Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Bg-Zr-Ns nije „šnel štrase“ već autoput u punom profilu.

Zaboravio si i Sombor - Kikinda i svima omiljeni Niš - Priština. :)

Bio je šnel-štrase u Vučićevom intervjuu na RTSu 2013-e :) U tom intervjuu je izgrađen 2017-e kao šnelštrase, a sad je 2020 pa se vreme ne može vratiti nazad i šnelštrase prepraviti u autoput :) Vučić ne zna dobro srbski pa je umesto našeg imena "brzi put" patriotski upotrebio nemački jezik svoje mame Merkel - šnelštrase :) Evo vozim se njime 3 godine, jel znaš kako je dobar, smanji politiku nagazi gaz na ovom šnelstraseu :lol:

Konačno , jedan realan prilog na RTS-u o izgradnji trase Preljina - Požega. Jedino je .što neko primeti, zaključak o roku završetka (dec,2021), bio "živi bili pa videli" Što će reći ne lažite. Jedino što ovaj prilog treba da ide posle šou nastupa Mihailovićke ,Vučića ili sad ovog MONA-stručnjaka.
Kolika je jaka propaganda i koliko dezinformacija"deluje" najbolje sam se uverio kad mi ljudi iz komšiluka kažu vidiš koliko se gradi, pa sledeće godine će "moći da se ide do Požege AP-om,a žive na"budućoj " trasi i vide da jedna lopata nije radila . Pa se pitam šta misle tek ovi iz Leskovca, Negotina Surdulice, ...,verovatno pitaju kolika je putarina na novoj trasi
!??

Ne postoji pritisak javnosti, čak ni novinari koji imaju mu*da nisu dovoljno stručni ni upoznati sa situacijom "na terenu". Zato vlast laže i laže i laže..

Jedino ovaj forum (i par manjih mesta na netu) drži otvorene oči i kritički razmišlja, ali nažalost mi ne dobacujemo daleko niti se čujemo.

Jako je važna obilaznica oko Čačka i dalje ka Požegi i Užicu. Bez pitiska javnosti ovo će da se tegli, vlast će da krade i laže.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=791721#p791721:15qj91m3 je napisao(la):
Žika » Pon Nov 09, 2020 9:39 pm[/url]":15qj91m3]Od 26 m 50 s se bave nastavkom gradnje

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-N4Vo4Ef-zw[/youtube]
Haha I ovi potvrdiše decembar 2021 haha. Joj da vidim i to leb ti jbm..

Kad ljudi promene pogled na medije da su to oglasne table, a ne neki prenosioci istine, biće manje nesporazuma. U principu, 90% njihovih vesti sa ove teme ne treba obraćati pažnju, dok recimo snimcima sa Sentinel satelita i sa terena može se 100% verovati, a malo nepouzdaniji ali isto solidan izvor su informacije ljudi koji žive okolo. Od svih izvora informacija dakle mediji su najgori, i u zadnje vreme je čitati ih gubljenje vremena...
Sećam se pre 1,5 god kad sam u aprilu pričao sa ovim iz SATa, on mi je tvrdio da je Obrenovac-Ljig gotov i da će biti pušten za mesec dana, ja sam bio skeptičan, i bio u pravu, pušten je tek čini mi se 4 meseca kasnije u avgustu. Znači on koji je tada snimao reportažu na terenu, kome je to posao, je manje znao nego ja. I ne samo ja, nego većina forumaša ovde dok smo pratili glinenu. Ne kažem, imao sam i ja promašaje prognoza za Brančić i ceo taj deo da će biti ranije, ali sam izvukao pouku pa sam posle bolje procenjivao da Surčin-Obrenovac ide u roku, kao ni da se glinena neće ponovo kopati mesec dana po puštanju autoputa, što su tvrdili ovde ozbiljni forumaši, a vidimo danas godinu dana kasnije da se nije desilo.

