Šta je novo?

Autoput "Požega - Užice - Kotroman"

Joj, opet počelo!
Možda @dragan nesvesno podržava sve to, pa se posle čudi i ljuti što mi zaključimo da je supporter i tretiramo ga kao takvog.
Džabe je sad navoditi jedan tvit od pre nekoliko dana u kome izvodinneki kritički zaključak, kad postoje desetine i stotine napisanih hvalospeva u prethodnih par godina.
Jasno nam je svima da se ne gradi ni prema kakvoj studiji opravdanosti, ni prema kakvim planovima razvoja, već na osnovu rasoloženja i dobre volje jednog čoveka. Tako je delio (razbacivao) novac, deleći jednako i onome što nu je to bilo veće od penzije i onome što ima najveću.
Zbog te uzurpacije prava i vlasti nam i jeste ovako. Zato i nema odgovornosti kad se kasni, kad se ruše brda i tuneli, propada asfalt...
 
Pa ajde oladi castiti, pa ko si bre ti da se javljas ispred svih. Smanji dozivljaj
 
Pa preteraste ga vise. Od sad cu da pisem vakve poruke da napravim 1000 poruka ko vi smaraci
 
Poslednja izmena:
Samo bud*la može da zaključi da sam njegov "sledbenik".
Opet se vraćamo na staro.
Čovek može bez argumenata da vređa one koji drugačije misle i navode mu šta je pisao ovde pre nekog vremena. I sada pošto je video da skoro ni od čega nema ništa, umesto da se povuče i kaže da je pogrešio, vređa. Ostalo he ovde zabeleženo šta je ko kada napisao.Ali to sada ne priznaje i još kaže da ga pijačarski napadamo. Pa ko ovde koristi pijačarski rečnik, ko koristi uvredljive i nepristojne reči?
Naravno, ima uz njega još par onih koji to brane, ali očito su nižerangirani.
Uvek sam za diskusiju i argumente, a jezikom uvreda ne želim i neću da pričam. A ako se takav način komunikacije praktikuje ubuduće, ne vidim sebe ovde više.
 
Nisam nikakav i ničiji "sledbenik", niti sam to nekada ovde napisao. Sve je to proizvod bolesne političke mašte i traženje neprijatelja radi svadje.

Ovde sam pisao o projektu koji je najavljivan, prenosio izjave iz medija kao što to rade svi na drugim temama. Ali to nekima smeta, pa evo i dalje pišu o meni, a ne o temi.

Šta će biti sa ovim projektom to ćemo da vidimo oko 20. ovog meseca i nadam se da ćete prestati da lupetate o mojem pisanju na ovoj temi.
 
Poslednja izmena:
O temi nema šta. Podignut jedan kran/bušilica, nekoliko zastava i to je sve. Ne pada mi na pamet da gazim blato da bih to slikao.
 
Sve je sad čisto: konačno smo saznali da se osoba koja se predstavlja kao "dragan" slaže sa nama koji smatramo da nadležnost predsednika nije izgradnja puteva niti kreiranje te politike, te da predsednik svaklodnevno svojim objavama i radnjama krši ustav. Pogrešno smo se razumeli onda: Brnabić na čelu Vlade, Vesić na čelu resornog ministarstva i Mali na čelu ministarstva finansija su jedini pozvani da pričaju i da vode projekat izgradnje državnih puteva. Nisam odmah skontao ironiju i sarkazam o "bivšoj zaposlenoj" Brnabić i Vesiću "koji može jedino da nosi piće."

I da podvučem, niko ne govori o tebi, niti me tvoje mišljenje zanima. Ponekad me iznervira ta bestijalna ljigavština koju plasiraš, tj. nemanje konkretnog mišljenja i stava iza koga možeš da staneš. Tada se eto i ja upustim u diskusiju da vidim koliko nisko možeš da odeš - a videli smo na primeru države Srbije da dno ne postoji. Tvoje uvrede samo se tebi odbijaju.

Inače, godinama čekamo neku tvoju reportažu ovde... Šta čekaš? Put pod noge...
 
