Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

I ovakve akcije bi nam dobro došle
stopkham_rian_01444428_b.jpg

kada je tu divljina, sta ocekivati u drugom delu grada

meni sada za dosta prijava kazu da nisu zatekli vozilo

bude mi nekako glupo da ih cimam vise

A šta kad je cela jedna strana ulice nepropisno parkirana? Kako se to prijavljuje, pošto oni dođu samo kad im konkretno uslikaš neko vozilo.

Раније сам то по неки пут и радио, сад у "ооодмаклим" ;) годинама, ми се баш и не да. Радије подигнем брисач/е (ако може, пошто код неких возила и не може), залепим моје налепнице, кад их имам код себе.
bahato parkiran.jpg

Раније сам то по неки пут и радио, сад у "ооодмаклим" ;) годинама, ми се баш и не да. Радије подигнем брисач/е (ако може, пошто код неких возила и не може), залепим моје налепнице, кад их имам код себе.
Pogledajte prilog 230881
Bravo!
Baš bi nam trebalo ovih nalepnica...pa da se "tapetiraju" po karoseriji, staklima...
Makar malo posla dok ih skinu, kad već "žure"...

Sva sluzbena vozila (pogotovo ovi gabaritniji kombiji i kamioni) koja nemaju obezbedjen parking od strane firme, te parkiraju gde stignu, bi trebalo lemati od kazni.
Slažem se...ali evo, samo po mom kraju (dušanovac-lekino-šumice) vrvi od službenih vozila (teretnih, buseva i sl. ove putničke i ne ubrajam) koja su ostavljena preko noći po raznoraznim parkinzima i gde im mesto nije.
Koliko se cimamo da sačuvamo zelenilo, drveće i to, da bi neki vo to poništio preko noći...e to ne razumem!

U kraj (retenzija, Prve pruge) mi se doselila rentacar agencija sa oko 100 vozila. Zauzeli su gomilu javnih parking mesta. Šta stanari mogu da urade po tom pitanju (osim bušenja guma)? Nekoliko komšija je bilo da porazgovara sa vlasnikom koji je rekao da on ima svako pravo da tu parkira svoja vozila. Izgleda da je neko već cimao opštinu ili koga već da zoniraju ceo kraj, pošto sam video da mere nešto danas.

Grcica Milenka je pakao sto se parkiranja po trotoaru tice. Plus likovi koji se parkiraju u traci da bi popili kafu u ona dva kafica ispod.

D
Grcica Milenka je pakao sto se parkiranja po trotoaru tice. Plus likovi koji se parkiraju u traci da bi popili kafu u ona dva kafica ispod.
Da, ludilo...
Pogotovo kod onog balona za fudbal, prekoputa pumpe..kako su kvarno asfaltirali onu travu što je bila do ograde! Napraviše ljudi parking po trotoaru, sad ljudi idu ulicom!

U kraj (retenzija, Prve pruge) mi se doselila rentacar agencija sa oko 100 vozila. Zauzeli su gomilu javnih parking mesta. Šta stanari mogu da urade po tom pitanju (osim bušenja guma)? Nekoliko komšija je bilo da porazgovara sa vlasnikom koji je rekao da on ima svako pravo da tu parkira svoja vozila. Izgleda da je neko već cimao opštinu ili koga već da zoniraju ceo kraj, pošto sam video da mere nešto danas.
Mislim da samo zoniranje pomaže, pa onda nek zakupi parking mesta u zoni. Nažalost nijedan zakon ne reguliše kako mora da se postupa sa vozilima koja se vode na firme, ako ništa makar da reguliše teška i laka komercijalna vozila, da rastereti parkinge.

Vrh