Hm, na Koridorima malo drugačija izjava ministra da će do kraja 2021-e biti puštena deonica do Pakovraća (10tak km obilaznice oko Čačka). To deluje realnije ali je mnoogo drugačije od ranijih obećanja da će cela deonica do Požege biti gotova do tad. Na oko 04:00 https://youtu.be/YCMhqO4SM1M

Što bi se reklo - zauvar. To je jako malo, ali stvarno se gubi dosta vremena po Čačku.
Ako se nekom da, neka docrta do sad poznatu trasu na mojoj mapi iz potpisa.

Ja bi bio prilično zadovoljan i da ovo novo obećanje do Pakovraća ispune. Uštedelo bi se kolko, pola sata, a ovaj ostatak Pakovraće - Požega bi se išao magistralom možda 15tak minuta duže nego budućim autoputem, što bi bilo ok za sad, bolje išta nego ništa :) Čak i tih 10tak km autoputa smatrao bih velikim uspehom s obzirom na katastrofalno kašnjenje do sad...

Управо тако. Најбитније је да се избегне онај хорор кроз Чачак а даље је сасвим ок реконструисаном магистралом поготово што ће петља бити далеко од Пожеге а све даље је на дугом штапу ако ме разумете...

Već sam pisao o tome kad se radila ova privremena Preljinska rampa rekli su nam 2/3 godine pa se ruši upravo zbog toga što je bio plan prvo oko Čačka,e onda je neko pisao da nema šanse i to je to...Videćemo.

Pa svaka ti čast druže, ako tako bude ti si onda znao bolje od Vučića, ministarke, Drobnjaka, Kineza i svih koji su do sada pričali jedinstven datum otvaranja CELE deonice do Požege krajem iduće godine. I ne samo to, ne sećam se da je ovako bio jedan ugovor, bez lotova, sa jednim izvođačem, a da su puštali iseckano. Sećaš se da je pre par godina bila priča Vučića da je zamolio Kineze da ranije puste Lajkovac-Ljig, ali se to nije desilo jer su čekali pustili celu ugovorenu deonicu zajedno. Isto i Ljig-Čačak, Surčin-Obrenovac, Bg obilaznicu, južni, istočni krak K10. Tako da bi ovo seckanje jednog ugovora na različite rokove čini mi se bilo prvi put. Naravno ideja je dobra, ali nikada do sad nisu tako radili, pa je teško predvideti da bude nešto prvi put. Naravno, sve je moguće kako se oni i Kinezi dogovore, samo videćemo dal je to stvarno dogovor ili kao ta Vučićeva priča za ranije Lajkovac-Ljig koja se nije ostvarila.

Ljudi batalite price, Bugari pustili deonicu Dragoman-Slivnica 6 meseci pre roka. Srbija je gotova. Nemamo ni para ni radnika , ni strucnjaka, nemamo vise ni ideja, ni energije, ni osmeha. Imamo samo lazove i lopove. I to je to. Uvek je bilo. Samo jedan cilj. Pljacka , pljacka i samo pljacka.
Mi vise nemamo novinara koji sme da napravi tekst i raskrinka ove lazi. A setite se koliko novinara je 90-ih imalo hrabrosti da kaze stvari zbog kojih je letela glava. Bilo ih je takvih dosta. A danas zivimo doba u kome nijedan novinar ne sme da zucne o nekom autoputu a kamoli nesto krupnije. Jad i beda ljudi. To smo danas postali. Jad i beda.

Земљанин,без увреде друже имаш ли ти са киме да попричаш у животу,ти си стално овде само чекаш коме да реплицираш или проспеш политичку мудрост?Спаваш ли.....

Послато са SM-G9500 помоћу Тапатока

Msc, Nemam draage... Nemam druuga... Život mi je samo tuuga... Na mom stolu nema cveeća, jedina si moja sreća...