I da podvučem, niko ne govori o tebi, niti me tvoje mišljenje zanima.
Drži se ti podalje od mene. Ja ovde pišem samo o projektu i odgovaram samo kada me neko proziva. A tvoje "mišljenje" je primitivno političarenje i ništa više.

Inače, autoput "Požega - Kotroman" je samo u projektu, nema tu nikakvih radova, ni jarbola, ni bušilica. Ne znate ni na kojoj ste temi, jer vam je bitno samo pijačarsko tračarenje.
 
А када ти планираш да изнесеш своје мишљење о теми? Мислим на право мишљење а не на флоскуле.
Шта мислиш о вишегодишњим кашњењима, намерним обманама јавности, лажним вестима итд?
 
O svemu nabrojanim mislim sve najgore, ali ja nisam narikača i neću da se bavim političarenjem. Imam suviše godina da bi me iznervirale izjave političara i medija.
 
Poslednja izmena:
Hajde sa definišemo političarenje, kad ga već često spominjemo ovde.
1. Kritika vlastima zbog velikog nesklada između priče, najava i obećanja i stanja na terenu.
2. Kritika onih koji se ljute na krotiku pod tačkom 1
 
Na svakoj temi se koristi prilika za političarenje. Evo ovde je prestalo pisanje o temi, već se piše sve i svašta, a to je obično tračarenje. Pretvorili ste temu u pijačarsku kafanu.
 
Poslednja izmena:
Pa nema gradnje, jbg!
Da ima, verovatno bismo to pratili.
Ovako, neko nas je ubeđivao da će biti i mi sad, zabalavili kao Pavlovljev pas i čekamo.
I onda nas optuže za političarenje.
Svaka objektivna kritika laži i (pogrešnih) poteza vlasti, proglašava se za političarenje.
Ok, u redu, mi političarimo, šta god to značilo.
Ali, hajde onda da sve što je obećano a nije sprovedeno da nazovemo jednostavno, onim što i jeste, zaista: L A Ž!!!
 
dragane, daj konkretan primer: šta sam to konkretno ja tračario, pijačario i političario na temi? Baš me interesuje. Možeš slobodno da izdvojiš svaki post. Ili bilo koji drugi ovde...

Po mom mišljenju tračariš ti sa izjavama da se predsednik dogovara sa mnistrom finansija u tehničkoj vladi oko gradnje pravca Požega - Kotroman, da je predsednica tehničke vlade verovatno izgubila posao, a da ministar građevine može da im nosi piće. Kako bi ti to nazvao?
 
Predsednik je juče i tv-emisiji rekao kako vodi "teške pregovore sa min.Malim, jer ne da pare za sve projekte" koje je on planirao. Izmedju ostalog je rekao i " Požega Kotroman sa Kadinjača tunelom . . to je 61km . . plus Kadinjača tunel a to znači povezivanje sa Tarom, Zlatiborom i Mokrom Gorom . . kada završimo ovo do Požege".
Nije to nikakvo moje tračarenje, već komentar izjave koju sam snimio. AV je rekao da predsednica nije učestvovala u dogovorima, a Vesić nije ni pozvan.
A ti dalje pišeš o meni a ne o temi, premda te navodno nije briga šta ja pišem.
I da podvučem, niko ne govori o tebi, niti me tvoje mišljenje zanima.
 
Poslednja izmena:
A zašto je za temu relevantno sa kim je Vučić dogovarao šta i da li je premijerka izgubila posao?
Zašto je za temu relevantno kome Vesić može da nosi piće?

Za temu je relevantan rok, ugovor i poštovanje tog ugovora. Za temu su relevantne slike i snimci napredovanja. A ništa od toga nisam video.
Šta više, Vučić je na mitingu u Užicu rekao da ovo neće biti auto-put nego brzi put.
 
Glede 20. januara, moja očekivanja su skoro ugovaranje Požega-Kotroman, projektovanje dalje do Višegrada i kasnija izgradnja po Bijeljinskom modelu.
Naravno, kad krene izgradnja prvo do Zlatibora, a ostatak kako bude.
 
