Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Страшно, не могу да верујем да се то не учи. Није ми чудо што имамо возаче који су као муве без главе..

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

ne treba to da vas cudi. znam ljude koji nisu sposobni ni da se mimolilaze na magistralnom putu, a ne da pricamo o parkiranju i sl.
jedan poznanik iz pomoravlja je padao 6 puta. onda je odneo peceno prase i koverticu u autoskolu, a ovi mu rekli citiram : ``pa sto si se glupirao, mogao si odmah tako, a ne da se maltretiras`` !

БАХАТОСТ ВОЗАЧА: Џабе паркинг код Дома синдиката!
В. Р. - К. М. | 20. октобар 2016. 17:34 | Коментара: 11

Бахати возачи освојили Трг Николе Пашића. Комуналне полиције час има час нема. Од почетка године написано је 96 прекршајних налога, а од тога евидентирано је осам пријава од стране суграђана

БАХАТО паркирање под куполом Безистана у ситним ноћним сатима током обданице сели се на сами плато Трга Николе Пашића. Суграђани неретко, као кроз лавиринт, пролазе поред начичканих аутомобила испред улаза у пословну зграду Дома синдиката. За разлику од популарног пролаза ка Теразијама, где је бахаћење луксузним возилима рупа у закону и овлашћењима, Комунална полиција на платоу Трга Николе Пашића само током ове године написала је чак 96 прекршајних пријава.

Локација Трга Николе Пашића увршћава се у ред приоритета на списку активности Комуналне полиције, па су редовни обилаци патрола обавезни, тврде из ове службе. Ипак, суграђани виде другачију слику - када немаш где, паркирај на платоу испред Дома синдиката.

- Од почетка године написано је 96 прекршајних налога, а од тога евидентирано је осам пријава од стране суграђана - наводе из Комуналне полиције Београда. - Паркирање возила на овој локацији дозвољено је само уз решење Секретаријата за саобраћај, којим се дозвољава да одрђено возило може да се зауставља у трајању од највише 15 минута на одређеној локацији у Граду. У овом случају, реч је о доставним возилима која одлуку морају окачити о ветробранско стакло и доставу вршити у строго одређеном временском периоду.

Судећи према фотографијама које су забележили наши суграђани, очигледно није реч о доставним возилима, као ни о привременом заустављању. Напротив, возачи готово да имају устаљену шему паркирања на овој локацији, као да су нише исцртане на плочнику трга.

КАЗНЕ ДО 50.000 ДИНАРА

Непрописно паркирање на Тргу Николе Пашића санкционише се сходно Одлуци о комуналном реду која се односи на заустављање возила која у том случају ометају коришћење пешачке зоне, прилаз објектима, коришћење пролаза између стамбених зграда... Казнена одредба за овај вид прекршаја је 5.000 динара за физичко лице и 50.000 за правно лице, као и 5.000 динара за одговорно лице.

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%8 ... 1%82%D0%B0

Lik sa Tuareg-om mi je najjači. Od sramote nije dao migavac i zamalo oborio motociklistu. Gadna stvar, mene su tako udarila kola dok sam vozio bajs, nimalo prijatno iskustvo.

No, svaka čast Dušanima što se bave ovakvim problemima. Nažalost, mislim da je mnogo ljudi u fazonu lika koji se poslednji pojavljuje (a nije Žigara)...

циг******* из Трик Фикс-а, или као се већ зове. Простачина невиђених размера :mad:

Somi303":270qc30y je napisao(la):
циг******* из Трик Фикс-а, или као се већ зове. Простачина невиђених размера :mad:

Somi a kolega iz Poste...?:)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Разумем, али не оправдавам. Макар се суздржао простачких коментара за разлику од овог цигана.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=411864#p411864:3r3ovtrq je napisao(la):
direktor » 21 Oct 2016 12:33 am[/url]":3r3ovtrq]... где је бахаћење луксузним возилима рупа у закону и овлашћењима...

Kako smo to došli da je za parkiranje automobila zaduženo nekoliko službi: saobraćajna policija, komunalna policija, komunalna inspekcija... u zavisnosti od mesta na kojem je automobil parkiran? To je recept za haos.

Zašto nije jedna služba nadležna za prekršaje motornim vozilima i kraj priče?

