[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=765665#p765665:21rik9nv je napisao(la):Whiplash » Čet Avg 13, 2020 7:55 am[/url]":21rik9nv]Sa Vesićevog facea:
Јуче и данас од наших суграђана са Врачара и из других централних општина добијам велики број порука подршке због ефикасног рада система Око соколово. Тротоари испред најпопуларнијих кафића на Врачару проходни су за пешаке и мајке са колицима. Десне траке улица, где су увек били "начичкани" аутомобили испред фаст-фудова, коначно су чисте тако да нема застоја за аутобусе јавног превоза и друга возила.
...
Ima i snimak iz Strahinjića Bana koja je prazna :mrgreen:
Super, ako se nastavi ovako.
Pitanje - gde su sada svi ti automobili?
Mislim da niko na forumu nikada nije ni imao ideju protiv automatskog nadgledanja pariranja poput ovih vozila, samo se prati šta se radi i u svetu. Ona "britanska" vozila, pak jesu problem.
Ako ovaj sistem zaista bude radio i rešio problem, mislim da je besmisleno dalje polemisati da li je džip ovaj, onaj... Razumljivo je pitanje, ali teško je bilo šta menjati, ako se javnost okreće uvek u negativnom smeru i time se opravdava dalje bezakonje.
Bezbroj je primera kako neodgovorne negativne kampanje dovode do bezakonja... Osnivanje komunalne policije pratila je cela negativna kampanja, da bi onda ljudi počeli da razmišljaju u smeru nepoštovanja te policije. Sada imaju fix ideje da komunalni policajac radi sve ovo mimo ovlašćenja i zakona. Kao posledicu imamo sve rigoroznije kazne, jer nema drugog načina...
Treba se fokusirati na suštinu i gledati da se u budućnosti kupe neka druga vozila, ako zadovoljavaju tehničke karakteristike. Javnost treba to da pita i da izađe sa primerima koje bi to vozilo bilo dobro za Beograd. Ali ne kroz paušalnosti tipa mogao je i bicikl ili moglo je i peške... Potrebna je ozbiljna analiza i jedino tako je moguće kontrolisati vlast. Ali mi to nemamo, već imamo sitničarenje koje zapravo pomaže ljudima koji odlučuju.