Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Na tri mesta od danas radovi od Užica do Bele Zemlje, od toga 2 semafora.
https://www.facebook.com/1005992075/pos ... 991299053/
Ovde će se praviti gužva jer mora biti duže vreme kada je obostrano crveno, dok gore, na Beloj Zemlji, rade naizmenično, kao raskrsnici jer postoji vidljivost (dvadesetak metara).
Na samom izlasku iz Užica kod kamera sada je privremeno ograničenje 40, umesto 60, a radovi i suženje su samo u radno vreme.
 
"Ukoliko dođe do značajnijeg uticaja korona virusa na dopremanje opreme i dolazak radnika iz Kine, kompanije iz te zemlje koje rade na infrastrukturnim projektima u Srbiji nagovestile su da će, ako se za time ukaže potreba, u većoj meri angažovati srpske izvodače i na taj način nadomestiti kinesku radnu snagu. . ."
https://www.blic.rs/biznis/privreda-i-f ... na/xjtzxrj
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=715918#p715918:1gptu9by je napisao(la):
dragan » Pon Mar 09, 2020 11:10 pm[/url]":1gptu9by]"Ukoliko dođe do značajnijeg uticaja korona virusa na dopremanje opreme i dolazak radnika iz Kine, kompanije iz te zemlje koje rade na infrastrukturnim projektima u Srbiji nagovestile su da će, ako se za time ukaže potreba, u većoj meri angažovati srpske izvodače i na taj način nadomestiti kinesku radnu snagu. . ."
https://www.blic.rs/biznis/privreda-i-f ... na/xjtzxrj

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane.
 
Putovah za vikend BG-IC i nazad, s tom razlikom sto sam koristio tag za putarinu. Razlika, neverovatna, iako nije bilo guzve na naplatnim rampama, prolazi se trenutno, zaista neuporediva razlika.
Cak i nije bilo velike guzve na putevima, kroz Cacak itd, pa sam uspeo u povratku da stignem do Beograda za 2h i 15 minuta. Prosecna brzina na autoputu oko 130.
Subjektivni utisak je da je Surcinska petlja ogromna, treba malo vremena za privikavanje, ljudi koji prvi put prolaze desava se da promase skretanje, nije bas najsjajnije obelezeno. Desavalo se i meni iskreno, tako da potpuno razumem neke clanove foruma koji su ukazivali na iste.
Nadam se iskreno dobroj gradjevinskoj sezoni ove godine i da kinezi sto pre izadju iz rupa (tunela) pa da zajedno pratimo radove i na zemlji :D
 
AKO JE REC O TOME DA ZAVRSE PRIORITETNO TIH 8-10km skidam kapu jer se nasao neko pametan da donese dobru odluku.
Mislim da ce mala razlika biti Pz - Pakovrace i Pz- Prilipac ako ostanu prilazni putevi kao sad.
 
To Miro ispada upravo tako, da ce pustiti prvo deo AP oko Cacka sto bi zaista bilo odlicno ali... mislim da su vec sada sigurni da ce ovde biti debelog kasnjenja pa ce sa ovim da se iskupe.. Videcemo vec.
 
blagic":2bnpqbkr je napisao(la):
Znaci umesto Preljine cep ce se stvarati u Pakovracu. :? :gobb:
Možda i neće. Ipak imaš i izlaz u Preljini, tj. imaćemo izlaz u Baluzi gde bi jedan deo vozila trebali da izlazi. Meni lično odgovara izlaz u Pakovraću jer su mi roditelji sa te strane centra grada. Naravno, ovi što idu dalje ka Užicu, njima je takođe Pakovraće bolja variz. Nekom ko je iz Ljubića, Trbušna, Konjevića, pa i Atenice verovatno je lakše da izađe u Preljini.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk
 
Nisam iz tog kraja ali mi je bilo dovoljno par puta proci pored Uzica i Zlatibora da vidim koji obim saobracaja gravitira ka tim krajevima iz BG-a. Mislim da ce i dalje biti guzve u spicevima, vikendima i praznicima cak i kada se zavrsi deonica do Pozege. Sigurno dosta manje nego sada ali i dalje ce biti nepotrebnog cekanja u koloni.
Imajte u vidu jos nesto, autoput Surcin-Preljina jos nije video sezonu letnjih odmora. Sacekajmo da vidimo jun, jul i avgust.
 
