da zakupi mesečni parking u zoni. Kažu, ne može. Ulica gde stanujemo nema zvaničnog parkinga, ulica sa kojom se graničimo i udaljena je 5 metara ima koliko hoćeš mesta u zoni ali ne daju jer se ne vodimo u toj ulici. Na pitanje gde da se onda parkira rekli su joj "pa ulica ili trotoar".

dok ne krene zakonsko skidanje tablica od strane “organa” reda i kazni u visini nove registracije za vracanje istih (licno preuzimanje uz lk u stanici bujanovac, ili nesto dalje ako ima) nista nismo uradili. Mada bi i tada radile veze i vezice ali bi bilo bolje.

Nema potrebe za toliki extrem, naše ljude boli da daju i dinar, a kamoli više. Dovoljne su regularne kazne, samo da se primenjuju.

Ove i prošle godine je malo bolje, ali 2023. mislim da sam video rekordan broj magaraca koji su vozili bez tablica u Beogradu.

Sećam se da sam brojao par puta na par lokacija u gradu (dok bih čekao prevoz ili neki red) i da sam se bio zapanjio koliko ih je.

Čini mi se da se malo smanjilo od tada. Ali naravno da nije dovoljno. Ne sme da postoji nikakva tolerancija za vožnju bez bilo koje tablice, to treba drati bez milosti. Osim ako vozač pri zaustavljanju dokaže nekako da je otpala ili da postoji opravdani razlog zašto se ne vidi. Ali mimo toga, samo deri magarce.

Pa gde ces veci dokaz, vozio badnjak na kolima sestog januara , ispao mu list zakacio se na tablicu i tako stoji do sledeceg januara. Sve regularno

Vrh