Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Da, Roske, to je resenje u Gorobilju sa naplatnom rampom, ali nju niko ne pominje u ovim radovima do kraja godine, jer ne pominje ni most preko Moravice. Naravno da ce se sve resiti kad put predje preko reke u Gorobilje. Ali u kom ce to periodu biti posle zavrsetka radova do Prilipca? Sta ce se raditi u medjuvremenu, imajuci na umu da ovde "medjuvremena" rastegljiv pojam? Ili ce sve ostaviti dok ne urade ceonu rampu u Gorobilju za par godina? Zar to uostalom nece raditi Tasjapi u sklopu puta ka Kotromanu? Ali oni tvrde suprotno. U stvari, zeleo sam da pokazem da cak ni u teoriji ne funkconise ovo obecanje za zavrsetkom do kraja godine, jer pristupni putevi nisu ni zamisljeni da se rese.
Kruzni tok sam pomenuo samo u kontekstu prilaza ka autoputu i sa autoputa sa ove saobracajnice Pozega-Arilje. Naravno da ne treba kruzni put za lokalno seosko stanovnistvo.

Počelo trasiranje i između petlje Pakovraće i tunela Laz.
57f9d7c7666b17a147a089c9e6b83784.jpg

Благић,
Јеси ли сигуран да је ово трасирање,мени више личи на локални пут неки?

Lokalni put je ispod dole, jeste ovo deo autoput-a.
U sledeci ponedeljak idem dole ako bude lepo vreme eto snimaka sa dronom :)

Čučko objavio

Prilozi

• Screenshot_20210328_113440_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_20210328_113440_com.facebook.katana.jpg
    759,2 KB · Pregleda: 4.163
Niko, nije bilo na prethodnom Sentinelu a na gugl mapama ne vidim nikakav put.

Mislim da je Blagić oko sololovo u pravu, po satelitu se poklapa da tačno tuda prolazi autoput.
A ovo za Čučka mi zanimljivo da predsednik opštine Obrenovac najavljuje početak radova u opštinama NBG i Surčin :shock:
Svaka čast Srki ako snimiš dronom, zakači malo i ono od Preljine ka Trbušanima ako ti ne bude cimanje, ja se ovaj put ne bi cimao, malo da uživam i gledam tuđe snimke :)

Nadam se da ce me vremenska prognoza posluziti a i slobodno vreme da snimim sve to, al svakako bice tih snimaka od mene u narednim mesecima.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=835593#p835593:1twt3mj5 je napisao(la):
blagic » Sub Mar 27, 2021 8:48 pm[/url]":1twt3mj5]Počelo trasiranje i između petlje Pakovraće i tunela Laz.
57f9d7c7666b17a147a089c9e6b83784.jpg
Sad i ja htedoh da okacim, jeste trasiranje jupiiiii

Nego, nesto mi se ucini da se ona crvena trasa AP koja se pojavi pri zumiranju malo promenila, bas na tom delucini mi se da je niže put sekao onaj lokalni nas, a sad seče i prelazi skroz do pred ulaska u tunel.
Mozda sam samo ćorava ne zamerite :)
Jos malo i da nam spadne sneg po brdima, ostaje magla ali cemo lakse pratiti kretanje radova

Nije ta trasa na Sentinelu 100% tačna. Vidi se recimo na BG obilaznici da nije.

Gledam nešto recimo ovu kuću koju sam obeležio. Da li se eksproprijacija vrši nad ovakvim objektima? Nije na trasi. Opet, čovek koji je navikao na mir u selu i možda čak pobegao iz grada da uživa u penziji recimo. Sad odjednom preko noći može da se budi uz divne zvuke automobila. Sigurno ne može graditi ništa uz ovu kuću jer postoji ona zabrana gradnje uz pojas puta. S druge strane, ako država treba da isplati ovde se uz advokata sigurno može iskamčiti 30-40K. Neugodna situacija i za narod i za državu. Ovakvih objekata ima dosta bez obzira kočiko se pažljivo birala trasa. Troškovi eksproprijacije drastično dižu i troškove samog autoputa.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=835890#p835890:ajtnoqz7 je napisao(la):
Earthmoving » Нед Мар 28, 2021 7:02 pm[/url]":ajtnoqz7]Srki, SSC te malo pretekao sa prvim snimkom Preljina-Pakovraće, al verujem da ćeš ti to i bolje :)
https://youtu.be/Dsc4IvnxqjM

Hvala Bogu!

