Na svakoj temi je unapređenje vladavine prava, obrazovanja i institucija primerena, jer bez toga nemamo transparentnost u bitnim javnim projektima. To je osnov svega.Slažem se da su unapređenje obrazovanja, vladavina prava i izgradnja institucija bitne stvari, ali ovo je tema o autoputu od Požege do Kotoromana, pa smatram da diskusija o unapređenju obrazovanja, vladavini prava izgradnji instucija nije primerena ovoj temi. Postoje druge teme na forumu na kojima možemo diskutovati o stanju obrazovanja, vladavini prava i institucijama.
Ti si prvi rekao (parafraziram) "nije bitno koliko košta km autoputa, bitno je da se gradi". Izvini, meni je bitno koliko košta, jer plaćam poreze ovoj zemlji, a apsolutno nemam uvid u to za šta se i koliko troši. Dajem novac koji sam sam zaradio nekompetentnim i korumpiranim institucijama i što je najgore, tu i tamo padne neka nadstrešnica.
Stvarno, ne treba mi projekat 3 km auto-puta 8 milijardi dinara zbog Expo 2027 koji takođe ne treba siromašnoj i zaostaloj zemlji kakva je Srbija.
@aca_info upravo kako si plastično objasnio.Ovo mi je ekvivalent kao kad bih podigao kredit za izgradnju sopstvene kuće, majstor sa dobavljačima me potkrada i treba da budem u fazonu, nema veze, nek je kuća 30% skuplja, samo da se uselim, nek ukrade majstor, ma neću čak ni da proveravarm da li me krade, samo da se uselim...