[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=859607#p859607:6dm1lu17 je napisao(la):
Bender Rodriguez » Uto Jun 22, 2021 2:08 pm[/url]":6dm1lu17]Imam sve lošije mišljenje o Lukašenku (a nije uvek bilo tako, nego tek pošto je počeo da se ponaša kao faraon) i smatram da ono što su uradili sa Ryan Air-om je stvarno skandal i zaslužuje kaznu. Ali jeste malo trulo da svega par dana pošto su nam iz Belorusije stigli donirani Migovi, mi njima klepimo ovakvu meru. :?
vezano za "skandal"
1. Avion RyanAir-a je bio blizu granice Litvanije kada je beloruska kontrola leta dobila mejl da je u avionu bomba koja će eksplodirati nad Vilnusom.
2. Belorusi obaveštavaju kapetana RyanAir-ovog aviona o pretnji
3. Kapetan SAMOSTALNO odlučuje da okrene avion prema Minsku (što mu je mandat u ovakvim situacijama)
4. Belorusi šalju jedan MIG da isprati ovaj let, što je standardna procedura, pride što će na letu do Minska avion proleteti rejon lokalne nuklearne centrale
5. Nema nikakve komunikacije između MIGa i RyanAira... nikakvih pretnji obaranjem niti bilo čime... MIG je poslat kao pratnja, u skladu sa međunarodnim propisima, kada je već dogovoreno sletanje RyanAira u Minsk.
6. Avion RyanAira sleće u Minsk, svi putnici se prebacuju na terminal, počinje pregled prtljaga i aviona i potrega za bombom - pazite, ovde se ništa posebno ne dešava niti Belorusi ikoga hapse
7. Kreće ponovno ukrcavanje putnika u avion pošto je utvrđeno da je pretnja bombom bila lažna... u tom trenutku, devojka ovog korisnog idiota ga slika telefonom i šalje poruku prijatelju tipa "juhu, vidi mi u Minsku"....
8. Prijatelj sliku postira na Telegram društvenoj mreži u smislu "vidi kako j....mo Lukašenka, on nas juri a mi u Minsku"
9. KGB kupi ovaj post, daje se alarm aerodromskom obezbeđenju i oni hapse ovo dvoje stručnjaka u momentu kad su već skoro pa ušli u avion... ili bili u tunelu da uđu u letelicu.... ili tako nešto.
10. Dečko ljubitelj slobode i demokratije odmah krene da peva o učešću Poljaka i Litvanaca u finansiranju i organizovanju "demokratske opozicije" i protesta da se sa vlasti skine Luka Brčić... i imenuje i neke zvaničnike Stejt departmenta kao ključne ljude u organizaciji podrške "prodemokratskoj opoziciji".
Sutra glavna vest u zapadnim medijima "Beloruski diktator prekšio međunarodne norme, poslao MIG da presretne civilni let, prisilio kapetana da sleti u Minsk da bi nahvatao traženog opozicionog lidera" .... i cela Evropa krene da udara sankcije, između ostalog i zabranom letova Belaviji ... i evo sad smo se mi pridružili tom cirkusu - zabili smo nož u ledja bratskoj zemlji i narodu koji nam ništa nije naudio, koji nas je uvek podržavao, koji nam je donirao oružje, koji je jedini tokom bombardovanja došao u BG da da podršku... pa sve nek je i moralna i verbalna... opet je značilo.
Zašto je Žvala na to pristao - veliko je pitanje.
Ali ovo je sramota da veće sramote nema!