Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Moram da se zahvalim svim korisnicima koji su preporucili pravac preko brane u Kokinom Brodu, Jasenova itd. Osvezenje za voznju, brze se stigne, divni predeli, na celoj trasi cete sresti samo nekoliko automobila. Preporucujem svima koji idu cesto za CG i kojima se smucio pravac od Pozege do Zlatibora. Nerviraju semafori kod Arilja zbog radova ali nista strasno. Samo mesto Jasenovo deluje kao da je ispalo iz Tvin Piksa.

I ja sam se sinoć vraćao sa Zlatibora. Meni je kolona bila od Bele Zemlje, tačno gde se završavaju 3 trake. Krenuo sam oko 19.20 pa je mislim malo splasnula kolona (od 6 mi je pokazivala od Zlatiborske noći). Razmišljao sam se da idem okolo, ali me je mrzelo da se majem onim krivinama seoskih puteva do Sevojna pa sam ipak otišao magistralom.

Ovaj novi deo autoputa mi je skratio 10min vožnje nego inače kroz klisuru. Mada sam išao golfom 2 pa sam vozio ispod ograničenja da maltretiram auto, a nije mi se ni žurilo za bg. Novijim po ograničenju bih možda koji minut dobio brže, ali ništa posebno.

Nešto sam razmišljao oko silaska sa Ariljske rampe na put Požega - Arilje, u smeru ka Arilju. Kružni tok ne bi pomogao tom pravcu skoro ništa. Opet bi ovi iz pravca Arilja imali prednost pošto bi oni prvi ulazili u kružni tok. A koliko znam, nije neka navala vozila iz pravca Požege pa da se mnogo čeka iz tog pravca. Jeino što je bezbednije od T raskrsnice. Ali protočnost bi bila ista. Kada se naiđe na kolonu, ima da se stoji i čeka.

I još nešto sam primetio. Čini mi se da su trake izbledele na starijim deonicama. Velka je razlika u vidljivosti linija noću između nove i starih deonica.

Vozio sam u subotu novu deonicu. Od naplatne rampe Obrenovac do izlaska sa autoputa u Gorobilju mi je trebalo nekih sat i 7-8 minuta. Prilikom izlaska se stvorila kolona, čekao sam možda nekih 10 minuta da dođem na red i da platim putarinu. Nakon plaćanja na silaznim rampama, nekih možda 50 metara od kružnog toka desio se udes. Srećom niko nije bio povređen, međutim na oba automobila su otpali točkovi. Na kružnom toku se zbog udesa stvorila ogromna gužva, takva da nisam mogao da skrenem za Arilje. Nastavio sam zbog toga ka Požegi i Zlatiboru iako ne volim tuda da vozim.

Ukratko rečeno, izgubio sam negde pola sata zbog udesa do finalne destinacije (Prijepolje). Benefit ovog puta će se, po mom skromnom mišljenju videti tek nakon produžetka jednog kraka ka Zlakusi a drugog kraka ka Ivanjici.

Moram da se zahvalim svim korisnicima koji su preporucili pravac preko brane u Kokinom Brodu, Jasenova itd. Osvezenje za voznju, brze se stigne, divni predeli, na celoj trasi cete sresti samo nekoliko automobila. Preporucujem svima koji idu cesto za CG i kojima se smucio pravac od Pozege do Zlatibora. Nerviraju semafori kod Arilja zbog radova ali nista strasno. Samo mesto Jasenovo deluje kao da je ispalo iz Tvin Piksa.
Jel dobar put asfalt i sl?

Ako treba da biram između standardnog puta preko Zlatibora ili Arilja, Prilika i Kokinog Broda, biram drugu opciju. Put je maltene pust, asfalt je na većem delu puta dobar. Loš je možda nekih 15 kilometara između Kokinog broda i Jasenova, ali sve se to kompenzuje niskom frekvencijom saobraćaja i predivnim predelima. Ako je noviji auto, ovi nedostaci se maltene u potpunosti kompenzuju.

Sada ima puno radova do Ivanjice, brdo semafora

Nego drugari, sad je guzva, ali da sacekamo Moravski :) 😀😃
E to je novi broj vozila....

Srecan put i samo polako, stari put Ue-Pz je dobra alternativa ali po danu. Ostalo...na zalost je tako, a da je srece spojili bi do Uzića i one kafane Putnik. koliko toliko da se olaksa, ali cemo videti mozda budu morali kao Preljina- Pakovraće, da i ovde izvedu sto pre ( da ne bude da samo mracim)

Poslednja izmena:
57F14333-1329-4234-968E-6C0993683E53.jpeg

LINK

Šta još treba da se uradi da bi sprečili ove gluposti?

Vrh