20161023_172955.jpg

20161022_143324.jpg

relja":20edffnw je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=411864#p411864 je napisao(la):
direktor » 21 Oct 2016 12:33 am[/url]":20edffnw]... где је бахаћење луксузним возилима рупа у закону и овлашћењима...

Kako smo to došli da je za parkiranje automobila zaduženo nekoliko službi: saobraćajna policija, komunalna policija, komunalna inspekcija... u zavisnosti od mesta na kojem je automobil parkiran? To je recept za haos.

Zašto nije jedna služba nadležna za prekršaje motornim vozilima i kraj priče?
Zato što bi onda morali da rade svoj posao. Ovako uvek ima neko opravdanje za nerad.

Poslato sa telefona

Pročitah vest i direktor je u pravu. Još ocrtao sebi mesto, pa uznemirava komšije bacajući im petarde na terasu, švrljajući automobile koji stanu na "njegovo mesto". A policija, standardno, se pravi luda - podignite privatnu tužbu. Još jedan primer zašto smo država za izbegavati.

Zvati komunalnu inspekciju izbrisati mu linije i olupati beton oko ivicnjaka

Nije ovde problem samo bahato obeleženo "parking" mesto i maltretiranje sugrađana. Problem je što je očigledno ovo parkiranje na 100% širine postojećeg trotoara, odnosno ovde pešaci nemaju ni 1 cm da idu trotoarom, već samo kolovoz.

Koliko vidim policija se "osvestila" tek kada su priznali da ne mogu ništa osobi koja jasno maltretira sugrađane i ugrožava im bezbednost. Činjenica da može neko da te tako maltretira, a da policija iskullira je na nivou banana države.

А да си га поломио на лицу места био би ухапшен. И увек жртва у овој земљи испашта.
Банана на куб.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=412899#p412899:2qo16nhs je napisao(la):
DusanBG » 26 Oct 2016, 16:10[/url]":2qo16nhs]Nije ovde problem samo bahato obeleženo "parking" mesto i maltretiranje sugrađana. Problem je što je očigledno ovo parkiranje na 100% širine postojećeg trotoara, odnosno ovde pešaci nemaju ni 1 cm da idu trotoarom, već samo kolovoz.

I onda je došla inspekcija i kaznila sve ostale, a audi nije bio tu. :violina:

Mene bi bio strah da da se posvadjam sa komsijon koji vozi juga, a ja novog audija a4/5/6/7.
Ja njemu petardu na terasu, a on meni dinamitaru u auspuh i kljucem po vratima.
Instant 1000+€ stete.
---
Ja sam imao situaciju da mi komsija izbusi 2 nove zimske gume zato sto sam stao na "njegovo" mesto.
Drugi put drugi komsija izbusio samo 1 zato sto sam mu stao na kapiju, a kapija niti tu sme niti moze da postoji ali on hoce da ima 2 izlaza iz svog dvorista. Inace ovaj na koji sam ja stao nikada ne koristi, a i da hoce ne moze posto mu je izrasno neko siblje odmah ispred kapije..

Oba puta nisam bio siguran ko je to uradio njti sam mogao da znam ali cujes od jednog komsije malk pa od drugog malo pa sklopis poruku..

Nisam imao nameru da se svetim ili svadjam sa stokom posto je auto bio nov ali da sam jos uvek imao punta starog 12god. ne znam da li bih samo cutke presao..

A da neko jednostavno ostavi eksere i lomljeno staklo na tom Audi™ mestu? Naravno, polazimo od pretpostavke da se na ostatku trotoara takođe ljudi parkiraju, pa niko od pešaka neće prolaziti tuda...

direktor":2h8kbag4 je napisao(la):
БАХАТОСТ ВОЗАЧА: Џабе паркинг код Дома синдиката!
В. Р. - К. М. | 20. октобар 2016. 17:34 | Коментара: 11

Бахати возачи освојили Трг Николе Пашића. Комуналне полиције час има час нема. Од почетка године написано је 96 прекршајних налога, а од тога евидентирано је осам пријава од стране суграђана

БАХАТО паркирање под куполом Безистана у ситним ноћним сатима током обданице сели се на сами плато Трга Николе Пашића. Суграђани неретко, као кроз лавиринт, пролазе поред начичканих аутомобила испред улаза у пословну зграду Дома синдиката. За разлику од популарног пролаза ка Теразијама, где је бахаћење луксузним возилима рупа у закону и овлашћењима, Комунална полиција на платоу Трга Николе Пашића само током ове године написала је чак 96 прекршајних пријава.

