Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Bit će gotovo, kao šta se i vakcinisao 10x već. Jednostavno, možeš da kažeš šta god, nema nikakve kazne za lupetanje.

Ima tu još jedna stvar. Cena radova je ugovorena. Prema njoj kineski izvođač sad računa trošak i zaradu. Ako angažuju više mašina i radnika za brži završetak, sami će morati pokriju dodatne troškove i smanje zaradu, a da nisu krivi što zbog eksproprijacije nisu mogli počnu ranije rade. Dakle ne vidim njihov interes da će povećati broj mašini i radnika za brži završetak. Nego ajde za početak bar da uđu na celu trasu da ih uvedu da počnu sve trasiraju, a posle ćemo moći procenjivati šta i kako. Dok ne krenu tek se ništa ne zna.

Ako hoće da ubrzaju radove mogu da smanje Kinezima cenu kamena, agregata i asfalta koje odrađuju firme povezane sa vrhom sns-a. To je Kinezima glavni trošak u ovakvim projektima gde su radna snaga i mašine kineske, a materijal za ugradnju (pun intendend) domaći.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Ranije bi se radovao da idu radovi. Ali sada mi je nekako svejedno. Mislim okej lepo da idu, ali opet, mnogo su mi vazniji tuneli nego druge deonice. Jer mogu ovi da zavrse puteve kako god hoce, ali bez tunela nema svrhe. Dakle mislim da je napredak na tunelu vazniji ukazatelj na napredak radova. Sad naravno, vazno je i ovo drugo ali ne znam, nemam nesto energije da mnogo mislim o tome vise. :/ Ali imam jedno pitanje. Dakle, hajde da kazemo da raspokaju njive itd. Sta onda treba? Da se stavi kamen ili sljunak, pa asfalt i to je to? Sta je tacno potrebno?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=836840#p836840:2l11i9su je napisao(la):
Msc » Sre Mar 31, 2021 3:27 am[/url]":2l11i9su]Иде ли више емисија Коридори??

Послато са SM-G9500 помоћу Тапатока

Ovo sam se i ja pitao u poslednje vreme. Kao da Gebelzu je pukao film. A videlo se ranije da je rekao "da li ce to biti vreme ce pokazati", sto je mnogo razumnije od recimo izjava ovih na vlasti. Dakle mozda je u pitanju neki sukub gde Gebelz nece da trubi nemoguce snove od rezima?

Sad resenje postoji. Recimo uzmemo podmuklu logiku "autoputa Aljaske tokom drugog svetskog rata." Samo delitetantski neznanik bi rekao da je to autoput. U severnim delovima severne amerike, highway nije autoput uvek. Highway moze da bude po jedna traka bez zaustavne. Highway moze da bude cak i bez asfalta, samo sljunak. Dakle, mozda u nekim smislima ce tako da naprave "highway", pa da bude okej uradili su. Ovo namerno isticem jer je ne davno to bahato poredjenje bilo postavljeno na ovaj forum. Kad vidim da neko ozbiljno tako tvrdi da je to bio pravi autoput u Aljasci, 1940tim godinama, smrkne mi se jer je to najveci stepen lupetanja. Tako mozda ce i rezim da lupeta. A mozda ne. Videcemo. Vreme ce pokazati.

Видео сам то, али чим сам видео да практично улази у Пожегу и куда јој прилази кроз Татојевицу и сплет три плаховите реке, помислио сам да је нека произвољна варијанта. Касније, на два места пресеца пут Уе - Пж, што се ни у једној варијанти није помињало. Све, па и петља, требало је да иде јужно од магистрале. То је све далеко од реализације, па може и овако да се нагађа

Da i ja sam pomislio da je taj SSC video do Kotromana bezvezno nagađanje kad sam video kako su ucrtali spust pravom linijom od Šljivovice do Kotromana, a planina i jaruga u stvarnost bože sačuvaj pa nemoguće da ne prati teren i ne savija već ide pravije nego kroz ravnicu od Surčina do NBGa

Sudeći po ovom novom videu,autoput će proći skoro kroz samo Užice. Onda bi petlja za isključenje mogla da bude negde uz Đetinju pre ulaza u Krčagovo,a ne u Zlakusi, kako je prvobitno planirano. Međutim,između Sevojna i Krčagovo se nalazi veliko brdo, mislim da tu ima prostora da se trasa autoputa provuče kroz dolinu reke, ali će posle svakako morati da se probija tunel kroz Zabučje,jer autoput ne može ići kroz strogi centar grada. Ali,pitanje je da li je ovaj SSC video deo zvaničnih planova za Koridor 11,a još veće pitanje je kada će Užice dočekati izgradnju autoputa: za sada je i autoput do Požege na dosta dugom štapu.