Mada da dođe 10.000 Kineza i 1.000 mašina oni ne bi završili put do kraja godine :lol: :lol:

Kućica jeste blizu, na dosadasnjem autoputu od Surčina do Preljine, ima 4-5 mesta gde je ostavljena kućica manje od 10 metara od nasipa autoputa. Kad se gleda iz smera od Surčina, npr posle petlje Obrenovac, kod Latkovića pre Ljiga, posle Ljiga pre tunela Brančić sa leve strane, a najbliže je mislim ova kuća kod odmorišta posle Brančića, jedva nešto više od 5 metara od nasipa autoputa. Ali dobra stvar je da za 120km ima svega par takvih slučajeva. E sad zavisi gde će u ovom slučaju se završavati nasip autoputa, i kolko je ova kuća od toga. Ovako za sad ne deluje da je eksproprijatisana, mogu stave bukobran i da to bude to, ali videćemo...

Prilozi

• 31323.jpg
    31323.jpg
    58,4 KB · Pregleda: 3.171
Ma samo nek su usli u njive... muka je bila gledati kako se gurkaju oko dva tunela, a okolo šipak...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=835580#p835580:28dlmogf je napisao(la):
veljahudin » Sub Mar 27, 2021 9:31 pm[/url]":28dlmogf]Da, Roske, to je resenje u Gorobilju sa naplatnom rampom, ali nju niko ne pominje u ovim radovima do kraja godine, jer ne pominje ni most preko Moravice. Naravno da ce se sve resiti kad put predje preko reke u Gorobilje. Ali u kom ce to periodu biti posle zavrsetka radova do Prilipca? Sta ce se raditi u medjuvremenu, imajuci na umu da ovde "medjuvremena" rastegljiv pojam? Ili ce sve ostaviti dok ne urade ceonu rampu u Gorobilju za par godina? Zar to uostalom nece raditi Tasjapi u sklopu puta ka Kotromanu? Ali oni tvrde suprotno. U stvari, zeleo sam da pokazem da cak ni u teoriji ne funkconise ovo obecanje za zavrsetkom do kraja godine, jer pristupni putevi nisu ni zamisljeni da se rese.
Kruzni tok sam pomenuo samo u kontekstu prilaza ka autoputu i sa autoputa sa ove saobracajnice Pozega-Arilje. Naravno da ne treba kruzni put za lokalno seosko stanovnistvo.
Ја ћу касније окачити то у шта сам ја имао увид, у принципу, не види се на свакој карти тај план али по овој као званичној се види да је мост преко Моравице померен ка Ариљу неких 100 метара, наплатна рампа је у пољу а кружни ток у Димитријевићима и то је као то.

Da li ste gledali posetu na Moravskom?
Kazu da su u Ča i Kv uradili 100% eksproprijaciju. Ako je tako svaka im cast. Kasnije su krenuli i barem je to spremno i cekaju pocetak radova

Sto se tice radova u Pakovracu, izmedju tunela i same doline, zavrsene su busotine i postavljena konstrukcija u zemlju za most. To su uradili za 15 dana a proslo je vec 10 dana. Trasiranje je nastavljeno, a sto se tice dela gde je nasip to su vec obelezili ,poravnjali, jos im ostaje kuce na trasi da sruse. Nazalost nama su presekli put da mozemo do kuca al ce valjda i to resiti

SCS objavio snimak da je počelo trasiranje. Ovo je valjda u reonu Rakove, iza Preljine ka Trbušanima.

Ono što mi nije jasno je zbog čega ne pomere auto put ka obodu? Ovako seku njive na pola. Ne verujem da tu geologija ima presudan faktor, a i ne verujem da je nešto skuplje. Štaviše, ovako mi se čini da moraju veći deo da eksproprišu.

https://www.youtube.com/watch?v=Dsc4IvnxqjM

Иде ли више емисија Коридори??

Послато са SM-G9500 помоћу Тапатока

Hvala za slike i trud! Uau, ovo izgleda bas lepo i " mirise" na inteziviranje radova. Ok, malo spremaju zbog dolaska predsednika, ali bas lepo izgleda

I opet kaze da ce do 19.12. Biti ovaj AP gotov. Ok....super , ja se radujem

Vrh