Да и ја сам се насмејао на Дарков коментар на крају. Јасно је све, и највећемнлаику за грађевинарство и економију.
Може нас неко овде оптужити за бављење политиком, али грађевинарство је део економије, а економијом управља политика. Код нас, нажалост, превише.
Колика је та буџетска рупа, видело се претходна два дана у Скупштини и министровим готово маничним понављањима да тај мањак од 4млд € не смета никаквој активности. Ма, јок где смета, помаже, вар сад не морамо толике шушке да бројимо и проветравамо да се не убуђају. У буџету је ионако промаја.
А ја се, ево свечано обавезујем, овде: ако у пуном профилу на целој траси крене саобраћај до Пожеге до децембра следеће године, чим пролећеви лепо време грану, дајем јагње негде на неком одморишту на том делу, или негде у Прилипцу. А за Миру, најлепше парче, слажете се.
Само се бојим да од тог јагњета не постане цело стадо. И раније сам неки ручак обећао, али обајатиће.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=792004#p792004:nrq92p7x je napisao(la):
StaraMo » Uto Nov 10, 2020 11:02 pm[/url]":nrq92p7x]Već sam pisao o tome kad se radila ova privremena Preljinska rampa rekli su nam 2/3 godine pa se ruši upravo zbog toga što je bio plan prvo oko Čačka,e onda je neko pisao da nema šanse i to je to...Videćemo.
Пре неки дан сам разгледао. Рампа је привремена, кажу. Кад се настави даље, биће довољна онаква каква је била. Ту је требало да буде једно од 2 искључења за Чачак, а чеона на крају негде другде. Ок.
Међутим, у међувремену се појавила прича о новом ап - Моравском, са којим је требало да се увеже А2. Е, онда, не да не ваља и не треба таква рампа каква је сад, већ не ваља ни цела петља. Ако ће бити петља на само 2км одатле, ем је непотребна, ем уска (по 1 трака, ем ће превише због девијација, успоравати саобраћај). Онда је много јефтиније било само раздвојити путеве - две лево, две десно. Тако се догађа када не постоји дугорочна стратегија и план, већ се ради дневнополитичких циљева одлучује и мења у ходу са некомпетентног места. Онда ћемо имати лоша решења, скупља и нефункционална.
И, нека ми неко објасни потребу да се стави путоказ за Ужице, иако ће ту стајати десетак година са оном путачом. Чиста бирократија, јер, ето предвиђен је пројектом.
Из истог разлога, годинама су људи скоро дневно гинули на путу Бг- НС јер је на једној изграђеној траци пуштен двосмерни саобраћај уз хоризонталну сигнализацију за једносмерну траку аутопута. Требало је погину десетине, можда и стотине људи па да неко укапира да мора да се извуку линије као на двосмерном путу. Старији ће се сетити тог времена - крајем осамдесетих и током деведесетих и Слобовог бесомучног отварања разноразних деоница од по коју стотину метара, када смо, као и сада, били јачи од свих. И јесмо. Тада смо само поставили рекорде у броју нула.

А ја се, ево свечано обавезујем, овде: ако у пуном профилу на целој траси крене саобраћај до Пожеге до децембра следеће године, чим пролећеви лепо време грану, дајем јагње негде на неком одморишту на том делу, или негде у Прилипцу. А за Миру, најлепше парче, слажете се.
Само се бојим да од тог јагњета не постане цело стадо. И раније сам неки ручак обећао, али обајатиће.
[/quote]
А ја сам тада обећао а и сада се придружујем договору и покривам сво пиће и торте за све ( чак и за Игора који вршу цензуру :D :D :D ) ,али бојим са на жалост свих нас а на радост тог јагњета да ће сачувати живу главу.... :lol: :lol: :lol:

Tako je @branik sta da dodam...grafi jedno pa rusi ,pa gradi drugo i onda treća sreća Nova rampa će biti dole na Moravskom koridoru i u Pakovraću a ko sme da garantuje da i ova u Preljini ne ostane ako neko bude imao politički uticaj.