Ovo je dobar plan. Hoce izazvati haos na rampi Pakovrace ali ce vecini da olaksa putovanja. Samo da bude dovoljno mesta da se skrene sa magistrale i da nju ne blokiraju, to je ono sto mene brine.

Mada da se ne zavaravamo, imaju oni posla i ovde- neki polutunel, most , petlja... ako su ozbiljni moze da se uradi za koliko?
Trebalo bi manje vremena nego Obrenovac Surcin, ali ne mogu da se orjentisem koliko im vremena treba pa ako neko ima neke procene nek napise.
Obilaznica oko Cacka oduzme 10-20min. Ovo iz Pakovrace bi makar dalo vecu komociju voznje a ne 5 semafora, kamere na svakom dtugom, guzve, radovi...
 
У Паковраћу не може бит гужва као што је сада у Прељини, јер ће у Прељини и даље да се искључује солидан удео саобраћаја, тј већина Чачана, Краљвчани, Нови Пазар и цео тај крај.
 
Slažem se, podeliće se saobraćaj, ali je i pitanjeckakvu će naplatnu rampu napraviti. Ako ostave kao što bi trebalo da bude finalno samo po jedan kanal, opet će nastati haos.
 
Ja se inače ne nadam završetku radova do početka 2022 od samog pokretanja radova na PR-PŽ potezu.

Ako završe i puste djelove auto puta sekvencijalno, mene to izuzetno raduje. Još malo pa pa-pa Čačak. :mrgreen: Da krenu relativno brzo sad sa proljeća, mogu bez problema da završe tih 10km za manje od godinu dana, uzevši u obzir da imaju jedan tunel i mostove.
Najviše vremena gubim upravo tu, uglavnom po pola sata i jače. Ovo bi mi olakšalo put samo tako.
 
To bi realno moglo za sledeću letnjuvsezonu da bude gotovo. Za mene tako ap dobija neki smisao.
 
Rok za radove Ue-Sušica je sa 4.4.pomeren na 30.6.
Ostalo je da se srede tuneli, uradi 2-3km betonskih rigola, postave metalne ograde i asfaltira cela deonica sa 3 trake od Ue do BZ, kao i da se završe ona dva mosta na BZ.
 
Gde se radi tunel na delu imzedju rampe Preljina i buduce rampe u Pakovracu?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=716775#p716775:2jcqyudz je napisao(la):
srdjanprpa » Čet Mar 12, 2020 6:38 pm[/url]":2jcqyudz]Gde se radi tunel na delu imzedju rampe Preljina i buduce rampe u Pakovracu?

Tunel Trbušani
 
Moje viđenje ove vesti je sledeće: jasno im je da od cele deonice u roku nema ništa, debelo će kasniti, pa će da se fokusiraju na lakšu deonicu. Slažem se da je i sam obilazak Čačka veliko unapređenje putovanja. Međutim, očekujem da to završe kad je bio prvobitni rok za celu deonicu (naravno uz veliko otvaranje i hvaljenje kako je u roku i sl.), a do Požege će dati novi rok praveći se da tek počinju.

Ponavljam, ovo je moja procena, nemam nikakav info.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk
 
Retko šta ne kasni, pa neće ni ovo biti izuzetak. Retko šta iz grupe "za dve, a najviše tri, godine" nije prošlo bez 2+3, ili nikada, ali smo valjda to već naučili.

Samo neka bude.

T-T
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=716812#p716812:2zfh0j1z je napisao(la):
Beli » 12 Mar 2020 10:35 pm[/url]":2zfh0j1z]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=716775#p716775:2zfh0j1z je napisao(la):
srdjanprpa » Čet Mar 12, 2020 6:38 pm[/url]":2zfh0j1z]Gde se radi tunel na delu imzedju rampe Preljina i buduce rampe u Pakovracu?

Tunel Trbušani
file.php

Može izvor ove mape? Hvala.
 
Изгледа да неко од " власти " прати форум. Овде ми одавно пишемо да се прво уради обилазница око Чачка. Када ће бити готова цела деоница видећемо!

Sent from my Armor_3 using Tapatalk
 
Vrh