Локација Трга Николе Пашића увршћава се у ред приоритета на списку активности Комуналне полиције, па су редовни обилаци патрола обавезни, тврде из ове службе. Ипак, суграђани виде другачију слику - када немаш где, паркирај на платоу испред Дома синдиката.

- Од почетка године написано је 96 прекршајних налога, а од тога евидентирано је осам пријава од стране суграђана - наводе из Комуналне полиције Београда. - Паркирање возила на овој локацији дозвољено је само уз решење Секретаријата за саобраћај, којим се дозвољава да одрђено возило може да се зауставља у трајању од највише 15 минута на одређеној локацији у Граду. У овом случају, реч је о доставним возилима која одлуку морају окачити о ветробранско стакло и доставу вршити у строго одређеном временском периоду.

Судећи према фотографијама које су забележили наши суграђани, очигледно није реч о доставним возилима, као ни о привременом заустављању. Напротив, возачи готово да имају устаљену шему паркирања на овој локацији, као да су нише исцртане на плочнику трга.

КАЗНЕ ДО 50.000 ДИНАРА

Непрописно паркирање на Тргу Николе Пашића санкционише се сходно Одлуци о комуналном реду која се односи на заустављање возила која у том случају ометају коришћење пешачке зоне, прилаз објектима, коришћење пролаза између стамбених зграда... Казнена одредба за овај вид прекршаја је 5.000 динара за физичко лице и 50.000 за правно лице, као и 5.000 динара за одговорно лице.

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%8 ... 1%82%D0%B0

I sama ova vest oslikava stanje naseg drustva.
U clanku se navodi kako je od nove godine napisano (cak) 96 prijava (prekrsajnih naloga) za nepropisno parkiranje na trgu!!!
To bi (kao) trebalo da znaci da nadlezni rade svoj posao?
Dakle, na gradskom trgu gde se pojedinci svakodnevno bahato parkiraju pisano je u proseku manje od po jedna prijava na svaka 3 dana?
Pa naravno da nam je haos u gradu. I dok kod nepropisnog parkiranja po banovom brdu, rakovici i slicnoj periferiji napisu prijavu i odnesu vozilo 'paukom' ovde na gradskom trgu u centru grada nikom nista.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Већ почело бахато паркирње на завршеном делу тротоара и бициклистичке стазе у Тошином бунару, а у делу раскрснице са спајањем будућег УМП-а ! Битно је да је Мечкица на сигурном !!!

На сликама се чини као да је стакло од аутобуса на линији 65 запрљано, нажалост неко је изгребао са нечим оштрим и остали су рисеви по свим стаклима у задњем делу Икарбусовог аутобуса :bash:

Pogledajte prilog 1

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=412956#p412956:3p1e4k1t je napisao(la):
Kokos » 26 Окт 2016 07:23 pm[/url]":3p1e4k1t]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=412899#p412899:3p1e4k1t je napisao(la):
DusanBG » 26 Oct 2016, 16:10[/url]":3p1e4k1t]Nije ovde problem samo bahato obeleženo "parking" mesto i maltretiranje sugrađana. Problem je što je očigledno ovo parkiranje na 100% širine postojećeg trotoara, odnosno ovde pešaci nemaju ni 1 cm da idu trotoarom, već samo kolovoz.

I onda je došla inspekcija i kaznila sve ostale, a audi nije bio tu. :violina:
А тако се и десило.

ПОСЛЕ ПИСАЊА "НОВОСТИ": "Ослобођен" тротоар на Карабурми
М. С. | 27. октобар 2016. 14:16 | Коментара: 33
Полиција је решила проблем у Улици др Драге Љочић, где је комшија део тротоара присвојио за себе
СЛУЧАЈ бахатог и противзаконитог узурпирања тротоара у Улици др Драге Љочић на Карабурми, после писања "Новости", напокон је добио расплет.
http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%8 ... 0%BC%D0%B8

Vrh