Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Koliko sam ja razumeo radi se o tome da je u tom pravilniku postojala odredba da mora da postoji neki sistem koji upozorava na nešto. (nisam se zaista mnogo udubljivao)
Pošto oni ne mogu da istestiraju ili uvedu taj sistem u nekom kratkom roku umesto tog sistema bi trebalo da dežuraju ljudi koji će da motre na to što bi trebalo da rade senzori.
Na to se odnosi ukidanje ili donošenje nove odredbe koja treba da omogući otvaranje tunela.
Znači ne ukida se nešto samo se to nadzire na drugi način.
E sad, možemo da sumnjamo u to koliko će ti radnici revnosno raditi svoj posao...

Сад сам видео ово објашњење, не знам да ли је тачно

IMG_9527.jpeg

Crvc nisam se vozio njime xD
A Lipak i Železnik?
Između Ljiga i Čačka nisam video. Ka Bugarskoj i Makedoniji se nisam vozio pa ne znam kako je ka dole.
Nisam siguran ali najverovatnije je i tamo tako. Ovaj mi se urezao u sećanje pošto je odstojanje skoro iste dužine kao i tunel :ROFLMAO:

U svetlu svega sto se desava od novembra i zbog toga sto sam ovde od 2017.dacu sebi za pravo da pitam da li smo mi svi komplet normalni?!
Ovde pisemo da eto neke trivijalnosti u tunelu ne rade, ali bice manuelno, a takvu odtedbu je Vlada morala da ukine!!!

Pa mi nismo normalni komplet!

IMA DA SE POŠTUJE SVAKI ZAREZ U ZAKONU I PROPISIMA, KO SU ONI DA TO OSPORAVAJU , u TUNELU, koji je POD NAGIBOM....

Nema " pa ovo je beznacajno", verovatno je tako nesto i ubilo onih 16, a jednu devojku prepolovilo na pola.

Ovo smo mi i mislim na sve nas, nikog ne odvajam. Samo je ovde, ma da se ode na Zl ili more, nece valjda mene

Pa naravno, to mu je zicer da se na dan velikog protesta pojavi na svim televizijama i arlauče kako on otvara puteve, a "blokaderi ruše državu". A kad će stvarno biti pušten i što kasni već tri godine to nije ni bitno.
I kao što onomad rekoh...

Šteta što mu inženjeri pokvariše žurku za Vidovdan, al ko mu je kriv kad je stavio ljude od integriteta.

I kao što onomad rekoh...

Šteta što mu inženjeri pokvariše žurku za Vidovdan, al ko mu je kriv kad je stavio ljude od integriteta.
Besplatna putarina do 10. Jula (650 dinara od Beograda), nakon toga 780 dinara.

Zašto ovako dugi tuneli na auto-putu nemaju zaustavnu traku celom duzinom? Je l' toliko skuplje u odnosu na povećanu bezbednost?

poredim sa Grčkom i Jonskim putem, čini mi se da su tamo svi tuneli izgrađeni sa zaustavnom trakom

Uredba koja je propisivala da mora da postoji automatika koja nešto radi nije ukinuta da više ne postoji nego je izmenjena uredbom u kojoj kaže da ukoliko automatika ne radi ili ne postoji mora postojati osoba koja će to nadgledati umesto tog sistema koji ne postoji ili ne radi.
Složićete se da je to još bolje nego što je bilo u prethodnoj odredbi koja je ukinuta da bi ova nova, proširena, mogla da bude donesena.
I, naravno, još jednom ponavljam, opravdana je sumnja u ovom momentu da li će te osobe izvršavati svoj posao na kvalitetan način.
A, opet, sa druge strane mislim da će oni baš biti posvećeni toj obavezi iz razloga pritiska koji im se nameće zbog kompletne situacije koja vlada.
Svi drugi komentari su, po meni, čist politicizam...

Upravo tako Srles, postoje zakoni, članovi, stavovi zakona.
Ispod ovih dokumenata postoje takozvani Pravilnici, Polise, Politike ili kako ih ko već želi zvati.
Ti pravilnici samo preciziraju način na koji će se sprovoditi zakon. Pravilnici moraju da se dopunjavaju i prilagođavaju, da bi se zakon bolje primjenjivao.
Recimo, meni kao šefu jednig sektora u firmi povjereno je pisanje pravilnika/polisa i svake godine moram da ih pregledam i prilagodim biznisu, i u tim polisama ne smije da bude bilo šta kontra od onog što je zakonom definisano.
Pričali smo i o rizicima. Zakon kaže da mora postojati kontrola za nešto, ali nije zakon taj koji definiše detalje, već dokumenta nižeg ranga.

Jedno pitanje, sad na N1 gledam zgranutog predsednika kojem smeta sto inzenjeri zameraju i pominju situaciju da se brdo pomera za 0.5mm sa izjavom " koga briga za pola milimetra" ako sam tacno rekla.

Dalje u vestima pominju kliziste koje je aktivno, voda se sprovodi u reku, susa je, ali voda izbija i dalje.
( koji kralj hahahahahahahhah ja nisam gledala ceo intervju)

Ja cu da zamolim @KrCan da nam dosapne ako bilo sta sazna, nije vazno sada trenutno, ali ovako opste ako cuje.

Trenutno Pakovrace mada mislim da AP nije blokiran, nwgo se suncaju kornjace.
Realno, da su hteli blokafu ne bi je najavili na mrezama.

Poslednja izmena:
Koji Car igrate kako vam naredi.
Blokirate autoput a on otvara novi bravo samo nastavite.

Vrh