Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Mislim da samo zoniranje pomaže, pa onda nek zakupi parking mesta u zoni. Nažalost nijedan zakon ne reguliše kako mora da se postupa sa vozilima koja se vode na firme, ako ništa makar da reguliše teška i laka komercijalna vozila, da rastereti parkinge.
Ni zakup zoniranih nije rešenje jer se time oduzma mogućnost stanarima na ta parking mesta. Ne možeš da imaš firmu sa 20 vozila a da nemaš privatni parking, to se mora rešiti.
Samo li se negde otvori firma uz zonu, odmah ta mesta postaju njihova.

Javni parking, nigde ne piše ko sme da se parkira niti je rezervisano za stanare. Svakako kada se zonira oni neće moći više od 3 parking mesta da zauzmu jer toliko dobijaju. Jedino da plaćaju dnevne karte za preostala vozila ali se to neisplati, tada će morati rešiti parking.

20250304_224257.jpg

Ni zakup zoniranih nije rešenje jer se time oduzma mogućnost stanarima na ta parking mesta. Ne možeš da imaš firmu sa 20 vozila a da nemaš privatni parking, to se mora rešiti.
Samo li se negde otvori firma uz zonu, odmah ta mesta postaju njihova.
Ja sam mislio da postoji ograničenje koliko povlašćenih parking karti mogu da dobiju. U trenutnom pravilniku piše

1741249173609.png

1741249229075.png

Jel ja to pograšno tumačim ili je limit 3 povlašćene parking karte? Za Fizička lica je maksimum 2 povlašćene parking karte.

Ma postoje pravila, lično sam video u Austriji i Svajcarskoj...jeste, ima zgrada mesta za parking ispred...ali probaj da ostaneš duže od par sati-odmah će se naći neko da te opomene i uputi na plaćeni parking! I ako ima mesta na javnom parkingu ne znači da sad možes da napravis auto - pijacu tu...

100 automobila? :)
Pa gde to stane, to mi deluje kao da bi zauzelo ceo kraj, da ne verujem da bi izdrzao i jedan dan od komsija.
Neka je i cetvrtina, mnogo je..
Terajte tog buzdovana, organizujte akciju..

Komšija je brojao oko 40. A vlasnik je rekao da ima 100 automobila i da planira sve da ih doveze tu.
Ne racunajte na pomoc institucija, jer ce prebacivati nadleznost sa jedne na druge, a i kao sto pomenu neko, izgleda da ih nikakav zakon/propis ne sprecava, sto je van pameti.
Jos samo fale ovi iz marine da provale da im je isplativije camce na tockovima drzati na javnom parkingu, da izbegnu placanje veza :)

Бахати Ауди-ста, ту увек паркира као да има своју гаражу, пролаз испод зграда у Недељка Гвозденовића између бројева 46 и 48.
Pogledajte prilog 231514
Ja ne bih mogao da ga ovako nikad ostavim...mesto je idealno da ostane bez točkova, maske, farova...
Pravi štek-niko ga ne vidi!

Vrh