Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Gledah mape radova puteva Srbije, stoji da se kružni radi do 3 jula što može sugerisati na otvaranje tada.
Kao što neko napisa iznad, Tunel djeluje poprilično funkcionalno. Ako se otvori trećeg, biću jedan od pionira u vožnji dionicom najlaganije. 😀

Sa IG naloga Puteva Srbije, današnji post:
Screenshot_20250630_222740_edit_185688971573434.jpg

Nece ovo skoro biti otvoreno. Ne sme da ispuca jedan od poslednjih aduta kad mu izbori vise o vratu.

Inace nemam visoko misljenje o nama kao narodu, ali mi deluje da konacno polazemo maturski a govor tela je da cemo i na fax. Bravo gradjani

До сада је обично цена повећавана када се отвори нова деоница ауто пута.
Сада смо дошли до момента да је деоница отворена за Никољдан 2022. довела до поскупљена.
Лепо, 3 године смо се возили по истој цени.

Ima li neko projekciju, koliko ce biti putarina Obrenovac - Pozega? Sa poskupljenjem, mozda 750 din?

Моја претпоставка - 800 динара, због тунела.

U pravu si, prostom proporcijom se dolazi da bi stara cena bila 775 din, sa poskupljenjem verovatno oko 800 dindzi

Сад смо у периоду неплаћања за нову деоницу, то што је не користимо због криминала и корупције, дешава се (Мандиним гласом).

Na novom kruznom toku u Gorobilju je nekakav znak zabrane nisam dobro video..
Ali lici da ce biti zabranjeno ukljucenje na autoput kamionima sa opasnim i zapaljivim materijama..

Na novom kruznom toku u Gorobilju je nekakav znak zabrane nisam dobro video..
Ali lici da ce biti zabranjeno ukljucenje na autoput kamionima sa opasnim i zapaljivim materijama..
Ista je stvar i na kružnom toku Pakovraće - malopre sam prošao.

Na autoput izgleda neće moći kamioni koji prevoze zapaljive materije.

Možda će protovpožarni sistem u Lazu i Munjinom brdu biti finalizovan tek i narednim mesecima pa do tada - da se smanji rizik od požara...

Možda će protovpožarni sistem u Lazu i Munjinom brdu biti finalizovan tek i narednim mesecima pa do tada - da se smanji rizik od požara...
Upravo to. Kao u biznisu. Imali smo klijenta koji je tražio da se nešto završi brzo. Mitigacija rizika je bila dok sve ne sredimo da manuelno pratimo stanje dok se ne razvije sve do kraja kako treba. Risk management.
Ajmo otvaranje sjutra ole oleee 🙌

Ako sam razumela, a znam TAJ ZNAK NIJE BIO PRE, mozda propise zna @StaraMo , da li je to neka opsta odtedba jer ako nije....jasno je da je ovo sto je boris rekao,
a mi GOVORIMO O VELIKOM TUNELU POD USPONOM I VOZILIMA KOJI IMAJU 10+GODINA PROSEK....
Nema tu kalkulacije, to je u njihovoj glavi pa ako prođe prođe, nwkad ne prođe, nekad prođe....u glavnom skandal i bruka, a dace Bog nikakve katastrofe. Budite pazljivi

Ako sam razumela, a znam TAJ ZNAK NIJE BIO PRE, mozda propise zna @StaraMo , da li je to neka opsta odtedba jer ako nije....jasno je da je ovo sto je boris rekao,
a mi GOVORIMO O VELIKOM TUNELU POD USPONOM I VOZILIMA KOJI IMAJU 10+GODINA PROSEK....
Nema tu kalkulacije, to je u njihovoj glavi pa ako prođe prođe, nwkad ne prođe, nekad prođe....u glavnom skandal i bruka, a dace Bog nikakve katastrofe. Budite pazljivi
O ovom znaku se radi:

Elem, u nedelju sam išao za CG i tog znaka nije bilo na kružnom toku u Pakovraću. Danas, u povratku, videh da je isti postavljen - otprilike pored table koja usmerava na autoput u pravcu Požege. Kolega reče da je isti znak postavljen i u Gorobilju na novom kružnom toku pa je za pretpostaviti:

Verovatno neka zakonska norma vezana za protivpožarnu zaštitu mora da se ispoštuje da bi se pustio saobraćaj, a pošto to ne može da se stigne do vikenda, onda je rešenje i da se ovim vozilima sa opasnim materijama zabrani saobraćaj - verovatno do momenta dok sva oprema i procedure za slučaj požara ne budu ugrađene, testirane i spremne za rad....

Da napomenem da je ovo samo moje razmišljanje i pretpostavka kao laika, ali nekakva prosta logika upućuje na taj zaključak...jer - zabrana za ova vozila ne važe u pravcu Beograda, nego samo od Pakovraća ka Požegi...

Ako sam u pravu - Ovaj znak će biti uklonjen u narednom periodu kada se sve vezano za PP zaštitu finalizuje.

Prilozi

• Screenshot_20250702_232456_Chrome.jpg
    Screenshot_20250702_232456_Chrome.jpg
    40,5 KB · Pregleda: 111
Vrh