A zašto je za temu relevantno sa kim je Vučić dogovarao šta i da li je premijerka izgubila posao?
Pa, Vučić je govorio o autoputu Požega-Kotroman, samo što je pomešao sa tunelom Kadinjača. Bitno je ko još odlučuje o tom i drugim projektima (Mali), a ko nije bitan u donošenju odluka kao Vesić.
Uostalom videćemo za desetak dana kakvi su sve planovi do 2027.
 
Poslednja izmena:
Znači, vlada i njen predsednik, kao i ministar građevinarstva nisu bitni kod bilo kakve investicije u saobraćajnu infrastrukturu.
Očito ih i predsednik smatra za nužno zlo u teatru apsurda lažne demokratije, ili "čobane budale".
Ptrdsednik poželi, čuvar kase ispuni.
Na to je svedena naša ekonomija.
Kroz nju i naše građevinsrstvo. Stare, ozbiljne firme propadoše, dok su nam stranci izvođači, a njihovi podizvođači firme kontroverznih vlasnika, namenje za biznis tipa take the money and run.
I u tskvim uslovima nemoguće je uzdržati se politike koja i upravlja ekonomijom u ovakvim društvima.
Očito je da takav model ovde ne daje velike rezultate, osim što zbog netransparemtnosti sklopljenih poslova i računa, imamo velike sumnje da su cene preplaćene i da ima kriminalnih koruptivnih elemenata. I kad pišemo o tome, političarimo, a neko ko nas uporno ubeđuje da se nešto dešava i gradi, iako vidimo da nema ničega, ne.
E pa, treba istrpeti kritiku, ali i pogledati se u ogledalo i zapitati se što se to dešava
 
Zato je bitno da im država, kao investitor, naloži da se fokusiraju na
Prvu deonicu do petlje "Mačkat" i da rade za nju potrebne planove.
Ovo je moj post sa prve stranice iz oktobra 2019. Kasnije sam napisao i da je to važnija deonica od "Požega - Pešter". Tako mislim i danas i nadam se da će se uvideti potreba izgradnje autoputa do Zlatibora. . . Videćemo uskoro.
 
Poslednja izmena:
Pa, Vučić je govorio o autoputu Požega-Kotroman, samo što je pomešao sa tunelom Kadinjača. Bitno je ko još odlučuje o tom i drugim projektima (Mali), a ko nije bitan u donošenju odluka kao Vesić.
Uostalom videćemo za desetak dana kakvi su sve planovi do 2027.
Ne razumem kako ti znaš šta je Vucic pomešao i odakle ti to?
Ako smo utvrdili da su izjave koje se puštaju u javnost manipulacija i da je jedino sto je bitno za projekat a samim tim za ovu temu potpisivanje ugovora i realno stanje na terenu, zašto ti nama ovde prenosiš politicarenje Vucica i kompanije o nekim besmislenim sastancima?
 
Nije me mrzelo da se vratim na početak i da iščitan šta je ovde pisano od 2019.
Sve je isto kao sada, ništa sr nije promenilo, i tada smo svi koji smo pokazali kritičnost i skepsu prema obećanjima, prozivani da vređamo i političarimo a zapravo su uvrede dolazile sa druge strane.
I tada se periodično tema oživljavala i zamirala, zavisno od blizine izbora
Koga ne mrzi, lepo će se zabaviti ako iščita prvih nekoliko strana. Do izbora u koroni, 2020. sve je već potpuno jasno.
Uloge su iste, a zamalo i tekst. Sve u krug.
Dozvolili smo da nas jedan čovek koji je umislio da je bitan, da se on jedini bori za užički kraj, naljuti što se lokalni političari ne uključuju, što mi hejtujemo, a zapravo ne verujemo... I tako kroz 3 lokalne teme. Nema svrhe raspravljati se, dalja rasprava više će govoriti o nama nego o njemu. Radova nema, neće ih biti još ko zna koliko. Od obećanja i periodičnog ulivanja lažne nade podgrevanjem koje kakvih izjava, ne živi se, a još manje se pomeraju stene, prave tuneli i mostovi.
 
Poslednja izmena:
Vrh