@ branik da ne citiram sve, MOŽEEEEE ja se slazem. Ali tesko da ce biti realno. Ovo sto Earth kaze do Pakovraće - ni to mi nije realno. Ako sam razumela nije eksproprijacija urađena, a treba most, neki tunel ( kako se to već naziva) i PETLjA.
Rekli bi - godinu dana je vise nego dovoljno ,ali videvsi dinamiku.....
Ja pristajem da budem zahvalna i na tom delu, a oni nek lažu druge " da je to zbog korone". Ta "rupica" u budžetu ima da bude kamen spoticanja.

Od njihovih tešenja da je ovo podnošljivo i da rupa nije velika, mene realno brine kako cemo mi gurati na dalje. Treba biti pošten i reći " ljudi ne možemo sad ništa od toga".

Samo lud čovek misli da je realno da sve funkcionise kao pre i da za sve para ima. Koliko je dato gradjanima po 100eur pa pomoc privredi....sve neselektivno onako kao da traseš jabuku pa pada... to ima odgovorna ekonomska politika?
Medicinarima 10hilj, super, ali jel treba svima?! Oni koji su radili sa kovid pacijentima, koji su radili uopste a ne sedeli na odmorima....e njima da, ostali imaju plate. Nek se koriguje cena rada, ali ne da izgovor bude kovid.
Surovo jeste ali to je makroekonomija.

Eto da zavrsim, u nadi da cu jesti jagu zavrsavam ovaj post jer sam veciti optimista.
Cek, a ako bude do Pakovrace @ branik, moze li neka piletina sa raznja ? :)

Gledah danas emisiju "Koridor" na RTS-u. I , uz potpuno slaganje sa biciklistom, isprovocirala me je reportaža o trasi Preljina -Požega. Gade mi se novinari poput Gorana Maslara. On je pored sto puta ponovljenih podataka o dužini leve cevi, pa desne cevi pa dužine spojnih hodnika(očekivao sam da će početi u centimetrima) govorio o izgrađenositi trase. Tad je bez stida i sramote od"sede glave" rekao da se deo od Preljine do Pakovraća radi i da je počeo tunel Trbušani,što je notorna LAŽ. Bio je tu i novi ministar koji dodade da će ta trasa biti gotova do dec.2021.što, naravno,nema veze sa pameti. Setih se da sam gledao,pre par godina, da je u Severnoj Koreji na državnoj teliviziji objavljeno da su pobedili u finalu SP u fudbalu u Rusiji,iako nisu ni učestvovali. E to vam je Srbija danas i njeno novinarstvo.

Na sajtu a3.geosrbija.rs može se videti predviđena trasa auto-puta. Pratite završetak autoputa u Preljini.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=792282#p792282:1qyujhql je napisao(la):
GavSa » Sre Nov 11, 2020 8:34 pm[/url]":1qyujhql]Na sajtu a3.geosrbija.rs može se videti predviđena trasa auto-puta. Pratite završetak autoputa u Preljini.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Ja sam uspeo da ispratim do Pakovraća.

To znači da je eksproprijacija i preparclacija u tom delu okončana, bar što se tiče otuđenja zemljišta. Određivanje naknade može potrajati.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=792176#p792176:3ajk33ti je napisao(la):
branik » Sre Nov 11, 2020 2:48 pm[/url]":3ajk33ti]И оставити вееелико потомство. Прихватам допуну.
https://twitter.com/Suki59959223/status ... 87937?s=09
По хајдучком: Плећка харамбаши, намирићемо и Игора.
Sta rece, rast -1% (slovima: minus jedan posto) ?! A da je +1 onda bi bio pad? hehe luda kuca, zamisli ovog doktora minstra finansija sa ovakvom matematikom gde ne zna razlikuje plus i minus, a treba i splacuje eksproprijacije... Aha, ti imas dve parcele po 1000 evra, znaci treba ti isplatim 36.532, ti imas tri parcele po 1200 evra, treba ti isplatim - 156.123, hm ustvari ti meni onda treba isplatis.... jel tako... nije... uh zbunio sam se, jel se menja plus u minus ako je ispred zagrde... :lol:

Vrh