Ne znam ko stoji iza tih SSC objava, ali nešto mi ne deluju relevantno.

Nisam nešto pratio temu ka Višegradu,a i ne poznajem specijalno taj kraj,jedino što nadjoh na uvidu za Mokru Goru ovaj pdf,gde pominju trasu E761,a inače ns ovom SSC ne videh ni petlje gde su planirane
4c0e662b292a60e1abd038657b280341.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=837094#p837094:3l6ccx2u je napisao(la):
Earthmoving » Sre Mar 31, 2021 8:17 pm[/url]":3l6ccx2u]Tunel Laz https://youtu.be/5Hn3GGTj_u8
Inače ovaj jedan utovarivač što je u tunelu, po marki mislim da su ga dovezli iz CG jer te marke nigde nije bilo sem na gradnji tog autoputa.
Jel ovo stigla makina za tunele msm za brze radove ili je samo "oplata' sto bi rekli?

Ne, ovu koju sam pomenuo je obican utovarivac. Sem njega u tunelu vidim da ono na pocetku ulazi mislim telehendler, zatim ima neki bager sa čekićem, valjak za zemlju, i čini mi se mašina za torketiranje (betoniranje) svoda tunela. Krticu ne videh. Iskreno nije mi najjasnije kako sad kopaju brze tunel nego ranije tunele ako je slicna oprema :?:

Mislio sam ovu plavu , al kontam da je za betoniranje zato sam napisao oplata haha ...Ubrzali su jednio ako je sada tlo lakse za kopanje ,predpostavljam laicki ...

Ova trasa, mislim da je glupost i da je, samo na relaciji Pž - Ue mogla da bude osetno kraća. Kako se na snimku vidi, sa magistralom se prvi put ukršta na postojećoj požeškoj petlji, da bi kasnije, u reonu sela Visibiba skretala na jug. Ako već dotle dođe, logično bi bilo da nastavi pravo ka Užicu preko sela Radovci, Sevojnu priđe sa severoistoka i tu negde kod nekadašnhe fabrike kože pređe magistralu i reku i ode u brda Ljubanje - Kriva Reka i dalje ka Mačkatu, gde bi se opet ukrstio sa postojećim putem. Izbegla bi se dolina Đetinje, nadvožnjaci, a teren je zatalasani na oko 350mnmv, sve do posle Sevojna, ne mnogo naseljeni. Ovakav polazak iz Pž mora da je bio zamišljen pre Veljove intervencije i skretanja ka Čačku, kada je trebalo da Požegi priđe sa severa, iz pravca Divčibara. . Samo mi nije jasno to krivudanje posle.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=837192#p837192:5tdxaisk je napisao(la):
Earthmoving » Sre Mar 31, 2021 6:49 pm[/url]":5tdxaisk]Ne, ovu koju sam pomenuo je obican utovarivac. Sem njega u tunelu vidim da ono na pocetku ulazi mislim telehendler, zatim ima neki bager sa čekićem, valjak za zemlju, i čini mi se mašina za torketiranje (betoniranje) svoda tunela. Krticu ne videh. Iskreno nije mi najjasnije kako sad kopaju brze tunel nego ranije tunele ako je slicna oprema :?:

