[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=663778#p663778:20mnm8y2 je napisao(la):
astrodule » Сре Сеп 25, 2019 1:31 pm[/url]":20mnm8y2]To bi ovako izgledalo
Pogledajte prilog 1
Realno, sledeće možemo da očekujemo i skakaonicu
Na ove dve @Astrove slike se vide razmere problema ali stvari su, zapravo još gore - staza mora biti još šira a i mislim da prati terem malo više udesno, prema onoj jelkici na slici, ako dobro čitam slike sa prethodnih strana.
Dodatni problemi su;
- izgradnja Avantura parka u najlepšem delu Avale, gde su četinari u podnožju
- potreba izgradnje parkinga, jer kod nas tabananje sa opremom do staze ne dolazi u obzir,
- potreba izgradnje pristupnog puta jer je postojeći put jednosmeran ali u kontra smeru - prilaz od Belog Potoka je veoma strm i zimi gotovo neuporebljiv - ovo bi mogli da reše promenom smera puta ali se onda opet vraćamo na pitanje parkinga.
- potreba izgradnje manjeg akumulacionog jezera radi opsluzivanja sneznih topova.
Naravno, osnovno pitanje je zbog čega ovaj cirkus - uništenje velike površine šume, ogromna ulaganja bez ikakve ekonomske računice - ovo se ne moze uraditi a da bude profitabilno ali - treba li profit da bude jedini kriterijum za realizaciju ovog projekta?
Šta je sa opštim društvenim interesom, zaštitom prirode koja je od Beograda sve dalje?!
Odgovor na pitanje kome ovo ide u prilog mi je dao konobar u Mitrovićevom domu - kaže da su velike pare uložene u objekat zbog ski-staze.. Znači zbog par ljudi koji će imati korist od toga, ceo projekat, koji ide iz budžeta ćemo platiti mi..
Ovo, jednostavno, ne sme da prođe!
Avala je jedinstvena prirodna oaza, za naše prilike, i od ogromnog značaja za sve građane - bekstvo iz grada a nadomak grada.
Na Avali je potrebno potpuno zabraniti saobraćaj i uvesti kružnu autobusku liniju, električni autobus naravno. Potrebno je pročistiti postojeće staze i napraviti nove, sve dobro označiti i napraviti mape koje će se deliti na ulazu u podnožju. Plato ispred hotela Avala, koji je sada parking treba pretvoriti u zelenu površinu a jedno malo jezero bi tu lepo leglo. Potrebni su i kvalitetni mali hoteli po obodu kojih sada nema niti ima naznaka da će ih biti a ovo što se radi sa hotelom Avala je sramota za ovaj grad.
Svestan sam da je ovo svetlosnim godinama daleko od rezonovanja sadašnje partijske mašinerije na vlasti ali dok im se ne stane na put - oni stati neće ! Isto je i sa gradnjom žičare na Kalemegdanu, malim hidrocentralama i mnogim drugim stvarima koje rade..
Ili svi mi ili - oni...