Verovatno buse tunel iz dva smera, dok su ranije busili iz jednog. To sam ranije spomenuo, ali ja pricao ili pas lajao izgleda da nema razlike. Samo nemoj nam opet spominjati Aljasku, sta god da radite.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=837195#p837195:5tdxaisk je napisao(la):
branik » Sre Mar 31, 2021 7:04 pm[/url]":5tdxaisk]Ova trasa, mislim da je glupost i da je, samo na relaciji Pž - Ue mogla da bude osetno kraća. Kako se na snimku vidi, sa magistralom se prvi put ukršta na postojećoj požeškoj petlji, da bi kasnije, u reonu sela Visibiba skretala na jug. Ako već dotle dođe, logično bi bilo da nastavi pravo ka Užicu preko sela Radovci, Sevojnu priđe sa severoistoka i tu negde kod nekadašnhe fabrike kože pređe magistralu i reku i ode u brda Ljubanje - Kriva Reka i dalje ka Mačkatu, gde bi se opet ukrstio sa postojećim putem. Izbegla bi se dolina Đetinje, nadvožnjaci, a teren je zatalasani na oko 350mnmv, sve do posle Sevojna, ne mnogo naseljeni. Ovakav polazak iz Pž mora da je bio zamišljen pre Veljove intervencije i skretanja ka Čačku, kada je trebalo da Požegi priđe sa severa, iz pravca Divčibara. . Samo mi nije jasno to krivudanje posle.

Autoput ne ide ka granici sa Crnom Gorom. Ne ide ka granici za BiH. Posto je to cilj ne moze da se suvise mrda nesto vamo onamo, mislim. Inace mislim da je trasa bila planirana pre nego sto je ovaj drugi autoput (koji nema veze sa ovim) bio isplaniran do granice sa BiH.

[/quote]
Verovatno buse tunel iz dva smera, dok su ranije busili iz jednog. To sam ranije spomenuo, ali ja pricao ili pas lajao izgleda da nema razlike. Samo nemoj nam opet spominjati Aljasku, sta god da radite.
[/quote]

Naravno da se tuneli buše iz dva smera. Od početka su se cevi bušile iz dva smera.
Inače ove plave skalamerije su klizne oplate za sekundarnu oblogu. Baš me zanima da li će krenuti sa betonom pre probijanja tunela.

Ranije se bušili iz jednog smera? Odakle ti to, uvek su se sretali radnici na recimo polovini tunela i slavili probijanje, nisu izbijali bušenjem na drugu padinu brda.

I čestitam svima prva zvanična odlaganja, malo kroz šalu ovo ono. Neće da garantuju za 31. decembar, a hoće za 6. januar ahahahahahah. Jedna od boljih fora, kao da je ostalo 15 dana do kraja, a ne 8 meseci. Čisto da ispoštuju 1. april

Prenos https://www.youtube.com/watch?v=7w9RwDoaBhI
Vidim Vucicu je sad kriv narod, vlasnici zemlje jer traze visu cenu (citaj realnu) za otkup od one o kojoj je on kao Mali Perica sanjao, a u njegovim snovima je verovatno da narod njemu placa pdv 30%, a da on od naroda otkupljuje privatnu zemlju za 0 evra po aru, tad bi verovatno bio najsrecniji.
Druga stvar, mislim da ne treba licno Monistra skroz kriviti za ovo kasnjenje, on je dosao pre pola godine, Zorana je pre toga pobelga a da za godinu i po dana skoro nista nije uradila.

Evo ga predsednik već pomera rok na "najkasnije do 6. Januara" ahahahah e je*** ti život, znači negde biće možda na leto 2022. godine ali MOŽDA ahahahahah

Izjavio je da su usli po 700 metra u obe cevi, pa te podatke su izneli jos 10. februara.

Ovde ima jedna zanimljivost, gde Vucko "prelama" sa drugim projektom. Izmedju redova mu je rekao da angazuju vise masina i ljudi da ubrazaju.Svestan je da to poskupljuje pricu i smanjuje im zaradu, pa im porucuje da ce na sledecm projektu to naplatiti, tj. drzava ce platiti skuplje nego sto treba kao kompezaciju za veci trosak.

https://youtu.be/7w9RwDoaBhI?t=1210

Ovo na prvu loptu deluje zanimljivo sa aspekta zavrsetka autoputa ali ovo je nesto od cekga treba da se uplasimo najstrasnije. Pa zbog nemara drzave i adminsitracije nije odradjena exporprijacija i zato se kasni a sad bi taj nerad da se nadomesti viskom para. Pa te pare su mogle da se iskoriste za neki drugi put, vrtice skole, bolnice.

E da, zao mi i ovog Djanga. Ne zna covek sta da kaze. Sta god da kaze ne valja. Garant je zeni kuci pricao kroz kakava sr4nja prolazi i stresove za male pare :D.

Vrh